Innerlig glädje

De senaste två veckorna har det hänt jättemycket i mitt liv eller framförallt med mitt mentala. Jag har varit glad på riktigt, glad hela vägen inifrån hjärtat och i hela kroppen. Sån underbar känsla med tanke på hur jag mått det senaste året.
 
Jag har sedan 18 mars gått i en KBT-grupp för överviktiga som har problem med sin självbild, stört beteende kring mat osv. Denna grupp har hjälpt mig så fantastiskt mycket! Det är min psykolog Marie som hållit i den, hon är guld värd ♥ 
När man har en ätstörning så tror man ju att man är ensam fast ens logiska jag förstår att så inte är fallet. Men när jag kom till denna grupp första gången fick jag så mycket aha-upplevelser att jag var hög på känslor efteråt, helt underbar känsla. De andra i gruppen berättade om beteenden kring mat som jag gör, jag var ju ensam om att gå in per automatik på pressbyrån för att köpa choklad på vägen hem? Men så är det verkligen inte! Detta gjorde mycket för mig att få höra de andra berätta om beteenden jag har kring mat. Äntligen kunde jag prata om alla beteenden som jag själv har klankat ner på mig själv för och finna ro i att inte vara ensam. Jag hoppas kunna hålla kontakt med de människor jag lärt känna i gruppen. Så fantastiska människor som är så ödmjuka och delar med sig av det jobbiga de är med om och känner ♥
 
Men åter till mitt mående, glädjen jag känt de senaste två veckorna är så underbar! Har längtat och suktat efter att få må såhär. I en av hemuppgifterna som vi fått varje vecka så stod det att om man jagar lyckan så kan det få motsatt effekt, i mitt fall tror jag det varit så. Jag har bara stressat med att göra saker som borde göra mig lycklig eller saker som borde motivera mig att jag bara mötts av motstånd och därmed väckt fler demoner i mig. 
 
För första gången på något år så kan jag hantera demonerna relativt snabbt med hjälp av flera verktyg jag fått i KBT´n. Och jag kan stå emot att ta till mat som tröst eller äter bara för att. Varje dag i princip får jag minst en aha-upplevelse och fylls av glädje för att jag klarar många hinder, att slå ner en demon, våga igen och framförallt att älska mig själv. 
 
Förra veckan gästbloggade jag hos fina Louise, läs gärna detta inlägg som hör ihop med det jag skrivit ovanför. Tack för äran att få gästblogga hos dig vännen! All kärlek till dig ♥
 
Dessa tre smyckena är nog tre av de viktigaste smyckena för mitt 
välmående som boostar mig ♥
 
Tack till mig själv för att jag fortsätter kämpa, för att jag älskar mig själv igen och för att jag vågar hoppas igen! 
 
Vad tackar du dig själv för? 

Ofrivilligt barnlösas dag

 Idag är en viktig dag för mig, ofrivilligt barnlösas dag. Tredje året i rad jag uppmärksammar denna dag, tänk om det var ok i samhället att våga prata om detta tabubelagda ämne. Då kanske det inte är en skam för många som oss som har svårt att få barn. Ens kvinnlighet och manlighet knäcks av att få veta att det är "fel" på en. Men man borde inte skämmas för det. Hjälp gärna till att sprida detta! 💓

Chiasylt

I söndags efter brunchen hade jag massor av frusna tinade (ja kokade) bär som jag inte visste vad jag skulle göra med.
Googlade runt lite och sprang på recept på chiasylt :)

Såhär gjorde jag
3-4 dl hallon
Några msk vatten
4 msk chiafrön 
3 msk honung

Blanda allt i en burk, låt stå över natten minst. Häll sedan upp på glasburkar. Ska hålla 1-2 veckor i kylen.

Provade den idag på frukostgröten och det blev supergott :)

Hälsobrunch med Aloe Vera

Idag hade jag ett härligt gäng vänner på brunch, samtidigt passade vi på att lyssna på Ann-Sofie som berättade om Forever Living
Var supermysigt och roligt att ha dessa tjejer hemma på besök. Jag bjöd på allt ifrån bananpannkaka och basilika/ananas smoothie till köttfärsspett =) Var mycket uppskattat! 
 
 
 
Jag shoppade aloe vera dryck och en gel som man kan ha bla när man bränt sig. Passar mig bra som alltid bränner mig på sommaren. Kändes som en bra alltiallo produkt =)
 
Under brunchen fick vi njuta av en fin vårig bukett från de underbara tjejerna på Passiflora
 
 
 
Eftersom jag älskar att skämma bort mina vänner så hade jag ordnat med en liten goodiebag =)
 
Frö och rabatt från Passiflora, Energibar från Raw food house,
Rabattkod från Andra augusti, Rabattkod från Memelie,
Rabattkod från Bautawitch,
Jessica Hellback - inspiratör och grundare av KBK.
 
Tack alla goa vänner som kom ♥ Får vi göra om snart igen!
 
 
 
 

Underbart armband

I goodiebagen jag fick av Angelica så fanns även ett underbart armband och en nyckelring =) Älskar dem bägge massor, men ska jag vara ärlig så älskar jag armbandet liiiite mer. Kändes så rätt för mig =) 
 
 
 
De kommer från Unique Design, om ni anger "VRÅLÅKET" i kassan så får mina följare 15% på köpet fram till 11/5 =) Så himla snällt!
 
TACK ♥

Långpromenad

Igår gick jag nästan en mil, detta på 2 timmar och jag fick 14000 steg på min stegräknare =) Så jäkla stolt att jag ens tänkte den tanken och att jag faktiskt gjorde det. Lite tilltagande slem idag men mår förvånansvärt bra, knät mår bra.. var orolig för hur knät skulle hantera en sån långpromenad, därför hade jag busskortet med mig som backup-plan om det skulle protestera =) 
 
Men jag har ju träningsvärk idag, konstigt vore annars =) Har tom träningsvärk i min hålfot, den krampar emellanåt av träningsvärk men det är så värt det =) 
 
Började inte bli jobbigt förrän jag hade ca 2 km kvar. Vissa säger att jag är grym och vissa säger att jag är galen =) Hade ju min otroliga stöttepelare M med mig ♥
 
Vår vy igår på promenaden, så vackert =) Såna saker ser man inte
när man cyklar eller åker bil =)
 
Jag funderar på att börja publicera mer matinlägg på bloggen, har fått tillbaka lusten att laga mat igen. Men så är det oftast för mig när våren och sommaren kommer =) Vill ni ha det?

RSS 2.0