Hårfri = kvinnlig?

I fredags vaxade jag mina gorillalår, iom min PCOS så har jag en hel del generande behåring som jag själv tycker syns jättemycket och som jag mår ganska dåligt över. Har ju skrivit om detta fenomen i ett tidigare inlägg, här.

Hon tjejen som vaxar mig tyckte inte att jag hade så mycket hår, hon hade tydligen sett kvinnor som har värre och på något sätt så glädjer det mig föga.

Utöver barnlösheten som kommer med PCOS så är nog behåringen det som är mest påfrestande. Värre än mina zebraränder som jag skrev om i något inlägg längre ner.

Jag försöker att hålla det undan så gott det går utan att folk ser det men ibland orkar jag inte ansa/raka och ha mig. Men då skäms jag och märker att jag inte alls går med samma hållning och stolthet i kroppen som när jag har håret borta.

Önskar att jag kunde låta bli att bry mig som vissa verkar klara galant men det går inte. Jag erkänner, känner mig så okvinnlig med all behåring.. så fort jag bara vaxat låren så känner jag mig omedelbart mycket kvinnligare och märker att jag mår bättre i mig själv.

Visst ska man vara nöjd med sig själv men när en så "enkel" sak som vaxning kan göra att man mår bättre i sig själv så ser jag inte det som något fel =)

Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag förstår dig. Gillar inte heller att gå med hårig ben eller orakad under armarna. Däremot så rakar jG inte benen bara för att jag ska ta en löptur tex. De beror på vad de är :)

2012-08-13 @ 22:10:49
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Catta

Jag förstår dig precis. Gillar inte alls att gå ut med hår under armarna och på benen och rakar dem därför så fort jag ska ha bara ben. På sommaren blir det därför ganska ofta, men inte lika ofta på vintrarna då jag har långa byxor och tröjor.

2012-08-13 @ 22:13:59
URL: http://walkonland.blogg.se/
Postat av: Sofia

Fotboll faktiskt! :D

2012-08-13 @ 22:20:22
URL: http://hhhurtig.blogg.se/
Postat av: altin

Hej skulle du kunna vara så snäll och rösta på mig det enda du behöver göra är att klicka på rösta sedan så skriver du ner din mejl efter det så går du in i din hotmail och bekräftar röstningen här är länken http://furillen.lancia.se/gallery

2012-08-13 @ 22:23:44
URL: http://altinsphotos.blogg.se/
Postat av: Jessica Juanita

SV: Verkligen ;)

2012-08-13 @ 22:24:06
URL: http://jessicajuanita.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej Emma :) Jag vill gratulera dig för att du blev vecka 32:s blogg på min blogg :) Det grattar jag dig med en länkning och lite varför jag tycker din blogg skulle bli veckans blogg ♥ Grattis återigen och lycka till // MvH Anna

2012-08-13 @ 22:29:51
URL: http://livetbakomenkamera.blogg.se/
Postat av: EMMAS!

sv: ja de var mysigt=)

2012-08-13 @ 22:31:56
URL: http://eemma.se
Postat av: Livets Guldkorn

Tack för din titt och kommentar hos mig :-) så bra för då hittade jag till dig .

Ang. din fråga: tycker man ska göra det man mår bra av, så bort med håren du om du mår bra då :)

Ha de gott

Ann-Louise

2012-08-13 @ 22:33:03
URL: http://livetsguldkorn.blogspot.se
Postat av: Anonym

jag förstår om det är jobbigt, men du går ju åt rätt riktning och det blir ju mindre... man får ta en sak i taget.



Har också pco, men de besvär jag har är vikten så klart och ingen mens, vilket jag tycker är jobbigt. Ibland kan de dyka upp någon finne...



kram på dig

2012-08-13 @ 22:39:51
Postat av: alexandra

vet hur jobbigt det där med pco är och tänk vad stark du är som klara gå ner i vikt, fast det är mkt svårare när man har det.... du är en grymt stark person som orkar.... jag hoppas jag kommer vinna över min pco, eller jag ska....

