Inspirationsföreläsning

Den 27 augusti kommer en nätvän Jesper till Malmö med sin enhjuling och sin vän Elin. Dagen efter, dvs 28 aug, så kommer Jesper hålla i en inspirationsföreläsning, kan inte läsa min till var den hålls eller var man anmäler sig men det håller på mellan 18-20 och kostar 100 kr. Jag ska gå på denna, han har inspirerat mig jättemycket sedan jag fick kontakt med honom. Vi har lite samma bakgrund med mobbing. Förra året cyklade han genom Sverige på enhjuling och iår så cyklar han genom Europa. Jag vet inte ens om jag vågat tro att sånt varit möjligt men Jesper bevisar att det inte är mycket som är omöjligt. Man ska tro på sina drömmar oavsett vad omgivningen tror! Tack för allt du ger mig Jesper, jag kommer som sagt inte kunna komma med och dela ut Free Hugs på dagen men jag kommer på föreläsningen. Alla behöver inspireras, så häng med =) Det finns event på facebook för föreläsningen och resan.

För er som är hemma på dagen 28 aug så kommer det delas ut Free Hugs på Gustav Adolfs torg.

Här kan ni läsa om deras resa =)

Här röstar ni på mig i tävlingen ;) Sista dagen för deltävling 1 imorgon, sedan börjar deltävling 2.

Här hittar ni min facebook-sida.

Zebraränder i det fria

Idag har jag gjort något vääääääldigt jobbigt och som gjorde mig väldigt stolt i efterhand. Eller egentligen två saker men en sak var mer ordinär än den andra.

Det var verkligen varmt att träna på Ribban idag, efter halva passet var jag så varm.. Funderade fram och tillbaka medans jag tränade om jag skulle våga ta av mig tröjan och träna i bara sportbh och byxor, äh va fan tänkte jag och slet av den. Fick först sjuk ångest men sen försökte jag tänka att om någon såg mig och mina zebraränder på mage och rygg så tänkte dem att jag var modig som vågade träna så. Även om kanske de som såg mig tänkte annat som jag inte vill tänka på.

Nu ska jag även visa er bilden av hur jag tränade idag, dels för att övervinna min egen ångest över mina zebraränder som jag alltid kommer ha och för att visa att man ska vara nöjd över sin kropp som den är. För egentligen har jag inte lika mycket ångest för mina ränder som för min behåring som ni kan läsa om här.


Efter passet så svalkade jag, Marie och Suzan fötterna i vattnet =) Så skönt! Sen blev det god grillning! Så himla mysigt!! =)


Idag är jag uppe på fjärde plats i tävlingen, tack för alla röster ni ger mig ♥

Bulgarian bag


Idag kördes dagens pt-pass med Johan med en bulgarian bag på 12 kg (?) hängandes i händerna eller liggandes på axlarna ;) Ända sedan jag sett det i Fitness Magazine så har jag velat "leka" med en sån och blev überglad när Johan köpte en som jag kan utnyttja under passen ;) Man kan verkligen använda den till så mycket och det ger bra träning!


Värmde upp genom att springa upp och ner för den numera berömda backen som ni ser igen i bloggen ;) Sedan lite andra uppvärmningsövningar.

Dagens pass byggdes om som följande; 5 st sk pistolsvingar (Var inte så svåra att få till som jag trodde till en början), 10 rodd, 15 knäböj och sedan springa upp för backen =)

Det var svettigt och jobbigt men inte på långa vägar så jobbigt som det var förra veckan ;) Men fick såna sjuka kramper i hålfötterna, så himla jobbigt. Har de andra gångerna när jag sprungit i backen känt av det men inte alls som idag. Var nog vätskebrist pga den rådande värmen =)

Såhär skitig blir ens tröja och ben efter ett sånt här pass ;) Lovely! Tur man inte har problem med att bli smutsig =) Haha


Glöm för guds skull inte att rösta på mig dagligen i Kappahl-tävlingen, ligger i detta nu på sjätte plats =) Roligt!


Om jag kommer sluta blogga?

Jag fick en väldigt bra fråga av en bloggläsare, om jag kommer sluta blogga när jag nått mina mål?

