Som en ängel

Tänk att vissa personer och att vissa saker kommer när man precis behöver det. Det hände mig häromdagen, Tina publicerade en bild på sin instagram och skrev att efter fem års väntan kom miraklen. What? Jag visste inte det, jag har läst något inlägg då och då men inte allt förstått eller läst något om barnlösheten. Kände direkt ett stort behov av att få skriva av mig och prata med Tina, lusläste alla inlägg om barnlösheten och skrev gråtandes till Tina om vår långa och påfrestande resa. Det var en sån befrielse att få skriva till någon som vet hur man mår, hur man känner och vet vad man går igenom. Tina kom som en ängel in i mitt liv precis när jag behövde det och inger massor med hopp.. hon lyssnar och skriver sanningen och det man behöver höra. På något sätt kommer det lösa sig för oss, blir det inte förr blir det senare. Vi kämpar på, frustrerade och ångestfyllda av barnlängtan. 
 
Jag tycker det är så viktigt att det kommer ut och att det inte är något man ska skämmas över.
 
Insikten att jag, bara jag, måste gå ner i vikt innan vi får IVF är ångestfylld men jag lär mig varje dag att hantera det. Jag kämpar många krig mot sockermonstret som har mig i sitt grepp och mot mina matdemoner. Jag har gått upp i vikt sedan beskedet hos RMC, men det var inte förgäves.. jag har lärt mig många läxor på vägen även om det var jävligt onödigt att gå upp i vikt. Jag har klarat det förut och jag kommer klara det igen. Jag tror på mig själv och det är de viktigaste, att ni andra hejar på och peppar är bara en bonus. 
 
 

Kommentarer
Postat av: En plats i solen

Skickar en stor kram till dig Emma! Och jag hoppas ni en dag får ert efterlängtade barn. Säg bara till om det är något jag kan göra :)

Ja han är ett svin, jag är glad jag upptäckte det innan jag fick känslor för honom! kram

2014-01-04 @ 00:09:13
URL: http://enplatsisolen.bloggplatsen.se
Postat av: Cajsa

ja, do it! :D det är riktigt mysigt faktiskt! har spenderat hela dagen med det..^^ hehehe...och det har varit så värt att lägga en hel dag på det också! :)

2014-01-04 @ 00:09:37
URL: http://cjssong.blogg.se/
Postat av: Johanna - A dream as a model ♥

bra inlägg!

2014-01-04 @ 00:19:19
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: Jessica

Jag förstår dig precis! Det gör ont varje gång mensen dyker upp, varje gång en vän eller bekant blir gravid, varje gång frågan kommer upp om barn, varje gång man blir påmind om sin längtan och sitt kämpande.
Vi har längtat och försökt i snart 5 år. Efter 3 missfall och ett utomkveds tog jag tag i min övervikt och just nu kämpar jag i motvind. Fick diagnos nedsatt funktion i sköldkörteln vilket för det svårt att gå ner i vikt samt bli gravid.

Livet är orättvist men vi kommer lyckas en dag!
Stor kram till dig!

2014-01-04 @ 09:21:33
Postat av: Pernilla

Så skönt att hitta en kanal för ventilering. Jag tänker på denndär Tina. Ni har förståelse och på så sett tillit.
Jag har en släkting som gått igenom exakt samma. Viktproblem och hela den biten. Hur som.....hon gick ner och de fick....... resa till Nigeria och....
för ett år sen nådde de fram och nu bor deras son hos dem. Jag är så lycklig för deras skull.
En annan vän som däremot är smal som en sticka, vill inte adoptera. Har inte sett henne på länge då hon flyttat. Före jul sprang jag på henne och de har fått en liten 3-årig tjej med trasslig familj. Hon ska nu stanna hos dem och de var såå glada. Även för dem har det löst sig, där, där det såg så mörkt ut.
Din dag kommer, den gör ju det så småningom men det är ju så skönt att du kan hitta ett stöd och förståelse på vägen.
/P

2014-01-04 @ 09:27:20
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Tommy

sv: Ja denna gången kanske det är rätt, förra gången var det ju bara laktosmagen som spökade så luften behövs komma ut.. .;)

Puss fina!

2014-01-04 @ 09:53:35
URL: http://tommytott.se
Postat av: Tina

Jag är ingen ängel vännen men jag kan verkligen sätta mig in i hur du/ni mår. Kan jag hjälpa dig genom att lyssna och förstå så gör jag gärna det! Finns alltid här för dig! KRAM

2014-01-04 @ 12:08:00
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Postat av: Popprinsessan

Hon är en fin människa Tina, och det är du också Emma!
Kram!

