Insikter

Tror att jag kommit på varför jag har så svårt att ta komplimanger, en väldigt jobbig och tung insikt men jag ska inte låta mitt förfluta få påverka vem jag är på väg att bli och hur jag är idag. Det är då och nu är nu! Men vill ändå skriva ner alla mina tankar, denna bloggen är ju trots allt mest en plats för mig att skriva av sig på men kan jag inspirera någon längs vägen så ser jag det som ett stort plus. Dock kommer nog detta inlägg bli ett av de tyngsta och jobbigaste jag skrivit, och antagligen mest privata. Kanske jag är för personlig i detta inlägg men man kan välja att inte läsa.

Jag har alltid varit lite knubbig men inte alltid fet.. det var när jag var 12 år som det eskalerade med vikten pga tröstätning eftersom en närstående gick bort relativt hastigt. Innan dess hade jag några extra kilon bara, sådär barnknubbig. Men jag har varit mobbad hela min skoltid egentligen, förutom de sista två åren på gymnasiet. Så från ettan på grundskolan till ettan på gymnasiet. Sedan hände något över sommaren mellan ettan och tvåan på gymnasiet som gjorde att folk inte visade det lika tydligt iaf och jag började känna en samhörighet på ett annat sätt. Fick ett litet gäng som jag umgick med och en i det gänget är numera min allra bästa vän.

Men alla de andra åren innan dess var fruktansvärda, har aldrig blivit mobbad fysiskt. Aldrig någonsin men psykiskt desto mer. Vet inte vilket som egentligen är mest påfrestande och det spelar ingen roll, dem åren sitter väääldigt djupt rotade i mig och att inse det känns hårt och tungt. Många glåpord och skitsnack har man fått kastat efter sig. Dem där ungarna vet nog inte vad de gjort med mig för resten av mitt liv. Jag är inte alls ute efter hämnd men jag tänker inte låta dem påverka mig som de gjorde då.

Visst hade jag vänner men de kom och gick kändes det som, ingen som jag hade hela tiden liksom. Hade många goa barndomsvänner men många gånger kändes det som om de umgicks med mig tills något roligare dök upp. Har många många roliga och galna minnen oxå, så hela min barndom är inte becksvart. De är alla de där roliga minnena man ska försöka hålla fast vid. Det är inte alltid så lätt, de mörka tankarna och minnena är oftast starkare.

Insåg idag när jag satt och pratade med en go vän om varför jag har så svårt att ta emot komplimanger som tex det jag skrev igår eller när folk säger att de tycker jag är fin osv. Då kom insikten som en sten och flög emot mig!!
När jag var yngre så var det många som gång på gång sa positiva saker till mig och eftersom jag var så osäker på den tiden så var jag inte så snabbtänkt, eller rättare sagt så vågade jag inte, och innan jag hann tänka efter så var det någon som skrattade åt min reaktion eller sa att dem skojade osv. Till slut så blev jag nästan som en gås vars vingar det bara rinner av när det regnar. Klart att allt inte rann av men jag visade ingenting och litade inte på någon.

Jag vill verkligen ta åt mig av alla fina ord som folk skriver och säger till mig men det är så jäkla svårt. Vet inte hur jag ska göra, men som jag skrev i något inlägg tidigare så blir det liiiite lättare för var gång jag får någon positiv komplimang. Jag älskar att få era komplimanger, blir så glad att det som jag känner och kämpar för syns. Men jag har så inpräntat i mitt liv från min skolgång att jag inte är något värd och jag inte ska tro så heller. Därför är det svårt att det åt sig och sträcka på sig. Varför skulle jag vara så fin helt plötsligt? Eller varför är jag helt plötsligt värd folks uppmärksamhet? Kan jag lita på att alla komplimanger som jag får idag är sanna? Skulle jag inspirera andra? Massa frågor som snurrar i mitt huvud!

Detta var riktigt jobbigt att skriva men kändes viktigt för mig själv att få det nerskrivet. Vill verkligen inte ha någon sympati.. idag har jag en underbar man som jag är nygift med, goa vänner som jag litar på och vet alltid ställer upp, ett jobb som jag älskar och är på väg på rätt håll i min nya livsstil =) Kan inte klaga på något!