En bra fråga som jag faktiskt tänkte göra ett eget blogginlägg om för att jag tycker den är viktig och det är något jag tänkt mycket på. Viktkamp, alltså bloggen har blivit en identitet för mig. Och nej, jag kommer inte sluta blogga. Min viktkamp är ett matberoende som kommer finnas i hela mitt liv, jag kommer alltid behöva kämpa så min kamp slutar inte för att jag når mina mål. Dock hoppas jag ju på att få ett gryn och då kommer den titeln att ändras men viktkamp som blogg kommer förhoppningsvis leva vidare länge framöver.

Jag har absolut inga visioner om att bli en storbloggare, visst vill jag nå ut till så många som möjligt och inspirera till livsstilsförändringar men jag har vissa saker som jag gärna vill uträtta i mitt liv och då kommer kanske inte den tiden att finnas. Men vem vet jag kanske börjar använda den i andra syften =)

Jätteroligt att få såna här frågor, jag älskar folk som vågar bjuda upp till diskussion. Det gillas =)

Minibloggträff hos Fnulan

Igår kväll styrdes kosan mot Malin och en liten bloggträff med Malin, Vivi och Ann-Sofie. Ann-Sofie har jag träffat många gånger förr, känner varandra sen innan bloggtiden men de andra var första gången =) Hon och Vivi hämtade upp mig på jobbet. Så himla skoj att ses, har varit inne på Malin och Vivi´s bloggar förut men inte följt dem sådär, men det ska de bli ändring på nu =) Nu blir ni inte av med mig ;)

Vi snackade en massa skit, åt grillat med supergoda tillbehör och fick en gudomlig efterrätt =) Skrattade jättemycket, ser fram emot att träffa alla igen, snart!


Finaste Malin med sin söta dotter Mira =) Bägge har så förtrollande ögon och lockar =)


Söta Ann-Sofie och Vivi poserar, något vi kom fram till under kvällen var att man ska dra in magen när man blir fotad ;) haha


Vackra Malin med en fördrink i handen =)

Fick prova fantastiska produkter från CSkincare, ska verkligen köpa dem och prova. Cristel som tagit fram produkterna var där och pratade lite om dem. Jag gillade att det var naturligt och att det gick in snabbt i huden, jag hatar när det blir gladdigt på huden när man smörjt sig. Sen gillar jag produkter som man kan använda på hela kroppen som tex tvålen.


Sen fick vi en härlig goodiebag fylld med massa fina saker =) Så himla sött av Malin att ge oss det!

Hade gärna stannat men har ju börjat jobba, nästa gång får det bli en fredag eller lördag =)

Tack för att vi fick komma ♥

Nu ska jag tjabba om saker ni inte får missa oxå ;) haha Facebook-sidan här och Kappahltävlingen här =)


XLNT KappAhlmodell

Ja det har jag ansökt om, min mamma kom och tryckte upp ett papper i mitt ansikte om en modelltävling, nämligen XLNT KappAhlmodell =) Och sa att om inte jag skickade in bilder så skulle hon göra det =)

Bad min fina Tommy att hjälpa mig med foton, vi var ute i nästan två timmar idag och det blev många fina bilder =) Så fick ju snällt ansöka =) Tänkte be er om hjälp, man ska visst kunna rösta varje dag så gör det =)

Här röstar man, om ni inte hamnar rätt så sök på mitt namn (Emma Engberg).





Andningsteknik

Jag behöver tips från er erfarna löpare hur jag lär mig att andas "rätt". Känns som om jag ska dö emellanåt för att det känns som om jag andas "fel". Eller det kanske bara är att jag inte är van att löpa? eller det ska kanske bara kännas så? =) haha


Tagen av Tommy =)

Förresten är det bara två ggr kvar på Summer Camp, onsdag kl 18 och lördag kl 12. Passa på att utnyttja gratis och skön utomhusträning =) Komsi komsi!