2014-01-04 @ 13:56:24
URL: http://www.popprinsessan.se
Postat av: Rund är också en form!

Kan verkligen tänka mig att det känns som ett mirakel, när det kommer när man behöver det (som du själv skriver). Kämpa på fina Emma!

Kram M

2014-01-04 @ 14:15:27
URL: http://rundarocksaenform.wordpress.com
Postat av: Anonym

Kan verkligen tänka mig att det känns som ett mirakel, när det kommer när man behöver det (som du själv skriver). Kämpa på fina Emma!

Kram M

2014-01-04 @ 14:15:43
Postat av: Rund är också en form!

Så blev jag visst anonym på köpet.... :-)

2014-01-04 @ 14:16:16
URL: http://rundarocksaenform.wordpress.com
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Jag hoppas och håller alla tummar jag har att det blir eran tur inom en snar framtid. Att du lyckas gå ner i vikt är jag säker på när du har det mål du har framför dig. Kram

2014-01-04 @ 20:16:22
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: meh.blo.gg

Emma! Du är grymt duktig och jag är helt övertygad om att du kommer nå dina mål. Det är så mycket kämpaglöd i dig så misslyckanden finns inte!! Kram!

2014-01-04 @ 21:10:37
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: ZtorZillen

Förstår så väl vad du menar...jag får den "trösten" och det hoppet av dig...även om vi inte har pratat, chattat eller mailat...jag läser din blogg och känner på något vis tröst och hopp, sådant jag inte kan få av andra som inte är i samma situation...jag måste också gå ner i vikt för att vi ska få hjälp...vi är inte ens utredda, de vill inte ta i oss med tång förens jag går ner i vikt... :( Tack för att du delar med dig!

2014-01-04 @ 21:31:24
URL: http://ztorzillen.blogg.se
Postat av: Tackan

Du kommer att klara det. Det är en väldigt mångsidig känsla när man får beskedet att man måste ner i vikt för att få göra en behandling för att få barn. Att ta tag i alla de känslorna och bena ut dem är kanske grunden för att det ska lyckas. 2013 var året då du benade och nu händer det :-)
Kommer följa din resa såklart <3

Och visst är det så att ju mer man pratar om sina " fertilitetspromblem" desto tydligare blir det att väldigt väldigt många kämpar på ngt sätt för att få till det.

2014-01-05 @ 19:36:28
URL: http://farhuset.blogg.se/far/
Postat av: Emma

Hon är en människa med stort hjärta, önskar jag hade haft en sådan "vän" i alla år vi kämpade, skönt när man kan prata med någon som verkligen känner igen sig i alla känslor man har. Ge aldrig upp, snart är det eran tur, kram från en som genomgått samma sak

2014-01-05 @ 22:05:37
URL: http://www.hemochinredning.blogspot.com
Postat av: Mickis

Skönt att hitta ngn som förstår, som upplevt ngt liknande. :-)

Nu menar inte jag att va nyfiken, men hur mkt anser man att du beh minska i vikt för att gå hjälp?

Håller tummarna :-)
Kram ❤

2014-01-06 @ 00:47:21
URL: http://meramickis.blogspot.se
Postat av: Erikas LCHF till vardag och fest

Många kramar till dig!
Jag har själv varit ofrivilligt barnlös och vet precis hur det känns. Det var en otroligt tuff period och jag hade turen att hitta några nya vänner som gick igenom samma sak och vi pratade massor om detta... vilket hjälpte mig att orka. Idag har jag en härlig son som jag är så otroligt tacksam för att få ha i mitt liv.

Kram Erika

2014-01-06 @ 15:51:53
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Hanna of Sweden

du är så duktig och modig gumman!! :) kämpa på så ska du se att du snart är nere på din "graviditetsvikt" ^^

puss och kram

2014-01-06 @ 19:37:59
URL: http://hannaofsweden.se
Postat av: Therese

Skickar varma och innerliga kramar, och kan bara instämma att Tina är en underbar människa, är så glad att jag fått äran att träffa henne <3 Men även du gör gött just genom att öppet berätta, kan stötta och hjälpa många, både ofrivilligt barnlösa och de som kämpar med vikt/hälsa. Peppkramar <3

2014-01-07 @ 07:40:05
URL: http://lurans.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0