Så rörd!!

Gick min vanliga runda bland mina dagliga bloggar och hittade en väldigt fin sak som fick mig gråtfärdig. Min pt Johan hade skrivit ett inlägg om min blogg, såhär stod det;

"Viktkamp - inspiration för dig

Hello alla där ute!

 

Söker du efter inspirerade läsning? Har du ett mål att gå ner i vikt? Eller vill du bara bli peppad av någon som ger allt?

 

Kolla in Emma´s blogg; Viktkamp – min kamp för ett gryn. Emma är en av mina Lifestylemedlemmar på Actic – Södervärn. Hennes mål är viktnedgång, varje månad tappar hon kilo efter kilo, blir starkare och starkare, får bättre kondis och banar vägen för sin nya livsstil med en stark målmedvetenhet. Kolla in hennes blogg för att se hur man gör för att nå sina mål!"

 

Hur glad blir man liksom inte av att möta detta? Har inte ens ord för vad jag känner! =)
Har ju så svårt att ta komplimanger och då är ju detta ännu svårare men samtidigt ger det mig jättemycket. För om han verkligen lagt ner tid och skrivit ett inlägg om mig så måste det ju vara sant. Eller hur? Är mållös! =) Måste verkligen ta detta till mig, att jag kan och är en inspiration för andra samtidigt som det ger mig ännu mer motivation att ta mig mot mina framtida mål.

Tack Johan!


I´m feeling hot hot hot

Idag var acn på gymmet sönder och jäklar vad varmt det var, körde ett pass Power och det var inte nådigt varmt kan jag säga. Jag svettades redan efter att vi plockat fram alla saker bara ;) Det var imma på spegeln och halt på
golvet av kondens.. fredag skulle det lösas, hope so.. för på lördag ska jag spinna, inte som en katt utan på cykel ;)

Första gången någonsin som jag har ordentlig träningsvärk i magen efter passet igår, yeah!! love it =)

Gång på gång så klarar jag saker jag inte klarat innan, förra veckan klarade jag av att göra 10 armhävningar på raken =D Blev helt förvånad när jag insåg att jag faktiskt klarat det =)

9 veckor kvar till hälsoanalys och då ska jag ha förbättrat mina resultat =) Det är min stora drivkraft just nu.. eller en av dem iaf =) Var har ni er drivkraft?


livet är underbart

Inga deppigheter här idag, bara positiva tankar =) Jag älskar mitt liv precis som det är nu, spontana och planerade socialiseringar med nära och kära, älskade träningen och ett underbart jobb =) Kan man ha det bättre?

Jag älskar mitt nya sociala jag, eller nya och nya.. jag har nog alltid varit sån men inte vågat ta för mig innan =) Men nu vågar jag på ett helt annat sätt, känns som om jag går in i nya möten med huvudet högt och med nyfikna ögon =) Älskar nya bekantskaper, älskar att vara nyfiken och försöka komma under ytan på den svenska jäntelagen =) Skola, jobb och renoveringar, är det spännande? Nej snarare varför man gör de val man gör och vad alla människor har för erfarenheter i bagaget.. det är konversationer jag älskar =) Inte alltid så uppskattat men man behöver inte alltid tycka om mig ;)

Träningen flyter på så himla bra just nu, spinningen jag var på idag gick superbra.. klarade saker jag inte klarat innan och jag blir så himla lycklig av framgångarna =) Innan spinningen gymmade jag ca 1 timme.. även det känns jättebra =) Man blir lättare av framgångar, både i själen och på vågen (förhoppningsvis) =)

Mitt jobb kunde varit bättre på en punkt men jag skiter i det just nu för jag älskar jobbet och mina goa kollegor som alltid finns där och ställer upp. Vi är konstant ärliga mot varandra oavsett vad det gäller och därför älskar jag dem. Att man kan fråga en väldigt privat sak och få ett ärligt svar. Det är vi svenskar inte bortskämda med precis, fast kanske inte alla vill ha det där ärliga svaret ;)