Fina människor <3

Finns få människor som jag klickar med direkt och som jag kan vara mig själv från första stund. Två av dessa människor var jag med i kväll. Vi skrattar och fjantar oss som tokar. Jag har ganska svårt för att skratta hejdlöst och okontrollerat med nya människor ifrån början. Men med dessa har jag kunnat det, vilket känns underbart. Jag hoppas att dessa vänskaper håller i för alltid =) ♥


Jag och min fina Malin, inte första och absolut inte sista fotot på oss tillsammans.
Av alla vänner jag har i Malmö är hon den som känner mig allra bäst, genom ett hej så vet hon hur jag mår.
Är evigt tacksam över att få ha henne i mitt liv, livet vore mindre roligt utan =)
Älskar dig gumman ♥


Jag och Tommy, en gammal bloggvän och nyfunnen vän. Första fotot på oss tillsammans men garanterat inte det sista =)
Himla härlig kille med underbar humor =) Tack för att jag får lära känna dig!! ♥

Har ni varit med om det någon gång? Att ni nästan springer på en person och så bara känner man varandra. Härlig känsla =)

Glöm inte fb-sidan här =)

Illamående

Har aldrig mått så illa på träningspass som jag gjort på dagens två pass. Fruktansvärt.. Men jag slog mig själv med en kettlebell i huvudet på pt-timmen med Johan så min man tror att det var därför jag mådde så illa. Vem vet! Illa som f*n mådde jag iaf..

På fm körde jag pt-pass och det var typ passet från helvetet ;) Det sjuka är att jag tycker om det!! Idag så var
passet uppbyggt annorlunda, först blev det amerikan swings med 12 kgs kettlebell, goblat squats (knäböj med 12 kgs kettlebell), snatch med 12 kgs kettlebell och armhävningar. Gjorde alla övningar 10 ggr och mellan varje så skulle jag springa upp för en kulle och tillbaka. Dessa "cirklar" gjorde jag 5 ggr =) Efter första ville jag DÖ!!! Men jag klarade det =) STOLT!!!!!
När vi höll på så var malmös pensionärer där och tränade, kom fram en söt tant och frågade vad vi gjorde, kände på kettlebellsen och berömde mig för vad jag gjorde. När hon gått så kom nästa och sa hur duktig jag var =) Blev helt varm om hjärtat! ♥

Lunch tillsammans med Nora på gymmet och snackade skit =)

Drog till Ribban, gick och tittade lite och sedan satte jag mig i en sanddyna. Även om det var väldigt molnigt och kallt så njöt jag av havet. Älskar havet ofantligt mycket, ångrar att jag inte tar till vara på att jag bor vid havet mer =) Efter ett tag kom Tommy och höll mig sällskap, trivs super med honom ♥


Kl 18 var det dags för Summer Camp, idag skulle vi jobba två och två. Jag jobbade tillsammans med en kär bloggvän Camilla, var roligt =) hon är jättetrevlig och kämpar så himla bra!! Tränar gärna med henne igen =) Även detta pass slutade med fruktansvärt illamående, var nära att stoppa fingrarna i halsen så illa mådde jag. Isch!! Lite vila och en proteinshake gjorde att jag mådde lite bättre =)

Underbar dag

Vilken bra dag jag haft, livskvalite på väldigt hög nivå =)

Först träning, styrketräning.. började mina fyra veckor med muskeltillväxt nu, dvs att jag kör 8-12 reps x 3 set. Alltid lite klurigt att få till vikterna när man börjar träna annorlunda än man precis gjort. Men det gick bra =) Märkte att jag faktiskt ökat en del i vikter sedan jag började köra såhär.

Vid lunch var det dags att träffa härliga Tommy för en lunchdate på Redfellas och det blev som vanligt en Serrano/mozzarella sallad =) Varför spårar man alltid in på saker? Nåja.. lunchen var god, trevlig och väldigt rolig. Vi skrattade en hel del =) Blir nog inte sista gången vi ses, förhoppningsvis redan imorgon och på torsdag =) Tommy är en oerhört härlig person som bjuder på sig själv och har inte långt till skratt. Om ni gillar att se fina bilder så titta in hos fina Tommy, har är grym på att fota. Han fick tom mig att se bra ut ;) Haha

När jag skulle cykla tillbaka till gymmet så började det regna så jag fick ta skydd på Astrid och Aporna, inte mig emot. Går gärna i den affären =) Det blev en sojamjölk som jag drack till mellanmål, hirspuffar att ha i müsli, te och basilikatofu =) Älskar den affären!