2012-08-13 @ 22:42:29
URL: http://mlbloggen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker så här.. att det kan vara väldigt svårt att vara nöjd med sig själv när man inte ser ut som man "förväntas" göra för att vara en vacker kvinna. Jaja det kan låta klychigt att säga så, men jag tror int eman hade besvärats exakt lika mycket om man hade sett ut som en vacker modell. Däremot håret, det förstår jag att det får dig att må dåligt för jag skulle också må dåligt över det. Jag menar, jag kan ibland skämmas nu eftersom jag tycker att håret på mina vader är grovt och för att jag har mycket hår på armarna och en en mörk jäkla mustach.. men jag ska ju inte gnälla heller för jag har ju inte de problemen som du har. Det larviga (och nu syftar jag ju så klart på mig) med det här är att trots att jag också skulle skämmas inför andra om jag hade den extra behåringen, eller ibland gör över speciellt min "mustack", så bryr jag mig INTE ett dugg om jag ser andra som har så. Nada. Jag ägnar inte ens det en tanke att oj vad hårig hon var då. Så jag tror att det där skämmas man gör för sig själv, oavsett om det är håret, vikten eller att man tycker man har fula tår (ok dåligt exempel) så är det nog oftast bara man själv som tänker på det. Men jag förstår dig. Kram

2012-08-13 @ 23:46:26
Postat av: Linda

Men åh nu blev det sådär igen. Det där långa ang mustachen ovan, var från mig. Jag förstår inte varför det blir anonymt ibland

2012-08-13 @ 23:48:07
URL: http://goingsmaller.blogg.se/
Postat av: M E L L Y

sv: Usch ja haha ... Min pappa känner alla poliser med. Bara skit ... ^^

2012-08-14 @ 00:59:02
URL: http://mellys.myshowroom.se/
Postat av: Wickie

Hej!

Vilken tjej du är och vad du kämpar duktigt! Jag håller också på och kämpar för att nå hälso-mål för att må bra. Jag har välsignats med tre gryn så den motivationen har jag inte men kan förstå att det är en stor drivkraft hos dig och önskar dig all lycka!

Har du som mål att springa en mara 2014 tycker jag gott du kan anmäla dig till en halvmara nästa sensommar. Målet för det loppet kan ju vara att få ett formbesked. Hur långt orkar jag springa under dessa förhållanden? Det är också bra att ha konkreta mål att träna inför. Jag kämpar med att försöka sprina 1 mil på under 60 minuter - vilket är lååångt borta idag så jag hakar inte på annat än som peppare här på bloggen!

Lycka till med allt!

Wickie!

2012-08-14 @ 07:40:27
URL: http://motmalet.blogg.se/
Postat av: Terese

Jag håller med dig. Jag har väldigt mörkt hår så allt syns på den annars superbleka kroppen. Men som småbarnsmamma har man inte alltid tid. Känner mig då aldrig riktigt fräsch och vissa dagar bekommer det mig inte medan det vissa dagar gör så jag känner mig rätt nedslagen. När jag sedan tar mig tid, när vi ska på kalas eller så, och verkligen rakar benen ordentligt osv så känner jag mig riktigt snygg! Det är så viktigt för självkänslan att göra det man själv mår bra av. Är det något så kvinnligt som att raka sig, ja då ska man göra det, hur klyshigt det än är!

2012-08-14 @ 09:18:32
URL: http://tettelisa.blogg.se/
Postat av: Vivi

Jag önskar att det vore så att vi itne behövde bry oss och att samhällets ideal var lättare att krossa, men jag vet hur du känner. Jag försöker gå omkring med håriga ben ibland, men jag känner mig bättre när jag rakar dem eller vaxar dem och sedan har jag börjat få några små svart hår i ansiktet, de plockar jag med pincett.

Nej, visst ska vi försöka bry oss mindre, vi får göra vårt bästa för att kämpa mot det, men samtidigt får de itne ske till vilket pris som helst för det viktigaste är ju att man mår bra !