Sist men absolut inte minst, älskar jag min underbara man som alltid och då menar jag alltid finns där och stöttar mig =) Måste vara jobbigt att leva med mig just nu, när allt i mitt liv kretsar kring hur jag ska planera min träning, min mat och allt annat som ska få plats i livet och vardagen. Men han finns där och står ut =) Tack M! ♥


Rekord igen

Denna gången är det rekord i antal tränade minuter på en vecka.. uppe i nääästan 740 minuter denna veckan, galet bra tycker jag =) Inte promenad varje dag men de dagar de blivit av så har det blivit lååånga promenader i solen =) Både här och där i stan, älskar att denna staden har så mycket grönt att erbjuda var man än går och man hittar nya oaser hela tiden =)
Målet för nästa vecka är promenad varje dag, enligt Johans rekommendationer så ska jag gå 300 minuter i veckan.. slår man ut det på sju dagar så det blir 42 min om dagen. Vet inte om jag skrivit detta innan men det skadar inte med upprepning för min del =)

Många har skrivit och undrat vilka lopp jag planerat att delta i denna säsong, det blir Vårruset, Blodomloppet och Iformloppet =) Första gången jag ska gå Vårruset, de flesta säger att det är jobbigt med allt folk så vi får se vad mitt betyg för det loppet blir. Blodomloppet gick jag förra året också och Iformloppet har jag gått två år i rad. Som jag skrev i föregående inlägg så springer jag inte utan går loppen iår också.

Helgen har varit bra ur träningssynpunkt trots att gymmet varit stängt men ur matsynpunkt kunde den varit bättre. Har inte överätit någon gång, vilket känns bra, men ätit fel mat och alldeles för sällan. Har inte ätit mina 5 mål om dagen. Varför är det så svårt att hålla på alla målen när man är ledig? Blir tokig! Men så är det väl för det flesta, alla jag pratat med iaf.

Ny vecka imorgon och nya tag igen, detta ska gå vägen =) Måste ju klara mitt mål som jag har tills Lifestyle är slut, vet att det är länge tills dess men på något sätt så känns det ändå så himla nära. Är rädd för tiden efter Lifestyle men som sagt.. det är länge tills dess.. nu är nu och jag ska träna på och äta bra så jag får bra resultat på vågen 20 maj =)

Någon skrev en kommentar om att hon ville att jag skulle ha en frågaruta i bloggen men jag hoppas att ni skriver i en kommentar om det är något ni undrar över så gör jag kanske ett helt inlägg om det =) Behöver tips på vad jag ska blogga om.

abstinensen tillfredställd

Idag blev abstinensen tillfredställd =) Ett grymt styrkepass med många förbättringar, jag bara älskar mitt program =) Och jag känner så stor skillnad, måste snart öka vikterna på vissa tom =) Fick ytterligare komplimanger idag på gymmet att det syns att jag gått ner i vikt och att jag går lättare fram.. blir faktiskt lättare och lättare att ta det =) Men blir generad när jag får alla fina ord! Dock är det bara att suga åt sig =) En dag kommer man må dåligt och då får man ta fram alla komplimanger =)

Blev även en timme promenad till och från gymmet, tog inte ens busskortet med mig för då kunde jag inte ta bussen hem ;) hehe gäller att vara smart!! Blev oxå första dagen i kortbyxor, vädret är ju så himla underbart =) Man får ta tillvara på det när det är fint, man vet ju inte när det blir rusk igen.

Dem ska ev. börja med pt-gruppträning.. 16 pass för 3000 kr, hade så gärna velat vara med på det. Men har inte riktigt pengarna till det =( Kommer vara två pass i veckan under åtta veckor. Hade varit så himla kul! Får se om jag kan vaska fram lite guld till detta =) Hoppas!!

Har anmält mig till ett av tre lopp som jag planerat att vara med i detta året. I veckan blir det anmälan till det sista oxå.. =) Målet är 5 km under 50 min =) sist gick jag på 52 min och då förbättrade jag mig med 12 min från föregående år =) Jag går loppen, ev. jogga/springa nästa år.
Ska ni vara med i några lopp?