Väl framme på gymmet så vankades det coachsamtal med Jimmy, väldigt givande. Blev mycket snack om träning denna gången, fick tips på hur jag ska öva upp att klara knäböj utan smith och öka min rörlighet i benen samt hur jag ska öva upp min muskelstyrka i händerna. I vissa övningar så blir vikterna för tunga i händerna men inte för musklerna och det begränsar mig. Vi pratade även lite avslappning åter igen =)

Kvällen har bestått av soffmys med maken framför Snabba Cash ♥

Om ni missat min facebook-sida så ger jag er en chans att hitta den här ;)


Goda salsor

Idag bjuder jag på två recept, jag har blivit tokig i olika former av hemmagjorda röror och salsor =)

Häromdagen gjorde jag denna goooooda salsan =)

Ingredienser;
vattenmelon
tomater
gul paprika
salladslök
gurka
olja
vinäger
persilja
tabasco
salt
peppar

Blanda först kryddorna och sedan i med allt annat =) Man tar vad man har hemma helt enkelt =)

Idag gjorde jag en salsa som jag glömde fota. Men här är ingredienserna;
gurka
galiamelon
gul paprika
smulad fetaost
olja
citron
salt
peppar
dragon

Samma här, bara att blanda ihop =) Yummy!!!!


En lunch på Ribban

Igår tillbringade jag ca 2 timmar på Ribban, drog dit innan Summer Camp och körde ett crossfitpass själv. Stolt som en tupp att jag faktiskt gjorde som jag planerat.

Passet bestod av ryggresningar, situps, armhävningar och knäböj i fem set, 50-40-30-20-10. Jag behöver öva på att gå in i mig själv och klara av såna saker på egen hand. Grymt jobbigt men jag gjorda varenda en av alla 150 st som det blev per övning i slutändan. Stolt!! Jag har lätt för att göra såna saker om någon skriker på mig men inte själv men nu gjorde jag det faktiskt =)

När jag låg där och kämpade mig igenom alla armhävningarna så var det något som gav mig motivation, tro det eller ej men det var en liten klöver som hade ett hål av ett hjärta. Det gjorde mig lycklig =) Fjantigt kanske men jag såna små saker kan göra mig glad för stunden. Ett tuggummi på marken som ser ut som ett hjärta osv. På bilden ser ni "min" klöver =)

Efter lite vila var det dags för Summer Camp =) Som av en händelse så det ju just idag crossfit på passet, med just de övningar jag gjort ;) Jag ville spy efter ca 120 situps till! Haha Foten gjorde ont i vissa övningar men jag anpassade det som jag brukar.
Igår fick jag med mig två vänner, K och A. Grymt bra jobbat brudar =) En tjej som jag träffat på cirkelträningen på gymmet var där oxå och eftersom det blev lite barfotaträning så fick det ju bli som utlovat en sådan bild på oss fyra =)
Tack alla för ett roligt pass =) Kom gärna och var med, onsdag kl 18 nästa gång =) Svett utlovas ;)


Lite mer reklam för min facebooksida kommer här, märker stor skillnad på min besöksstatistik sedan jag startade min sida på facebook. 208 unika besökare igår fast jag inte ens skrivit =) Dela gärna sidan så att fler hittar hit!

Liseberg 04 och 12

Insåg att jag hade två nästan likadana bilder, tänkte lägga upp dem och låta er bestämma om det märks någon skillnad. Skiljer 20 kg mellan bilderna, känslan i min kropp och min ork är helt annorlunda på bild nr 2.


Fina Anna och jag, 2004.


Älskade bästa vännen Katta och jag, 2012.

Klumpeduns

Idag gjorde jag bort mig något otroligt, jag är så jävla klantig! Var ju på ribban och körde Summer Camp, varv nummer två på cirkelträningen så fastnade jag och ramlade så olyckligt. Fastnade med foten i ett bildäck och slog i mig lite här och var. Har bulor och blåmärken lite var stans. Det värsta är att jag fastnade med min "skadade" fot så nu sitter jag här i högläge med den för jag har så ont, hoppas det "bara" är en stukning. Kommer nog inte kunna löpträna imorgon =( Skit oxå!!


Bilderna är ifrån gårdagens träning men ser likadan ut idag ;)

Träffade även söta och goa Tommy idag, hann inte prata så jättemycket men ska nog ses för en lunch nästa vecka =) Vi har följt varandras bloggar ett tag men första gången idag om vi träffades =) Kom på att jag glömde ta ett foto =) Men det får bli nästa gång! =) Har ju lovat Tommy att han ska få fotografera mig för att öva på porträttfotografering, jag avskyr att bli fotad egentligen =) Han har oxå en fb-sida, den hittar ni här.

