Banta och metod

Jag avskyr ordet Banta, tycker det har sån negativ klang på något sätt. Har alltid haft svårt för det ordet även fast jag emellanåt använt mig av det både på mig själv och på andra. Men sedan jag började min resa så har jag faktiskt slutat använda det för det har negativ pressande inverkan på mig. För mig innebär det att jag byter livsstil och inte bantar mig till ett mål. För visst är det skillnad om jag säger "Jag håller på att banta, mitt mål är 99 kg" eller om jag säger "Jag håller på att ändra min livsstil, mitt mål är 99 kg".

Likadant känner jag inför ordet metod, "vilken metod använder du dig av?" får jag ofta som fråga både här i bloggen och i övriga livet. Metoder hit och dit, även här handlar det om livsstilsval man gör. Sunda matvanor och en stor gnutta träning är det som gäller för mig.
Har väldigt svårt för att hoppa på såna där snabba kurer som soppor och Gastric Bypass (Magoperation). Jag respekterar verkligen dem som väljer att förändra sitt liv med dessa "metoder" men det är inget val för mig. Nutrilett har jag gått på i perioder av mitt liv men det är jojobantning, man går upp kilona direkt igen.

Många många många människor har försökt övertala mig att göra en GBP. Men där var min gräns, den tanken har såklart slagit mig att det var en "lätt" utväg men skulle aldrig lägga mig under kniven om jag inte var tvungen. Så denna variant av viktnedgång har egentligen aldrig varit aktuell. Vilket jag är väldigt glad över. Men som sagt, jag respekterar er som väljer detta. Det är era val och inte mitt, ni känner er själva bäst. Någon skrev i en kommentar att hon fuskat genom att göra en sån här op och att hon numera gått upp nästan alla kilon igen, jag känner tyvärr många som gjort samma sak. Vilket jag tycker är väldigt synd.

Sedan finns det ju alla förbannade tidningar som utlovar den perfekta platta magen på 4 veckor eller få fastare rumpa med enkla metoder osv. Det finns inga genvägar för att få en smidigare, smalare och hälsosammare kropp. Återigen, sunda matvanor och ihärdig träning är det enda som ger långvariga resultat enligt mig.

Vill bara berätta att det känns som om jag numera är på banan igen, gjorde ett grymt pass på Burnouten idag. Inga förväntningar och bara gick ditt och körde järnet, gjorde ordentliga armhävningar, många utfall osv. Tack för allt pepp jag får från alla håll och kanter, det ger mig otrolig energi att orka fortsätta =) Ni är alla så himla fina människor! ♥


Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack :) nej f d athletic vid värnhemstorget, i AG-huset. På bergsg är bara butik :)

2011-06-19 @ 00:57:56
URL: http://millbergskan.com
Postat av: Fnulan

Kolla min flikt viktkampen inför kryssningen ;)

2011-06-19 @ 01:11:51
URL: http://fnulan.se
Postat av: Lisbeth

Vad skönt att höra att du kommit fram till att du kör din grej. Det är ju det som är grunden för det hela. Att känna att man har kontroll över det man gör inte det som andra tycker man ska göra.

Härligt med hurrarop

2011-06-19 @ 05:54:03
URL: http://tankelek.blogg.se/
Postat av: Vicke

Ja, vissa ord är negativa, ha en fin dag nu

2011-06-19 @ 07:19:08
URL: http://enbloggomlivet.bloggplatsen.se/
Postat av: Tommy

Sv: Tack så mycket :)



Jadu , jag vet inte, just nu har jag riktigt fullt upp! Mycket jobb och mycket runt omkring och fixa här hemma.. Hur har helgen vart?

2011-06-19 @ 08:38:51
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Piccolacasa

Det är rätt och viktigt det du säger. Bort med negativt laddade ord!

Jag säger också livsstil. Livslång förändring till sunda vanor. Filosofi.

Kram

2011-06-19 @ 08:52:00
URL: http://Http://www.piccolacasa.wordpress.com
Postat av: Kina

Låter mycket bättre att säga livsstilsförändringar för det är ju det det handlar om om man ska få en bestående effekt. Bantar gör man en kort period sedan är man där igen. Ändrar man sin livsstil gäller det förhoppningsvis för resten av livet. Ha en underbar söndag!

Kram Kina

2011-06-19 @ 09:04:12
URL: http://kinasvardag.blogspot.com/
Postat av: Lôtten

Va skönt att du hittat tillbaka på rätt väg igen!



Här har jag hoppat av vägen väldigt rejält. Har jättesvårt att hitta rätt fil ner på motorvägen igen, men det kommer väl snart !

KRAM !!

2011-06-19 @ 09:11:04
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Camilla

Som du säger...det finns inga genvägar. Vad bra att du har hittat ett sätt som går bra för dig.

Kram på dig!

2011-06-19 @ 09:22:47
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Ulrica

Gomorron! och tack för kommentaren! Har läst din blogg nu och jag säger bara go girl! Läste om din IBS, har själv Ulcerös Colit och jag just proteinpulvret är nåt som jag känner att man mage tycker om...ja inte pulvret i sig då men mellanmålen som är flytande vilket gör att magen får vila emellanåt....dricker själv dom och känner faktiskt att dessutom sötsuget försvinner....kämpa på, du klarar det! Ha en härlig dag! kram!