Utegymmet

Idag var jag och en vän ute på promenad och tänkte passa på att kolla in utegymmet som jag skrivit om tidigare. Blev lite besviken och crosstrainern som fanns där var ju ett skämt.. antingen var den sönder eller så får du köra på maxhastighet hela tiden för att det inte ska kännas obekvämt ;)
Jag trodde det skulle vara fler grejer men det var 6-7 saker varav en var sönder. Tråkigt! Man åker inte dit för att träna, utan mer om man ändå har vägen förbi där på en löp eller promenadrunda. Så nu vet vi det =)
På dem två maskinerna som man ser där bakom funkar som så att man använder sig själv som tyngd, tog bra faktiskt =)

Vilodag idag och imorgon, dock promenad för jag ligger lite efter på vardagsmotionen denna veckan även om jag skött den övriga träningen =) Kommer bli ett gym-pass för lite pga att gymmet har stängt fredag och söndag. Långpromenader får det bli istället =)

Hur ska ni träna i påsk?

Såhär såg påskägget ut som jag gav en god vän idag, försöker föra över lite av min nya livsstil på andra =) Hoppas det inte mottages fel =)


Nu jäklar

Nu blir det bara gröt utan frukt och med bara kanel och mjölk till frukost på jobbet denna veckan, inte avvika från rutiner ;) Det visar sig förr eller senare även om man tränar bra.. Något jag tycker är svårt är vad jag ska äta de kvällar jag är hemma rätt så sent från träningen, känner inte för att äta lagad mat så sent på kvällen. Får snacka med Johan om det nästa gång jag träffar honom..

Sedan ska jag få till en lika bra träningsvecka som förra veckan, om man kollar på funbeat så är hela förra veckan rosa och det innebär att jag gjort något varje dag. Borde egentligen haft ett till konditionspass men ibland funkar det inte med planeringen med både träning och få vardagen att gå ihop. Försöker gå till bussen varje morgon, men även hem.. det sistnämnda kommer tids nog, nu har jag fått in morgonpromenaden som rutin.. =) Märker dock att jag blir irriterad och rastlös när jag står och väntar på bussen som aldrig kommer och så kommer jag på mig själv med att tänka att jag hade hunnit hem eller iaf halvvägs medans jag bara stod där och väntade =P

Idag var jag på BootCamp med ett gôtt gäng tjejer.. så roligt alltså.. men min partner var grym men underbar =) Peppande men ändå gav mig utmaningar =) Älskar mina vänner och familj som stöttar mig!!

Träningskläder

Pratade träningskläder med en go vän för ett tag sedan och jag tränar alltid i linne och trekvartsbyxor, blir alldeles för varm i t-shirt och långbyxor. När jag i somras började träna så hittade jag bara bomullskläder i min storlek som jag kunde ha, det blev blött och kallt. Men det fanns ju inget annat jag kunde ha då. Vågade mig på att gå till Stadium i julas på mellandagsrean, där hittade jag massor jag kunde ha =) Köpte en sportbh, tre funktionslinnen och två par funktionsbyxor. Vilken skillnad det är att träna i funktionsplagg, man blir inte alls lika kall. Och så tar det mindre plats i väskan =) Ännu bättre! Det är såna här saker man ska fokusera på och inte det där halvkilot som vågen visade plus i fredags.

Har varit med i några lopp de senaste två åren och där får man ju alltid t-shirts, både i bomull och funktionsplagg. Jag har precis fått på mig dem men de har suttit extremt tajt så dem har bara legat i garderoben men nu kan denna kvinnan ha dem på sig utan att skämmas =) Hur underbart är inte det?

Vad har ni helst på er när ni tränar? Både när det gäller modeller och material =)


Allt blev svart

Imorse ställde jag mig på vågen och den visade +0,5 kg, blev så himla ledsen =( Har varit nere hela dagen för detta misslyckande som jag ser det.. vet att jag inte ska se det så men gör det =( Kände direkt att jag ville slänga ut vågen genom fönstret, men det gjorde jag inte =) Pratat med många om det idag, började med allra bästa vännen kl 6 när jag gick till bussen. När jag kom till gymmet så pratade jag med Johan om det, ville bara gråta mest hela tiden. Har sån hatkärlek till den där förbannade djävulsvågen!!! Vi diskuterade mycket och jag förklarade hur jag känner och Johan gav mig många tankeställningar, han är verkligen super att snacka med. Jag ser bara nederlagen och inte det jag lyckats med, 2½ kg minus på en månad.. istället ser jag de där 500 g plus.. sa att jag var störd som tänkte så.. enligt honom fick jag inte se ner på mig själv så mycket utan fokusera på det positiva.