Min hittar ni som bekant här =)

Jag fick plats

Jag var på Liseberg i helgen, sist fick jag knappt på mig bältet men denna gången gick det på varenda karusell =) Hade min älskade bästa vän K vid min sida varje gång jag fick ångest över att tänk om det inte går. Hjärnan är allt bra sjukt funtad. Jag vet ju att jag gått ner både i kilon och omkrets men ändå så tror man att man inte får plats.

Hittade en ny blogg igår, Linda med bloggen Goingsmaller, som skrev om just detta fenomen. Att man inte ser eller förstår själv vad man lyckats med. Håller med henne ordagrant i det hon skrev "Jag har aldrig förstått förut varför folk som viktminskar eller tränar inte själva ser skillnaden, speciellt när det blir tydligt. Men nu förstår jag, definitvt."

Åter till Liseberg, vilken befrielse att kunna åka allt man vill =) jag inser att jag jagar adrenalinkickar, varför skulle man annars få för sig att åka fritt fall 146 m? galet!! Det var helt underbart =)
Att kunna åka karuseller som jag vill har varit en liten drivkraft för mig, har varit revanschen för mig själv =)


Bilden tjyvades inne hos Suzan ;)

Och så ska jag tjata lite till om min facebooksida, roligt att lite "främlingar" hittar in på den =) här hittar ni den!

Crossfit is the shit

Jag älskar mer och mer crossfit, kör det mycket med Johan på passen och det är fantastiskt. På gymmet hittar man ofta mig stå och dra i kettlebellsen =) Kommer nog börja köra det mer och mer, kör man en övning så får man in så mycket fler muskelgrupper samt konditionen.

Passet Johan byggt upp åt mig idag var djuriskt men gud så underbart!! Svettades och lungorna brände som tusan, måste lära mig känna skillnad på när det är astman som bråkar och när det är konditionen. Svår balansgång för en som haft svår astma, samma känsla.

Det blev crunch squat med axelpress, snatch, rodd, löpning upp för backe med bulgarian bag och pushpress. 20 min där jag skulle göra så många varv som möjligt.

Glöm inte gilla min fb-sida för bloggen här!


Första löprundan!

Mitt livs första löprunda är avklarad! :) 2,8 km klarade.. 4 min löpning på en puls på ca 170, 23 min rask promenad :) foten känns bra! Lycka!! :) trodde aldrig jag skulle klara det! Tack alla som tror på mig :) ni är guld värda!


Underbara träning

Igår blev det som planerat två träningspass. Var kämpigt men jag klarade det =) Så stolt! Slog mig efteråt att jag inte en enda gång tänkte att jag ville ge upp =)

Först en timme med Johan i Pildammsparken, det blev ballslams, armhävningar, situps och knäböj. Fem rundor, 50-40-30-20-10 =) Det var ett grymt jobbigt men härligt pass, precis vad jag behövde. Tisdag är det dags igen =) Får se vad han hittar på då.

Sen blev det att cykla till Ribban för SummerCamp, cirkelträning i sanden. Var roligt men sandigt ;) Redan efter uppvärmningen hade jag ett halvt kilo sand i skorna ;) haha Så då tog jag av mig och körde barfota.
På bilden ser ni även skorna jag köpte på Göteborgsvarvet för 500 kr.



Passa på att komma på Summer Camp på Ribban, det kommer vara tre veckor till. Onsdagar kl 18 och lördagar kl 12. Gäller alla, även ickemedlemmar. Passa på att träna barfota med mig och få ett sånt här fint foto ;)



Missa inte min nystartade Facebooksida här.

 


Semester

Jag har semester och njuter till fullo =) Har fullt upp men älskar livet! Tränar, umgås med underbara nära och kära som ger mig mängder med energi och bara tar det lugnt mellan varven =)

Idag blir det två träningspass, ett pt-pass med Johan i Pildammsparken och sedan cykla till Ribban för ett utomhuspass i Actics regi =) Just loving life!

Vill oxå tipsa om att jag startat en Facebook-sida för min blogg =) Sök på Viktkamp så ska ni hitta den. Hojta annars =)

Har ni semester? Och vad gör ni? =)

Live från gymmet

Back in business!


RSS 2.0