Träningsabstinens

Har sån sjuk träningsabstinens, var upp på gymmet en sväng i söndags och snackade lite skit. Idag smsade K att hon ville ta en kopp te på gymmet och så gick jag dit när jag kom från jobbet. Väl där insåg jag hur mycket jag saknade träningen, kändes sorgligt att inte få gå med in i spinningsalen och cykla skiten ur mig. Låter som om jag blir tvingad till vila men så är det inte.. bara av mig själv =) Efter min svacka för några veckor sedan så behöver min kropp vila och knäna börjar *peppar peppa* kännas lite bättre. Men känner mig helt rastlös när jag inte tränar =) Längtar till helgens träningar =) Damma av spinningskorna och cykla loss totalt, gå in i mig själv och musiken.. lyssna till Marias peppningar och bara köra =) Underbart!! Hade sett fram emot Johans spinning som brukade vara på lördagar innan Burnouten men nu bara för att han vet att vi skulle vara med så avsa han sig det passet ;) haha hur ska man annars tolka det? ;)

Man får tid att tänka och reflektera över vad man gör med sig själv både kroppsligt och mentalt när man inte tränar hela tiden. Det är mycket som hänt det senaste halvåret. Jag har insett att känslor inte sitter i vikten och därför borde inte vikthelvetet betyda så mycket men för mig gör det de, som så många vet. Tillbaka till att känslorna inte sitter i vikten, jag tror att när man går ner sakta så är det lättare för hjärnan att följa med på den viktnedgången än om man går ner typ 50 kg på några månader. Har vänner som gjort GBP (magop) och så har dem trott att dem skulle må bra efteråt men så har det inte blivit. Den insikten för dem har nästintill varit förödande, har en vän som fick börja på tunga antidepressiva för att hon blev så ledsen för att hon inte blev lyckligare i takt med att kilona försvann. Detta är något man måste tänka på, bearbeta hjärnan lika mycket som du bearbetar kroppen med träning. Jag tror en kurator eller liknande inte är fel, jag hade kontakt med en kurator i höstas och den tiden med henne har hjälpt mig mycket. Synd att hon slutade annars hade jag nog gått tillbaka och pratat mer nu. Även om man har ett bra socialt nätverk med familj och vänner man kan prata med så är det sunt att prata med någon utomstående som är helt opartisk och som man bara kan kräka av sig på. Tyvärr är ju detta väldigt tabu i Sverige fortfarande, vilket är grymt synd. Tror inte alla antidepressiva som skrivs ut skulle behövas om man fångade upp problem tidigare och vågade vara mer öppna. De antidepressiva läkemedlen som skrivs ut ger ofta mycket biverkningar, både i samband med intag av mediciner och om man slutar med dem.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Sv; hehe jadå inte så mycket att göra hehehe! :)

2011-07-06 @ 21:06:30
Postat av: Sessan

Jag håller helt och hållet med om att man hade kunnat skippa pillerna om bara någon finns där för personen så de får prata av sig! Men tyvärr är det så lätt att bara här är piller så blir du bra!Men i längden får man ju ångest över att man måste sluta med dom! Det gör ju inte saken bättre! Så nej mer snack och mindre piller säger jag!Stolt över dig! <3Puss

2011-07-06 @ 21:08:44
Postat av: Znogge

Nej, den sanna lyckan kommer inte per automatik genom en viktminskning. Men jag tycker personligen att jag tivs bättre, det ger ökat självförtroende vilket på något sätt gör mig lyckligare. Naturligtvis är det ytterst individuellt och beror ochkså på vilken viktresa man gjort.

2011-07-06 @ 21:31:26
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Gilla

ÅÅÅ! Jag blir trött av att bara läsa om all din träning. Jag tränar ju aldrig, för det är ju det värsta jag vet. Usch!Men jag beundrar dom som kan och orkar. Har du sen varit så duktig att du har tappat några kilo, så är det beundransvärt. Som väl är, så har jag inte nån speciell övervikt, men skulle vilja väga sådär tre kilo mindre. Men det är en smaksak.Svar: Tack, tack, tack för din gulliga kommentar.Gilla

2011-07-06 @ 22:06:11
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: n00bis

Blir alltid kluven av detta ämne. Har lätt att peppa andra och säga förnuftiga saker som att det sitter inte i vikten, det är din självbild som behöver förändras, du är vacker som du är osv osv. Grejen är att jag tror på allt, när jag säger det till andra. När det kommer till mig själv blir det genast mycket svårare. Jag inbillar mig fortfarande att jag kommer bli lyckligare om jag går ner i vikt, bli mer social, bli älskad... and the list goes on. Många fallgropar på vägen.