Ska ge det ett ärligt försök att inte väga mig förrän 20 maj.. hur ska detta gå? Är som jag sagt tidigare, så jävla rädd att jag ska förlora kontrollen. Men Johan tyckte istället att jag ska se det som en sporre att det ska bli bra resultat på vägningen. Vill väga mig på den vågen som jag alltid vägt mig på eftersom det var den som gav mig chockvikten på 152 kg i januari 2006. Sen väger jag ca 1,5 kg mer på gymmets våg. Ne har bestämt mig, ska verkligen ge det ett ärligt försök! Mår så jävla dåligt när jag får något hekto plus.. som egentligen kan vara vätska osv.

Även om jag mått så dåligt hela dagen så gick jag till gymmet och efter samtalet med Johan fick jag ny motivation. Han är guld värd! Blev 80 min styrketräning i solen som sken in genom fönstret, hade tänkt stå på crosstrainern 30 min efteråt men fick så ont i min fot som börjat bråka igen.


BMI och procent

Ogillar egentligen BMI men jag har viktkoll som app i telefonen och där står det vad man startade på för BMI och vad man har nu. När jag vägde som sämst så hade jag ett BMI på 49,6 och nu har jag 41,1. Vill gärna komma under 40. Hade känts bra! Då går jag ifrån att vara sjukligt fet till att vara allvarligt fet, förändrar ju inte jättemycket men mentalt gör det mycket =)


I samma app finns det uträkningar hur mycket procent man minskat i vikt, fick mig direkt att tänka på vägningarna i Biggest Loser. Min viktminskningsprocent ligger på 17,2% =)

Idag gjorde jag ett medvetet val att äta en jättegod chokladtårta, och den var värd det =) Så det blir inget onyttigt i helgen och en runda extra på crosstrainern imorgon på träningen =) Tänker inte få ångest över tårtan eller ångra mig!!

Dock kan det kanske äventyra min vägning imorgon.. Hoppas inte det =) Så håll tummarna för mig!!

Belöningar

Belöningar och unna är ofta matrelaterat, vi känner väl alla igen fraserna "Jag är lite av detta för att unna mig", "Jag måste unna mig godis ibland" osv. Detta är något som stör mig enormt, jag tänker oxå tanken ofta men vad handlar det om unna och belöna? Måste det finnas en anledning till att man väljer att äta onyttigt? Detta låter knepigt men vad jag menar är att man ska vara ärlig mot sig själv att man väljer att äta det där godiset för att jag vill och inte för att unna mig. Förstår någon vad jag menar eller är det bara svammel? =)

Belöningar på jobb, iaf mitt jobb, består ofta av tårtor, kakor, godis och bullar. Detta är enormt irriterande för oss som kämpar med vikten. Hade en kollega för någon sommar som sa att hon gått upp 5 kg över sommaren sen hon började jobba hos oss. Hur sjukt är inte det? Visst måste man inte ta av det men jag tycker att det ska finnas alternativ till oss som försöker äta nyttig och bra mat. Mina chefer förstod inte alls mig när jag framförde vad jag tyckte om all skit dem belönade oss anställda med och undrade vad det annars skulle vara. Det hemska i kråksången är att mina chefer klagar mest över sina överflödiga kilon. Men visst hade en fruktkorg hade sett fin ut bredvid alla kaffebröd, eller hur? =) Hur ser det ut på era arbeten?