Kramar !

2012-08-14 @ 10:24:48
URL: http://www.missvivis.se
Postat av: Enander

jag tycker det är helt upp till var och en om de vill raka/vaxa sig och hur mycket.. Jag ser liksom inte ner på någon för att dom inte har rakat sig.. sen tycker jag själv, precis som du att jag känner mej inte lika säker på mej själv om jag inte gjort det på ett tag! Jag har oxå ganska kraftig hårväxt vilket jag ibland kan skämmas lite för men samtidigt är det så jag ser ut =) Svår fråga detta!

2012-08-14 @ 10:29:56
URL: http://enander.blogg.se/
Postat av: Anna Katana

Jag känner precis som du, jag mår bättre när jag rakar mig och tro att många känner likadant. Men visst är det synd att vi ska behöva känna så.

Men det viktigaste är ändå att man mår bra!

2012-08-14 @ 11:56:35
URL: http://annakatana.devote.se
Postat av: Marran

Jag rakar/epilerar mig och försöker hålla efter, känner mig inte lika fin om jag låter håret växa ut. Tycker överlag att det inte är fint med hår (som man inte har på huvudet) på kvinnor.

2012-08-14 @ 13:02:59
URL: http://marilens.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Jag är helt för att man gör det som man mår bäst av!



Sv: ja, jag bor precis brevid Pildammarna så det hade varit synd att inte dra nytta av stället =D

2012-08-14 @ 14:26:26
URL: http://makeovermadness.shapemeup.se
Postat av: Tove

Hoppas du får en underbar dag! :)

2012-08-14 @ 14:31:57
URL: http://rainbowmonster.devote.se
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Fungerar blogg.se bättre för dig idag?

2012-08-14 @ 16:04:42
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: Jenda

Jo men så är det för mig med! Jag vill gärna vara hårlös (inte på huvudet då!). Har ganska håriga armar men de kommer jag inte raka igen. Testade det en gång och jag hade jättestickiga armar. Med de hade jag nog inte fått gå på ett flygplan då mitt armhår var benäget att skada folk! Haha :)

2012-08-14 @ 16:57:28
URL: http://jenda.se/
Postat av: Becka [fotoblogg]

Jag tycker att bara man mår bra i sig själv, med eller utan behåring, så är det det enda som räknas. Mår du bra utan hår på låren, varför då gå runt & må dåligt? Jag tycker att det enda som räknas är att man mår bra :D

sv: Åh tusen tack vännen! Så glad jag blir. ♥

2012-08-14 @ 17:12:46
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Emelie - fotograf

sv/ på ett äldreboende, hade ett sommarvikariat, men nu ska jag testa mina vingar hhaha ;)

2012-08-14 @ 18:33:50
URL: http://emelieringblom.webblogg.se/
Postat av: Lôtten

såklart man ska göra det man känner sig fin i...

tror ingen annan tänker på det , MEN det som du känner dig läcker i , blir du läcker i !!

Kramar

2012-08-14 @ 19:33:27
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag håller med dig. Och jag känner mig äcklig om jag inte rakar mig, speciellt under armarna :/

Så att spendera lite extra tid i duschen för att ta bort kroppsbehåringen skadar ingen! Om man dessutom känner sig snyggare är det ju bara ett plus! ;)

2012-08-14 @ 19:52:19
URL: http://manicat.blogg.se/
Postat av: emelie

yes!:)

2012-08-14 @ 20:18:57
URL: http://nattstad.se/emelieerikszon
Postat av: Chathrine

Hej Emma!



Jag har dåligt med behåring själv, men min närmaste vän lider av PCOS - så jag förstår vad du menar. Hon får raka mustaschen varje dag. Och då det blir vår så kommer hennes ångest för hon måste ha en tröska till benen, inte engångshyvel. :P



Hon har ganska mörkt hår på armarna med, men det är iaf inget jag tänker på som besvärande. Men hon själv tycker det.



