Viktig nyckelperson

Nu när jag börjat träna så hårt som jag gör så finns det en person som fanns i mitt liv på grundskolan som jag börjat tänka på en hel del. Denna person skrev jag om häromdagen, min gamla idrottslärare.. jag hade honom från årskurs 4-9. Jag hade sån hatkärlek till den mannen, samtidigt som jag hatade honom.. såhär i efterhand så inser jag att jag älskade honom samtidigt för han ville egentligen bara väl mellan alla hårda ord. Han ville hjälpa mig att övervinna rädslor och komma igång med min motion redan på högstadiet, ångrar idag att jag inte tog den chansen han gav mig på den tiden. Men man kan inte gå runt och ångra saker och ting, allt har en mening och om jag tagit chansen på den tiden så hade jag kanske inte fått träffa alla underbara människor jag lärt känna genom gymmet idag.

Min gamla idrottslärare var som jag skrev häromdagen även elitfriidrottstränare och har tränat många av stjärnorna man sett på tv. Det var svårt när man kom till honom som 11-åring och skulle ha "gympa" som jag kallade det när jag var liten. Han var snabb med att förklara att på hans lektioner mesar man inte och det heter minsann idrott och honom skulle man visa respekt. Han var ett muskelknippe utan dess like så man vågade inget annat. Varje lektion började med uppvärmning iform av stretchövningar osv, oavsett vad vi skulle göra på lektionen. Jag skolkade en hel del från idrotten för att jag visste att han skulle tvinga mig till massa saker som jag inte ville/vågade göra. Vet inte hur många gånger jag gråtit mig igenom en idrottslektion pga honom.
Han använde samma metoder på oss barn som han använde på friidrottsmänniskorna han tränade på fritiden. Nu i efterhand är jag honom så evigt tacksam för allt han gjorde. Men det hade man svårt att se på den tiden.

Han satt på kvällarna och gjorde program enbart för mig osv, inser i efterhand att han verkligen ville hjälpa mig att bli av med de kliona jag hade redan på den tiden. Jag låter säkert väldigt otacksam nu men när man är 14 år så vill man inte ha något specialprogram och på den tiden så såg jag det som ett straff för att jag skolkat. Man vill bara vara som alla andra. Vi hade våra duster, men i nian så "fann" vi varandra och kunde föra en dialog. Han förstod varför jag skolkat och jag förklarade varför jag inte ville ha ett program, men han fortsatte tjata på mig om att jag måste ta tag i saker och ting. De där åren har gett mig mycket nu i efterhand kan jag säga, kan komma ihåg fraser och saker han sagt till mig. Han har sagt en sak som föralltid kommer stanna hos mig; "hårt arbete ger resultat oavsett hur lång startsträcka man har".

Alla elever på skolan hade honom och jag tror inte jag ljuger om jag säger att alla som haft med honom att göra minns honom. Trodde aldrig när jag träffade honom första gången att jag skulle sitta här 16 år senare och minnas honom så tydligt. Han har fått en väldigt stor plats i mitt hjärta, tänk om han hade fått se vad jag åstadkommit idag och att jag faktiskt har stort behåll av det han gjort för mig. Han är tyvärr inte längre i livet, men han kommer för alltid ha min respekt! Funderade länge på om jag skulle skriva ut hans namn eller inte och det är han inte mer än värd.


Tack Ragnar "Ragge" Lundqvist!

Kommentarer
Postat av: Ninz

Ibland upptäcker man dem bra sakerna lite senare, men det viktiga är att man upptäcker det. Då var mödan värd för den personen som hjälpte dig :) Det bästa till dig!

2011-07-28 @ 12:17:32
URL: http://ninz.bloggagratis.se
Postat av: Eva

Hej..kul att du tittade in va duktig du är jag har oxå varit en kämpe med vikt men äntligen är jag överens med mig själv fast jag har övervikt slutade röka la på mig 10 kg och måste komma igång med min träning som jag hållt på med i 7 år innan... ha en skön dag kram

2011-07-28 @ 12:17:33
URL: http://www.amelia/goldheart
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Svar: Tack :) Ja det blev riktigt snyggt med det kaklet :D

2011-07-28 @ 12:24:10
URL: http://mammacherie.se
Postat av: Mita

Ibland kanske man behöver nån som pushar på så där.Men just då avskyr man det säkert,ofta är det ju så. Precis som du skriver inte förräns i efterhand man kommer på hur bra det egentligen var.

Kram vännen!