Jag fick en belöning av världens finaste mamma häromdagen, den kom på posten igår =) En smartshake =) Får se när jag inviger den.. Men är så glad att jag fått en!!


biverkning: Stora kläder

Dock ett väldigt angenämt problem =) För någon vecka sedan så rensade jag ut två tredjedelar av min garderob.. Så nu har man inte så mycket kläder kvar =) Hehe Underbart!! Fick mig en tankeställare att jag faktiskt gått ner massor =)
Tänk om man hade massa pengar, så man kunde köpa nya kläder hela tiden =) Så kul att handla kläder helt plötsligt, kan för första gången i mitt liv förstå dem som blir shopoholics.. men jag lovar er, det ska jag inte bli =)

Hade tänkt ta kort när jag var på gymmet idag men dem där störa killarna jag skrev om igår var där idag oxå. Men jag härdade ut idag oxå, för ett halvår sedan så hade jag antagligen gått därifrån och inte vågat mig in igen. Söndag blir nästa gång i gymmet, två spinningpass däremellan =)

Känner att jag är inne i ett flow just nu =) En av de goa tjejerna som jag fått kontakt med på gymmet, sa till mig idag att jag ska vara beredd på den där platån som kommer att komma igen. Just nu känns det som om jag kan klara vad som helst =) Insåg häromdagen att jag är halvvägs till mitt mål, 26 kg avklarade och 26 kg kvar tills jag är under 100 kg som är mitt mål till sista hälsoanalys i slutet av november/början av december. Detta kommer jag klara!! =)


Bra träningspass

Idag kändes det riktigt bra trots att jag varit förkyld och pollen bråkar med mig. Förbättrade mig på många styrkeövningar =) Blir så stolt över mig själv när jag blir bättre =) Har mer och mer börjat älskar styrketräning, när man känner hur man utvecklas och känner att man blir starkare och klarar mer.
Känner mig mer och mer bekväm med att kolla i spegeln när jag tränar, känns inte helt hundra men blir bättre och bättre. Tror det är för att jag börjar se skillnaden.. som tex att jag har MIDJA =D inte jättemycket midja men den är där iaf.. inte in bland valkarna utan en riktig midja =) Haha

Dock tampades jag med skitsnack idag, jättejobbigt =( Men jag stod emot min vilja att bara gå därifrån.. dem ska inte vinna över mig och få bort mig från det där rummet som jag faktiskt, tro det eller ej, börjar gilla. Var några smågrabbar runt 18-19-årsåldern som trodde dem var coola inför kompisarna och snackade så jag hörde. Får ångest av att folk snackar om mig så jag hör, pga all mobbing som jag fick stå emot under skolgången för att jag alltid haft lite extra hull. Vill inte ha någons sympati men det är såna saker som sätter djupa sår i en. Och minsta lilla skitsnack gör att det som ligger djupt kommer upp till ytan. Tyvärr!

En underbar vän sa till mig för ett tag sedan, när jag berättade hur läskigt jag tycker fria vikter rummet är, att det är inte dem stora killarna som är läskiga utan de som är unga och kommer i gäng. Och så är det faktiskt, kände mig trygg när jag hade två bjässar mellan mig och de killarna som snackade skit =)


medvetna val

Jag jobbar mycket med medvetna val, att man tänker efter innan man äter något och väljer ut vad man vill äta. För min nya livsstil ska inte betyda en massa förbud tycker jag. Vill jag äta något så får jag välja bort något annat och göra det så nyttigt det går att göra det. Som igår var vi bortbjudna och valde att äta baguette och lite godis istället för att dricka vin och likör. För mig betydde det mer än det drickbara =)
Drack Loka och åt nötter när de andra åt chips, ostbågar, öl och läsk =) För mig är det inte värt de där kcal. Är inte sugen på såna saker längre och då är det bara onödigt att äta det.
Såklart trillar jag oxå dit ibland precis som de flesta gör någon gång. Jag är inget undantag men den senaste tiden har mitt tankesätt ändrats mycket. Iaf när det gäller maten =)

Många bloggläsare skriver och undrar hur jag äter och vilken diet jag äter.. men jag äter ingen speciell diet, äter sund mat. Min pt sa en sak för några veckor sedan, när jag stod och beklagade mig över att jag var less på matplanerandet, som fick mig att öppna ögonen. Att man lever inte för att äta, man lever bara för att man äter. Vad han ville ha sagt var att maten inte alltid behöver vara så spännande alla gånger.

Tänkte ge er ett exempel på hur jag äter en vanlig dag när jag jobbar.