Det är synd att de tog bort den fria laser-behandlingen för PCOS.



Kram!

2012-08-14 @ 20:42:57
Postat av: kaffehörnan

Visst har de strulat och man fått damp haha

De kan ju inte gå felfritt, de är ju en stor aparat att dra igång kan jag tänka mig

Lägger ner mkt tid på bloggen / dag

2012-08-14 @ 21:25:56
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Znogge

Om du känner dig kvinnligare och det ger dig mer självförtroende är det väl bara att fortsätta med vaxningen. Fast egentligen tycker jag det är synd att kvinnor ska känna en press på det.



Själv bryr jag mig inte ett dugg om hur kvinnor gör i den frågan.Kan mycket väl gå en tid utan att jag rakar benen och det stör mig inte. Ska jag vara barbent eller gå på stranden så åker dock hyveln fram

.



Kram

2012-08-14 @ 21:38:12
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anna

jaa veeet ;P först blev ja sugen på rödvin, du vet mysegos vin så man blir lite små seg på ett skönt sätt..så blev ja hungrig bara så där..asså sugen på nå..stod vid kylen läääänge..stod mellan ostkrokar å nå i chokladväg, hade kunnat göra kladdkaka men hade inte ägg å orka int gå å handla..så stod den där fina nutella burken där..och såg så..söt å god ut :D så de blidde den hahahahaha xD

2012-08-14 @ 22:45:35
URL: http://thellan.blogg.se/
Postat av: Erika

Såklart att du ska vaxa benen om det gör att du mår bättre. De flesta rakar ju sig eller vaxar så jag tycker bara att du ska flyta med strömmen. Själv rakar jag benen (underbenen med rakhyvel och överbenen med hårborttagningskräm). Inget konstigt med det!

kram!

2012-08-14 @ 23:30:08
URL: http://minagladadagar.wordpress.com
Postat av: Sara

Hej!

Jag håller med dig! Jag tycker det är jobbigt att gå med linne, eller på stranden bara jag inte rakat armhålorna på ett par dagar. Men det är nog mest man själv som tänker på det dock. Men bara man gör som man själv mår bra av så är det ju det bästa :)

SÅ vaxa på du! :) ...själv är jag för "feg" för vax haha det svider ju så efteråt!



Ha en fin dag!

2012-08-15 @ 07:58:52
URL: http://saaaraaas.blogspot.com
Postat av: trollet

Verkligen inte!! Man måste få bestämma själv=)) Jag rakar mej hyfst ofta på sommaren, men vintern orkar jag sällan;) Får det dej att må bra så kör!!

2012-08-15 @ 08:16:30
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sara

Det hår jag har funkar att ta bort med hyvel och apparat (benen). Just idg känner jag att jag ska fixa benen, mest för att jobbet kallar imorgon. Annars är jag inte hypernoga, man måste få välja själv!

2012-08-15 @ 09:58:22
URL: http://www.enhagsvagen27.blogspot.com
Postat av: Marianne

Klart man ska må bra! Tycker det är så jobbigt med sommaren och allt detta rakande av bikinlinje som i värmen bara blir rakfinnar istället för hår!:/ Köpte mig ett par badbyxor i boxermodell -äntligen finns det att få tag på- så nu behöver inte hyveln ta bort lika mycket -just där;)



2012-08-15 @ 10:43:28
URL: http://minlillaskrubb.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Jag tycker att det är otroligt dumt att nån har hittat på det där med att kvinnor ska vara hårfria. Så orättvist, när killar få gå omkring som ryamattor och ingen bryr sig.

Minns "världsnyheten" när Julia Roberts hade gått på nån premiär och INTE RAKAT SIG UNDER ARMARNA!!! Oooo...



Fast jag tar fram hyveln när det är barbent-tider. Så jag har gått på det där också. Fast jag tycker det är "modigt" och strongt av kvinnor som struntar i att raka sig utan går som dom är.

