Att vara tacksam

Idag har jag haft en stressig dag, orkade inte vara stark så till middag fick det bli pizza. Tänker inte se ner på mig själv för det som jag alltid gjort, det var ett val jag gjorde idag och jag njöt av pizzan. 
 
Efter pizzan så valde jag att ta ett varmt bad och gå in i mig själv. Under badet så tänkte jag på min senaste månad, sedan campet. Det har inte blivit mycket träning, en del promenader men mycket mental träning. Passade på att göra lite meditation, blev så inspirerad av  underbara och härliga Tanja som både föreläste och var deltagare under campet. Under meditationen gick jag nerifrån och pratade om varje kroppsdel, liten som stor. Jag sa till mig själv att jag var tacksam för att jag kunde gå, för att har en fungerande blåsa, att jag har ett hjärta som slår, att jag har ett skallben som täcker min hjärna osv. På de ställen som jag har bekymmer gav jag lite extra kärlek och fokuserade lite extra just där. Kände hur min puls sjönk och hur jag ökade min självkänsla och mitt självförtroende. Började älska mig själv lite lite mer. 

Vilken känsla jag klev upp med!! Helt upprymd av kärlek och välbefinnande!!! 
 
Hur ofta som du badar eller duschar är du verkligen där och då? Glöm inte hur vattnet känns på kroppen och hur kroppen känns i vattnet. Hur reagerar din kropp på värmen/kylan? 
 
Brukar du vara tacksam för din kropps funktioner? Om inte, testa det! 
 
Nu fick ni lite funderingar att tänka på. Kärlek till er ♥
 
 

Hälsocamp KBK

För några veckor sedan, närmare bestämt för två veckor sedan var jag på väg hem från en fantastisk långweekend på Weengarns slott. Nu tror ni kanske att jag varit på en spaweekend a la Sällskapsresan men icke. Dagarna var fulla av träning, föreläsningar och härliga nya bekantskaper. Men även många demoner, mentala käftsmällar, tårar, skratt, glädje, insikter, mod, ny inspiration, ny motivation mm.
 
 
Har många ggr sedan campet fått frågan "Hur var hälsohelgen?", "Var det roligt?", "Var det givande?" osv. Vet inte hur jag ska svara på det ännu. Blev helt överrumplad på vägen hem över hur hårt helgen slog mig i magen, på ett bra sätt i längden men många underliggande känslor som jag tryckt undan kom upp till ytan. 
 
Att våga åka på hälsocampet är för mig en otrolig stor bedrift, det var mitt mål med min KBT i våras. Redan första dagen ville jag åka hem igen, hade en stor ångestattack. Men jag klarade det med hjälp av fina medmänniskor.
 
Svårt att beskriva sin helg när man inte varit där men ett stort mål med helgen är att varje människa kämpar efter egen förmåga och egna förutsättningar. Att alla ska försöka hitta balans i sitt liv och tänka HÄLSA och inte HETS. Detta är lättare sagt än gjort men känner att jag förändrat mitt tankemönster till viss del redan. Med KBT i bagaget och alla föreläsningar på campet så känner jag stort hopp inför framtiden igen. 

Insikterna ska ner på papper och bearbetas innan jag kan gå vidare, kämpar under tiden men fokus är på balans/hälsa och inte på att gå ner i vikt för att skaffa barn. Jag ska gå ner i vikt för min egen skull i första hand!! 
 
Kommer skriva en hel del om campet framöver tror jag, svårt att smälta och svårt att få ner i skrift. 
 
Har lärt känna fantastiska människor under denna helg, vissa tror jag kommer finnas i mitt liv på något sätt resten av livet ♥

Ni är välkomna att fråga om ni undrar något och så försöker jag svara =)

Är ni nyfikna på att själva åka på ett hälsocamp? Gå in på KörBaraKöör och anmäl er till nästa camp som är 5-8 nov. ALLA kan åka! Vågar lova dig att du inte kommer ångra ditt deltagande ♥

RSS 2.0