05.30 0,5 dl kvarg, 0,5 dl keso och en banan
09.00 1 port gröt med kanel och mjölk
12.00 Lunch tex chili con carne med en brödskiva
15.30 FitMeal gjord på sojamjölk
19.00 Middag tex Biffar med sallad och kokta grönsaker

Äter aldrig kolhydrater efter kl 16 på dagarna, som min gamla pt sa.. man behöver inte kolhydrater för att sova. Försöker äta kolhydraterna så tidigt på dagen som möjligt. Har i flera perioder försökt utesluta kolhydrater och det har inte funkat, speciellt inte sedan jag började träna. Man behöver kolhydrater bara för att tänka och speciellt om man tränar. Dock behöver det inte vara i överflöd. Nu kommer jag säkert få hela LCHF och GI-gänget på mig men jag tror inte att en modell passar på alla människor. Detta funkar på mig men det behöver inte betyda att det funkar på er. Man får testa sig fram vad som funkar på en själv, både när det gäller kosten och med träningen. Men det handlar alltid i slutändan om intag och förbrukning.

Hoppas ni fått svar på era frågor nu =) Annars får ni hojta!


På nedåtgående

Vägningsdag idag, var hundra på att jag inte skulle få ett bra resultat denna veckan oxå, man kan inte få -1 kg på vågen varje vecka.. men -0,7 kg blev det och jag är nöjd.. Känns jättebra att det börjat gå neråt nu =) Äntligen!
Har lite funderingar kring vågen men vill inte skriva eller säga något till någon förrän jag själv tagit ett definitivt beslut.. men jag lovar att hur det än blir så ska jag skriva här vad det är =) Promise!!

Sen jag började träna styrketräning enligt Johans program så tycker jag att jag fått mer bristningar på axlarna. Otroligt jobbigt och fult men hellre bristningar än fett.. =) Bristningar ska ju blekas med tiden säger de som vet och det hoppas jag för annars kommer jag alltid se ut som en blek zebra ;) Förstår att de inte försvinner helt men ljusnar iaf =)

Angående dragremmar, vad jag har förstått så är de till för att hjälpa en när man lyfter tungt och avlasta underarmarna i lyften. Fick hjälp på gymmet idag men tyckte ändå inte jag fick grepp om det.. får be om hjälp en gång till =) De jag pratat med dem om säger att det är en teknik som man lär sig. Jag tyckte de var mest i vägen.. =P

Vet att ni är många smygisar i min blogg nu för tiden, glöm inte kommentera ;)


Cardio

Har kört Cardio två dagar i rad sent på kvällen, igår var motivatioen lååååångt nere.. så efter föreläsningen om målsättning som jag var på, så bestämde jag mig för att inte träna. Men väl hemma fick jag dåligt samvete så jag åkte tillbaka till gymmet, tränade från 20.50-21.40 =) Såå skönt! Trots lite hosta och efterdyningar av förkylningen så förbättrade jag mina resultat en aning =) Blev riktigt förvånad!

Alltså de där föreläsningarna, tycker det är synd att jag inte gått på dem innan. De ger en verkligen ordentliga tankeställare. Går alltid därifrån med många tankar och funderingar. Gårdagens föreläsning var mycket diskussion och det diskuterades mycket.

Blir lite justeringar i min träning i helgen än jag planerat in och räknat med. Blir nog dubbelpass på lördag morgon =) Annars får jag inte in mina tre obligatoriska styrkepass.. hör och häpna mina kära bloggvänner.. blivande träningsnörden Emma har gått och köpte dragremmar.. invigning på fredag kväll kanske? ;) vem vet.. beror på hur mycket folk där är.. ni vet i det där läskiga neandertalarrummet =) Haha vet inte riktigt hur jag ska använda dem så måste hitta någon som kan hjälpa mig att visa första gången..

Hur ser er träningsvecka ut?

Träningsdagbok

När jag började i Lifestyle så fick jag en pärm med massa bra grejer i, det jag använder mig mest av är träningsdagboken.. tyvärr började jag inte skriva i den från början, utan nu vid årsskiftet.. bättre sent än aldrig =) Man ska skriva i all sin träning där.. både det jag gör på gymmet och vardagsmotionen.. förra veckan så fick jag börja på blad nr 2 =) Är kul att följa hur jag tränat, vad och hur mycket..
I pärmen finns oxå alla föreläsningarna utskriva i powerpoint-bilder.. kanske ska kolla på dem en runda igen, var längesen nu.

