Belöningar

Belöningar och unna är ofta matrelaterat, vi känner väl alla igen fraserna "Jag är lite av detta för att unna mig", "Jag måste unna mig godis ibland" osv. Detta är något som stör mig enormt, jag tänker oxå tanken ofta men vad handlar det om unna och belöna? Måste det finnas en anledning till att man väljer att äta onyttigt? Detta låter knepigt men vad jag menar är att man ska vara ärlig mot sig själv att man väljer att äta det där godiset för att jag vill och inte för att unna mig. Förstår någon vad jag menar eller är det bara svammel? =)

Belöningar på jobb, iaf mitt jobb, består ofta av tårtor, kakor, godis och bullar. Detta är enormt irriterande för oss som kämpar med vikten. Hade en kollega för någon sommar som sa att hon gått upp 5 kg över sommaren sen hon började jobba hos oss. Hur sjukt är inte det? Visst måste man inte ta av det men jag tycker att det ska finnas alternativ till oss som försöker äta nyttig och bra mat. Mina chefer förstod inte alls mig när jag framförde vad jag tyckte om all skit dem belönade oss anställda med och undrade vad det annars skulle vara. Det hemska i kråksången är att mina chefer klagar mest över sina överflödiga kilon. Men visst hade en fruktkorg hade sett fin ut bredvid alla kaffebröd, eller hur? =) Hur ser det ut på era arbeten?

Jag fick en belöning av världens finaste mamma häromdagen, den kom på posten igår =) En smartshake =) Får se när jag inviger den.. Men är så glad att jag fått en!!


Kommentarer
Postat av: Emma

haha jag mår iofs bättre i min förkylning nu ;) det var värre för ett par dagar sen då jag knappt orkade resa mig upp från soffan :)

2011-04-13 @ 23:08:06
URL: http://sockertjockis.wordpress.com
Postat av: Beate

På mitt jobb är det fruktstund varje tisdag. Tårta och andra frestelser begränsas till födelsedagar m m .

Det låter sjukt jag vet, men jag tar ytterst sällan något tårt-aktigt. Tycker liksom inte om det. Å follk bara undrar: "Jamen BP varför tar du bara en millimeter av hela tårtan?".

Ja just det ... därför..

2011-04-13 @ 23:31:14
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Linn

Håller verkligen med dig!



Och "unna sig"-fällor är verkligen underskattade. Varför ska man belöna sig för att man tränar för att må bra? träningen är ju en belöning i sig och isåfall ser jag fikat som ett straff, om man nu måste tänka i de banorna.



Jag sitter ofta med ett glass vatten när andra fikar.

2011-04-14 @ 00:07:05
Postat av: Susanne

På mitt arbete var det kaffebröd en gång i veckan, men det är numera utbytt mot fruktstund en gång i veckan. Som tur är så är jag ingen kaffebröds-tjej ;)

Idag är det föreläsning i Motivation, har du varit på den?

Kramar

2011-04-14 @ 06:19:21
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie-mamma till Isak

Vi har faktiskt fruktkorg på jobb men det stämmer att det ofta blir sötsaker. Men prova du att någon gång introducera något nytt och nyttigare men gott. Ex när du fyller år. Bryt att det måste vara tårta och hitta på något nytt! =)

Kram

2011-04-14 @ 09:14:51
URL: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/
Postat av: Lôtten

Jag jobbar på bageri så när det ska firas hos oss blir det ofta en väldigt god smörgås med en massa goda saker på... Och IBLAND smörgåstårta...



Är väl inte jättenyttigt heller... gillar iof inte smörgåstårta så den är lätt att avstå :)



Vad gör den shakern som inte en vanlig shake gör? Och vad är det du shak´ar ??

2011-04-14 @ 12:40:35
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: lovisa

jag har en sån rosa:D

2011-04-14 @ 13:47:30
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Är ju precis samma inom skolans värld. Fredagsfika varje vecka liksom. Men jag har alltid med mig egen frukt när jag vet att det ska bjudas på godsaker. Håller med om att det är fel att kalla det "unna" och det där med att man ska "få" ångest för att man äter något onyttigt ibland. Herregud vad överdrivet det är!



Älskar min smartshake, den är så grym! Du kommer få finfin användning för den :)

2011-04-14 @ 14:56:57
URL: http://reasonstobebeautiful.wordpress.com
Postat av: Ida

Mums vad gott det såg ut med frukt :)

2011-04-14 @ 20:36:39
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: Susanne

Det blev målmedveten, vilket blev ditt?

2011-04-14 @ 20:58:00
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com
Postat av: mufflo

Frukt är godis.

2011-04-14 @ 20:58:40
URL: http://doggbloggen.blogg.se/
Postat av: JeiNyn

Min nya chef är bra på att köpa kakor eller godis för att fira lite, typ att det är fredag. Inte jättebra tycker jag, då vi alla antingen kämpar med vikten eller tränar för att hålla sig i trim. Bättre om han köpt frukt, det hade alla uppskattat mer :) Men jag känner mig redig, sen jag började 100% med LCHF har jag inte rört en bit av hans gott!

2011-04-17 @ 10:42:01
URL: http://www.jeinyn.se

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0