2011-06-19 @ 09:31:49
URL: http://www.lyckeboet.blogspot.com
Postat av: Monica

Nä en bypasse skulle jag aldrig ge mej på trots att 2 i min omgivning gjort det. Det finns ju dom som inte ens detta hjälpt på, nej att göra som dej är helt rätt om man frågar mej;-)))))

Ha det bra/Kram

Postat av: rumptott

tack de kan behövas =)

kram

2011-06-19 @ 10:14:13
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Malin I Form

Mycket, mycket bra inlägg!

2011-06-19 @ 10:53:43
URL: http://www.maliniform.com
Postat av: Blue Velvet

Sv; Tack snälla!!!

Kram

2011-06-19 @ 11:30:16
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Gilla

Svar: Tyvärr så var det fel adresser på en del av bilderna. Jag har lagt till en också som inte kom med förut. Om du känner för det, så kan du gå in hos mej igen och klicka på de rätta adresserna.



Kram/Gilla

2011-06-19 @ 11:39:49
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Susanne

Jag avskyr ordet bantning intensivt. Den enda metod som fungerar är att förändra sin livstil utan en massa pulver.

Kramar

2011-06-19 @ 11:47:12
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com
Postat av: Evelina

Jag har aldrig bantat :p Gillar inte heller det ordet.

2011-06-19 @ 12:12:36
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Graphite

Det tänker jag göra =D kram

2011-06-19 @ 13:42:04
URL: http://graphite.blogg.se/
Postat av: Liuza

håller med, ordet banta är så löjligt! brukar oftast hålla mig till ordet "hälsosam", de känns mycket bättre :)

2011-06-19 @ 14:10:38
URL: http://liuzaa.se
Postat av: cecce

Tycker du har helt rätt inställning. Det handlar om att göra rätt val helt enkelt. Man måste ändra sin livsstil på sikt för att få ett varaktigt resultat. Bra kämpat!!



kramar

2011-06-19 @ 14:14:34
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Nett

Tycker inte heller om ordet banta.. det är ett ord som har funnits med mig hela livet. Tycker det är jättebra att du har klarat dig utan att lägga dig under kniven. Jag gjorde ju det och det är iofs inget jag ångrar.. och nu är det 4 år sedan till hösten och jag har då inte gått upp, men det hänger mycket på sig själv, man kommer ju inte från problemet, det är en ständig kamp varje dag!

2011-06-19 @ 14:43:38
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Frederica - lantlig inredning, ProMarker & två små gossar..

Du har helt rätt! :)



Tyvärr är jag fast i nutrilett fällan ändå :P Gillar deras bars och byter ut lunch och kvällsmat till dom. Och faktiskt så funkar det ju så länge jag fortsätter :) Hur det blir sen är en annan femma, och säkerligen går jag upp igen. Får hoppas jag äter dom hela sommaren iaf ;P



SV: Ja dom är både fina och pedagogiska!

Vilket drömjobb att jobba på förskola :)

Vad jobbar du med nu då?



Kram!

2011-06-19 @ 15:09:35
URL: http://ljuvligtvitt.blogg.se/
Postat av: Beate

Personligen tycker jag att ordvalet spelar mindre roll när man är fast besluten att nå ett mål. Ord är ju bara ord - med positiv eller negativ klang.

Dessa pulvermetoder hatar jag - en kollega jojobantar precis med dom å jag kan tala om för dig att de luktar väldigt illa.

Att lägga sig (friviligt) under kniven är nog den allra sista utvägen.

Tycker du kör ditt "stuk", du är framgångsrik med det så fortsätt!!!

2011-06-19 @ 15:12:39
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: JD | sextiofem kilo ska bort

jag säger också ändra livsstil, för det är ju de man måste göra!



dumt att gå upp allt igen när man gått ner :O

2011-06-19 @ 16:19:57
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Sussi

Håller med.. Banta låter lite negativt! Som ett tvång! Skönt att du hittat din egen väg. Jag tror att räning och äta rätt är det sättet man når det man vill bäst.



Kramisar

2011-06-19 @ 16:21:48
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: marilena

hej söta emma !!

vem drömmer inte om en platt mage, hehehe...men jag har slutat om att drömma...och nu är jag jättenöjd med mig själv och min egen vikt...(andra tycker jag är lite mullig !) jag bantar inte men vräker inte heller mat...fast det är svårt så här på grilltider och så...

varma sommarhälsningar till dig och en stor kram ! marilena...

2011-06-19 @ 17:44:55
URL: http://blogg.amelia.se/marilena/
Postat av: Sus

Och Du är så himla fin och klok!

Det är som du säger, en livvstil. Alla andra tråkiga ord är onödiga...Livssti är vad det är - för livet Livsstil!

Kraaaam

2011-06-19 @ 18:36:15
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Jane

Som du säger !!! Det finns inga genvägar tyvärr.

Kramar i massor finaste du / Jane

2011-06-19 @ 18:42:09
URL: http://blogg.amelia.se/janes/
Postat av: Bara Jag

Du har så himla RÄTT!! Det är inte metoder, underverk eller annat som ger framgång - det är livet och vardagen som betyder framgång. För att få ett bestående resultat behövs bestående förändring - oavsett om det gäller vikt, livssituation eller annat. Gör man som man alltid har gjort får man samma resultat som man alltid har fått. Förändring! Många ord klingar negativt för de har nötts ut och tappat sitt värde - banta är ett sådant ord. Tycker du har en oerhört sund inställning som vågar ta den långa vägen för ett bestående resultat - något jag kan lära mig mycket av!

2011-06-19 @ 23:28:08
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Annika Ahlsten

Goddag! vad trevlig dina poster verkar! lär definitivt läsa på din blogg igen. =P Ha en bra dag :)

2011-07-01 @ 19:02:42
URL: http://jade.se

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0