Har även en träningsdagbok på Funbeat.se som jag använder mig flitigt av, där kan man se hur mycket jag och mina vänner tränar.. både i diagram och tid osv. Där har jag en liten egen tävling, att jag aldrig ska låta min kompis gå om mig ;) Dock så har hon gjort det förra veckan när jag var krasslig.. men nu ska jag komma igen och gå upp i toppen. Tycker det är en kul sporre för mig =) Då tar jag den där extra promenaden..

En kille kommenterade min blogg igår och han sa två meningar som jag direkt insåg kommer följa med mig för alltid, tack Eyal! Du anar inte hur rätt du träffade, har tom skrivit med "citatet" på min blogg för att aldrig glömma det =)

"Det finns inte ett misslyckande. Det finns en utmaning för nästa gång."Training day

Igår var det då Training Day och jag bestämde mig för att gå dit och testa på hur det kändes för när jag vaknade så mådde jag bättre än jag gjort på hela veckan. Dagen var så sjukt rolig, ser redan fram emot nästa gång det är =) Var iaf med på fyra pass; RockPower, Spinning 90 min, Boot Camp och Yoga. Klarade allt galant utom spinningen där jag fick inse min begränsning efter 45 min.. men jag ska inte se det som ett nederlag utan som en vinst att jag lyssnade på min kropp. Kämpar verkligen med att inte se saker och ting som misslyckanden.
Känns i rumpan och låren idag att jag tränade igår, I LOVE TRÄNINGSVÄRK!! =)

Såhär kan man se ut efter en dag på gymmet ;) Det som inte dödar härdar heter det väl? ;) Var dock värt det för det var så sjukt roligt!! Hade ont i magmusklerna både av träning och av skratt =)

På tal om misslyckanden, efter Training Day så var min plan att jag skulle hem och käka sushi som jag längtat efter. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vill inte skriva anledningen här men den där sushin som jag handlat och nästan var på väg hem med fick vänta till närmare halv nio =( Därför blev det onyttigheter på vägen som jag inte räknat med.. man ska inte handla hungrig, det är bara så!! Men ny vecka och nya tag med träningen =)

Vill även berätta en rolig sak, förra våren köpte jag ett par jeans som jag inte kom i förra våren när jag köpte dem men jag tyckte om dem så himla mycket så jag behöll dem ändå som en sporre för mig själv =) för en månad sedan provade jag dem för skojs skull och dem gick fortfarande inte på.. men i fredags så kunde jag knäppa dem utan problem =) Så himla glad!! Fick fina spiror i dem oxå, alltid ett plus ;)


-25 kg, check!

Ytterligare 1 kg lättare, därmed har jag gått ner över 25 kg och vågen står på 126,6 kg.. känns ofattbart.. tänk att jag burit på 25 kg mer.. svårt att föreställa sig. Men när jag kollar tillbaka på gamla kort så ser jag den stora skillnaden.. =) Nästan så jag blir sugen på att visa er.. men ni får snällt vänta ett tag till =)

Kan inte fatta att jag gått ner 1 kg denna veckan, dels så slarvade jag med maten häromdagen, inte tränat sen i söndags och har lingonvecka.. =)

..ok jag ska erkänna en sak för er.. har vägt mig i veckan när jag varit hemma.. dumt jag vet.. jag och Johan kom överens om att jag fick väga mig en gång i veckan när jag berättade varför jag inte ville väga mig mer sällan. Anledningen till att jag inte vill väga mig mer sällan än en gång i veckan är att jag har testat det och då kommit på mig själv att "unna" mig mer för jag har tid att gå ner det lilla extra tills nästa vägning. Vet att jag måste bli av med dessa tankar men dem är djupt rotade. Vet att vågen är en djävulens påfund men för mig är det ett sätt att ha kontroll över mig själv.

By the way, idag är jag bara hostig.. kan man träna imorgon då? Vill ju så hemskt gärna!!RSS 2.0