Kramizar

2011-07-06 @ 22:07:06
URL: http://overviktig.blogspot.com/
Postat av: Majja

Jag håller helt med om att känslorna inte sitter i vikten. Fick rådet av min läkare att "nöja" mig med ca 0.5 kg i veckan så att hjärnan och själen skulle hinna med. För många år sedan lyckades jag gå ner nästan 30 kg på 6 månader men de kom snabbt tillbaka och det tror jag beror på att jag inte hade kopplat mitt ätande till min vikt.Sv: Jag blir också urtrött på sådant. Har man gått upp under kanske ett par år så måste man väl ändå fatta att det tar lite mer än ett par veckor att gå ner det igen.

Peppkramar i massor till dig

2011-07-06 @ 22:10:11
URL: http://majjassida.blogspot.com/
Postat av: maria

viktiga tankar där :)

tror absolut att man måste jobba med flera delar inom sig för att må bra i själ och hjärta...självkänslan är otroligt viktig...pepp till dig från mig :)

kramar

2011-07-06 @ 23:27:11
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Sus

Jag vet att antideppmedicin hjälper många från totalt hjärnsläpp...upp till ytan igen. Meeen...

visst kan en eller flera goda kompisar eller nära som lyssnar och fördöker förstå göra en ofantlig insats när nån mår dåligt i själen!

Känslor kan säkeet sitta i vikten...och känslor sitter i inte-samma-vikt-längre!

Ta hand om dig! Ta hand om just Dina känslor på din väg mot ett beundransväret mål!!

Kraaaaaaaaaaaaaam

2011-07-06 @ 23:53:30
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Jessica

Tack för titten in i våran blogg och mina galna filosofiringar =.

Jag håller med dig, jag är inte överviktig men har komplex över det lilla överflödet jag har, då menar inte jag att jag är st 34 och har inge fett på kroppen, nej jag är st 38 men överhäng med 0% motivation för träning... jag äter inte så värst dåligt men känner inte det där extra att vilja träna... =( vilket kan dra ner mig lite... men ska försöka nu när skattepengarna kommer för att köpa träning kort =). Kram på dig!

2011-07-07 @ 07:54:08
URL: http://www.bonusfamilj.net
Postat av: MICKAN

Ha en bra dag!

2011-07-07 @ 08:39:21
URL: http://kodexet.blogspot.com
Postat av: Camilla

Jag önskade att jag skulle kunna tycka om att träna. Men tyvärr gör jag ju inte det :(

Kram på dig,duktiga du.

2011-07-07 @ 09:08:05
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Lôtten

Så sant så.... som vanligt här hos dig ! Kram vännen !!

2011-07-07 @ 10:19:05
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Västgötskan

Du har en viktig poäng. Många tror att viktnedgång, skönhetsoperationer m.fl "fixar allt"!

Det är nog rätt hårt när de sen inser att så inte är fallet. Det är väl inte för intet som människor "pendlar" i vikt och gör fler och fler operationer.. Allt i sökande på lycka. Fungerar sådär bra bara.... :-(

2011-07-07 @ 10:54:48
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Riktigt tänkvärt inlägg! Är alltid svårt med den där balansgången som är mellan vikten och hjärnan. Jag tror starkt på att man måste ha en större anledning än att "bli smal" om man ska lyckas motivera sig själv. Liksom se de andra fördelarna som att orka mer etc.Ta hand om dig! Kramar

2011-07-07 @ 14:04:57
URL: http://reasonstobebeautiful.wordpress.com
Postat av: Jess

Tänkvärt!

Ha det bra

2011-07-07 @ 15:45:00
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Tommy

Sv: Tack! Börjar känna mig bättre..:)Hur är det med dig? Börjat tränat igen?

2011-07-07 @ 16:04:05
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilket klokt inlägg...... du kommer att fixa det du föresätter dig om du använder hjärnan samtidigt och det är ju exakt vad du gör! :)

Tack för komplimangen :)

2011-07-07 @ 16:33:30
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Cilla

Ja fy ocj usch för dessa piller. Fast de behövs om det inte finns fler andra utvägar dvs...om det är så illa att man inte vill leva längre och har självmordtankar. Men annars tror jag inte man behöver sådant. Själv har jag gått på sådana, tack o lov är jag fri från det. Och jag gick med dem så pass länge att min personlighet höll på att försvinna. Nu är den tillbaka igen och blomman i mig växer för varje dag:)

Jo det ligger nåt i det, med viktnedgång, att det mentala ska följa kroppens utveckling. Du är klok och har bra självinsikt, då kommer man långt:)

Min mage är konstig. Den lever verkligen sitt eget liv. Helt plöstigt sväller den upp , oftast beror det på om jag ätit för stora mängder kvällen innan och sovit för lite. Stress. Jag försöker lyssna på den iallafall i bästa mån. Tack för omtanken:)Kram

2011-07-07 @ 17:36:58
URL: http://ijastrong.blogg.se/
Postat av: Cilla

Snygg header btw:)

2011-07-07 @ 17:40:13
URL: http://ijastrong.blogg.se/
Postat av: Tommy

Sv: Skönt att knänen är bättre.Ja verkligen :)

2011-07-07 @ 18:55:57
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofie-mamma till Isak

Nä nu missade du allt. :-) Jag tränade 2 pass fast på olika dagar. :-)

Kram

2011-07-07 @ 19:28:55
URL: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/
Postat av: Ann-Sofie-mamma till Isak

Antidepressiva ger inte biverkningar när du slutar utan du kan få utsättningsbesvär om du slutar för fort. Biverkningar finns oftast i början när man tar dem och brukar vara symtom på själva sjukdomen ( och man kan testa olika för att se vilka som passar men biverkningarna brukar vara övergående) men självklart ska man få annan hjälp i form av terapi och man ska såklart prova annat först men det har hjälp många jag vet.