2012-08-15 @ 15:05:15
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: sannas rum

Jag personligen känner mig inte FIN med håriga ben. Kalla det ideal, mediapåverkning eller vad du vill, men det är så jag känner. Sedan om det är kvinnligt eller ej, det bryr jag mig inte så mycket om (: Rakar och vaxar i princip alla ställen majoriteten av dagens kvinnor gör; armhålor, bikinilinning & "resten" samt vader och lår. Det är vad JAG föredrar liksom (:

2012-08-15 @ 17:43:40
URL: http://sannasrum.se
Postat av: Diman Dilir

måste vara jobbigt!:/

Själv har jag ljust hår på kroppen/ansiktet så inget synd.. lite kul då jag har mörkthår på huvudet haha:)

2012-08-15 @ 18:20:51
URL: http://dimandilir.blogspot.com
Postat av: Jess

Jag känner som du, att jag mår bättre och sträcker på mig när jag vet att jag är hårfri på de "rätta" ställena.



sv: Malmöklassikern består av: 1 mil löpning, 1 km simning och 12 mil på cykel!

2012-08-15 @ 19:48:54
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Angelica

Ha en trevlig onsdagkväll :) Några roliga planer för helgen?

2012-08-15 @ 20:07:49
URL: http://ilivingthedream.blogspot.com
Postat av: Linda-Mamma till Alfred

Var med i min tävling vettja!

2012-08-15 @ 20:08:22
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Carolina

Hej! Fin o öppenhjärtlig blogg! Har också pco o problem med behåring. Först vill jag nämna vikten. Jag gick ner i vikt o blev gravid direkt! Jag vill tipsa dig on LCHF! Min kropp reagerade så otroligt positivt på att ha ett stabilt blodsocker o unga insulinkickar! Hormonerna lugnade sig o jag som även har lätt för att bli deppig blev otroligt stabil! Jag är helt säker på att kosten var min nyckel! Mitt lilla gryn blir snart ett år o nu blir det intressant o se om det finns någon möjlighet att bli gravid igen. Så jag känner med dig o vet att du kommet klara det!



Ang behåring- har mycket på överläppen o lite på hakan. Jag tog beslutet att gå på en vaxning. Hon sa att det skulle hålla en månad. Veckan senare var det synliga svarta tjocka strån som kom. Blev förtvivlad... Tog tag i mig själv o noppade. Blev kanon! Stråna var lätta att få tag i nu! Då jag noppar varje morgon i ca två min o håller det i shack! Två år nu snart!



Pepp till dig!!

2012-08-15 @ 20:09:32
Postat av: Angelica

Jag föredrar hårfri.. Tycker de är kvinnligt o fräscht..

2012-08-15 @ 20:10:09
URL: http://ilivingthedream.blogspot.com
Postat av: Ida

Klart att du ska vaxa benen tycker jag! Om en sådan simpel liten sak som att vaxa benen gör att du känner dig så mycket bättre säger jag bara, GO FOR IT!

2012-08-15 @ 20:43:37
URL: http://idacaroline.spotlife.se
Postat av: Emma

Klart man ska göra det som gör en mest glad och positiv :)

2012-08-15 @ 21:02:34
URL: http://www.nattstad.se/emmacaroliina
Postat av: Liborius

hoppas du har en fin kväll:)

2012-08-15 @ 21:07:20
URL: http://liborius.blogg.se/
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Jag är helt emot skönhetsoperationer - men när det kommer till enkla saker som att ta bort generande hårväxt eller liknande är jag helt för det. :)

2012-08-16 @ 14:51:05
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: girly

Ser inget fel i att vaxa sig om man vill det, jag gjorde det förr, men orkar inte utan rakar numera. Men pga vaxningen har jag inte så mycket hår kvar. Det blir mindre med åren :) men samtidigt ser jag inget fel i dem som vill behålla sin kroppsbehåring. Även kvinnor har hår, en del mer än andra. Sedan tror man ofta att alla andra är så släta, men är ju för att man rakar/vaxar sig innan tex bad och kortkorta kjolar. Men skulle man ses "halv nakna" en vinterdag då man inget planerat har, är vi alla mer eller mindre håriga. Men med tiden inser man det pöss