Kram!

2011-07-07 @ 19:32:52
URL: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/
Postat av: Ann-Sofie-mamma till Isak

Förresten jag tycker folk är mer öppna nu med samtals terapi och känns som det verkar vara en trend nu. Kändisar går ju. :-)

Alla kan behöva det! =D

Kram

2011-07-07 @ 19:34:01
URL: http://futurum-nobis-est.blogspot.com/
Postat av: ella

ja det är bra få prata av sig,=)

ja ush va varmt hehe men tur man har fläkt hemma iaf=)

2011-07-07 @ 20:05:36
URL: http://farytaleinblue.blogg.se/
Postat av: Beate

1. Grymt bra ny header!!!! Otroligt coolt!

2. Bra med träningsabstinens, då längtar du på riktigt.

3. Antidepressiva ser bl a till att du går upp i vikt, vilket groligen är det sista man vill när man vill gå ner. Dessutom blirvman fruktansvärt trött och slö. Så, nope!!!

2011-07-07 @ 20:08:48
URL: http://bp-computerart. Blogspot.com
Postat av: MedinaStyle

SV, hehe jaa dom försvinner och kommer tillbaka hela tiden.

2011-07-07 @ 20:21:44
URL: http://medinastyle.devote.se
Postat av: Micke

Det var alldeles för länge sen jag också tränade...

ALLDELES för länge sen! :-/

Saknar det också.

sv:

Tackar och jag önskar dig detsamma när det väl är dags. :-)

2011-07-07 @ 21:29:09
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: Krönikören

Tänkvärt inlägg. Jag funderar högt lite grann: Är det bra med träningsabstinens? Eller har mat/godisberoendet ersatts med ett annat? I så fall ett mycket bättre beroende. Det har ju varit lite debatt om magoperationerna på sistone, bra att sånt luftas. För, som du säger, vi behöver bli bättre på att prata om sånt.

2011-07-07 @ 21:57:17
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Krönikören

Glömde säga att du är duktig! Var stolt över dig själv!

2011-07-07 @ 21:59:09
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Anonym

massor av kramar till dej jag tycker du är så himla duktig med din träning,

2011-07-07 @ 23:03:26
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: M E R E I

- ville bara önska dig en trevlig helg :)!

2011-07-08 @ 00:43:26
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Milla

Åh, vad fint du har designat om bloggen:))

Kurator är ett jättebra sätt att komma vidare på. det enda sättet att förändra sina tankar är ju att jobba med sig själv och då är en kurator toppen. Jag har provat KBT vilket är toppen i det syftet. Men idag blir det psykolog efter min diagnos...Japp, även om man har sjukdom får man allt jobba med sig själv. Allt sitter ju inte i vare sig vikt eller i en diagnos...

Du peppar mig i min egen viktkamp...tack.

Försök att se det positiva i din vila...snart är du tillbax på banan igen och kroppen mår bra av balans mellan rörelse och vila.

Kramar i sommarvärmen från mig till dig!

2011-07-08 @ 11:32:29
URL: http://bymecamkar.blogspot.com
Postat av: Husfrun

Lever man bara sunt och mår bra spelar vikten ingen roll, tycker jag. Så länge man hittar sig själv därnånstans och trivs med sig själv. Handlar mycket om rannsakning och uppbyggnad av självkänslan. Utseendet spelar alls ingen roll.

2011-07-08 @ 11:39:07
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Gaymasen

Åhhh ja den toppingsåsen är mumsig! :D

2011-07-08 @ 12:14:20
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Sara

Som tur var hade Björn Gustafsson ingen seriös roll eller vad man ska säga :P Hans roll var väldigt sprallig och komisk :P

2011-07-08 @ 12:15:31
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Jag tror inte att jag blir lyckligare genom att gå ner i vikt, bara mitt självförtroende som blir bättre. På ett sätt ökas självkänslan genom att man gör ngt för egen utveckling, men det är inte allt..

Jag vill komma dit du är, jag vill få abstinens...

2011-07-08 @ 12:46:20
URL: http://fnulan.se
Postat av: messan

Tack för titten hos mig:)!Jag peppar dig och du kommer fixa det här på det bästa sättet! Det viktigaste är ju att man bra:).

Kramar

2011-07-08 @ 19:34:53
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0