2012-08-16 @ 21:36:21
URL: http://girlysworld.blogg.se/
Postat av: Klara

Har nästan samma känsla som dig när jag rakat benen :P

2012-08-17 @ 12:34:50
URL: http://coltsfoot.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag köpte ett epilatorkit som jag fick hem igår :) Tycker det är så jobbigt att raka benen stup i kvarten men älskar känslan av silkeslena ben och hårfria armhålor :) Har vaxat benen på salong tidigare, men kostar ju även om det inte blir så ofta, så epilatorn är perfekt att köra med hemma! :)

2012-08-17 @ 15:05:00
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Nett

Absolut så skall man göra det som känns bra för en. :)

2012-08-17 @ 15:43:21
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Jane

Hej Emma... Vilken inspirerande blogg :-)Jag tror att det du beskriver känner många.. Haha Jag gör iallafall. Jag orkar inte..det är så djävulskt tradigt att raka sig och hålla på. Men visst känner man sig snyggare och fräschare.



En HEMLIS från mig... Jag har gått flertalet gånger och gjort laser för överläpp och bikini...Då jag har mått RIKTIGT DÅLIGT över det!! Jag rekommenderar laserbehandling.. Idag vågar jag sitta i solen och le utan att tro att alla sitter och stirrar ut mina mörka hårstrån som glänser i solen.

Kram på dig :-)

2012-08-18 @ 08:39:45
URL: http://nycklarilivet.blogg.se/
Postat av: LIENE

Till en viss del tycker jag det är helt okej sköta om sin kropp för det visar att man bryr sig om hygen och hälsa. Å andra sidan ska man älska även sina brister eller sån som gör sig som en defekt i utseendet.

2012-08-18 @ 09:00:55
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Du har rätt; man ska göra det som känns bäst för en själv! Min man är ganska hårig och går på sådan laserbehandling. Jag bryr mig inte alls om hans hår, men han gör det, så då stöttar jag honom.

Kram

2012-08-18 @ 13:36:32
URL: http://gyttjegrisen.blogg.se/
Postat av: Malin-Charlotta

Håller med dig, hårighet har med kvinnlighet att göra, även så för mig. På vintern brukar jag dock ta det lite lugnare med vaxning/rakning på benen av de skäl jag tycker det är lite varmt & skönt (jag jobbar ju ändå utomhus haha) men så jag har heller inte så mycket och de är väldigt ljusa, mina strån.



Jag tycker heller inte att man ska ursäkta sig att man vill ta bort hårväxt, även om det finns där av en naturlig anledning. Vi lever ju ändå på 2000-talet, inte stenåldern :) Gör & lev som du vill & öskar!



Kram Vackra Du!

2012-08-19 @ 16:26:50
URL: http://malin-charlotta.blogspot.com
Postat av: Nathalie

hejsan!

Jag lider av övervikt och har även Pco med. så jag hittade din blogg ren av en slump på blogg.se bruka läsa andras bloggar med.. Jag har som du med hår på ställen där MAN minst vill ha det :( Så skönt att se att det finns många faktiskt som lider av PCO och har övervikt som jag vill kämpa att gå ner i vikt... STOOOR kram på dig! du kämpar gö bra!

2012-08-20 @ 14:06:00
URL: http://www.NatiZ86.bloggplatsen.se
Postat av: Anita

Åhh jag hittade hit av en slump men när jag har läst så inser jag att du är väldigt lik mig på många sätt. Jag har själv PCOS, svår övervikt 8som jag kämpar mot) och har varit barnlös länge. Nu har jag dock mina två underbara barn men jag har ännu en lång resa framför mig innan mina mål är uppfyllda. Jag ska absolut följa dig och din blogg :-)

2012-08-24 @ 11:32:34
URL: http://motmindrekropp.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0