2011-07-28 @ 13:09:46
URL: http://mithasplace.wordpress.com
Postat av: Tommy

sv: Sedär ja .. skönt att känna att man tränat..Med mig är det bara fint, lite uttråkad av regnet bara..

2011-07-28 @ 13:15:30
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: den är riktigt bra!

2011-07-28 @ 13:46:10
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Ibland så uppskattar man inte det som är bra förrän det nästan är försent.Ja Bella blev fin i munnen.Kram!

2011-07-28 @ 14:29:49
URL: http://skningen.wordpress.com/
Postat av: Husfrun

En fantastisk människa trots allt. Men det gäller nog att, som idrottslärare, gå varsamt fram och individanpassa lektionerna. Tror det är ganska vanligt att elever inte vill/vågar göra flera moment. Så var det för mig iaf. Bara att byta om och duscha var en skräckupplevelse - för att då inte tala om lektionstimmarna. Idrott var det värsta som fanns, till och med värre än matte - och det säger en hel del.

2011-07-28 @ 14:33:01
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Annelie

Wow vilken lärare att lägga ner en sån energi, han måste ha sett dig som en väldigt speciell person.Även om du inte tog till dig det då så kan du kanske ha nytta av det nu :)Han ser rätt hård ut på bilden.

Själv avskydde jag idrotten på högstadiet även om jag gillade läraren.

2011-07-28 @ 14:44:54
URL: http://aky.se
Postat av: Malin I Form

Känner igen det där väldigt väl och det hade nog likaväl kunnat vart jag som skrivit det där ;)

2011-07-28 @ 14:59:07
URL: http://www.maliniform.com
Postat av: Vivi

Tack för kommentaren, Volvo verkar vara en favorit oavsett om man har körtkort eller inte ;)Hmmm det låter som en av mina gamla idrottslärare, tyvärr gav idrotten i skolan mig inget annat än ångest och jag har fortfarande idag svårt för gruppträning :P

2011-07-28 @ 15:07:16
URL: http://www.missvivis.se
Postat av: I stora drag

Hej Emma!

Tack för din snälla kommentar idag!Önskar dig lycka till med din viktnedgång!

Mvh Pia

2011-07-28 @ 16:32:08
URL: http://istoradrag.blogspot.com/
Postat av: EKO Lisa

Det är verkligen häftigt hur mycket lärare betyder! Jag har också ett par citat som olika lärare sagt till mig, både positiva och negativa, som jag fortfarande tänker på och som betyder mycket för mig på olika sätt..

2011-07-28 @ 16:49:03
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Anonym

vad fint skrivit av dig till honom =)... jag kommer bara i håg en lärare från skolan och hon hette Gudrun och var vår allmän lärare, ja i det mesta... åk 7-9-

Hoppas du får en bra dag =) kram

2011-07-28 @ 17:26:16
Postat av: Micke

Svar: Jo...en klassiker det där..men man vill ta mig sjuttan aldrig bo i radhus mer när man sett den. haha.. svenska hjärtan finns på Ginza för 79 kr säsongen..som hittat!Ha de bäst! :)

2011-07-28 @ 18:50:57
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Veiken

Vilket bra inlägg. Jag önskar att han fick läsa detta. Jag tror han skulle bli jätteglad :) Kram

2011-07-28 @ 19:26:10
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Evelina

Gympa kallade jag det också ;D Bra sagt av honom (citatet) :)

2011-07-28 @ 20:24:51
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Micke

Kul med dessa människor som präglat vår uppväxt. :-)

sv:

Mmmm, visst är det gott! :-P

2011-07-28 @ 20:32:59
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: MELISSA

ja, verkligen!! Är så glad att jag inte deltog i det vadet!:D hehehe;)

2011-07-28 @ 20:43:16
URL: http://meltexx.blogg.se/
Postat av: Jennie

härligt med sånna människor som man kommer ihåg genom livet :)

2011-07-28 @ 20:51:45
URL: http://hallon8.se
Postat av: Beate

Det var helt rätt att lägga ut hans namn på din blogg. Sådana människor finns inte många - bara inser man det senare, som du nu gör. Du hedrar honom väl och han skulle vara oerhört stolt över dig nu!!!PS. Jag hade en motsvarighet till Ragge under hela gymnasietiden. En hon. Än idag tänker jag på henne och är tacksam att hon lärde mig både hårt arbete. lagspel och disciplin på hög nivå. Jag hängde på alla hennes ord, vilket en lärare sammanfattade såhär när jag tog studenten: Hade Beate varit lika ambitiös i andra viktiga ämnen som hon var i idrott och gymnastik så hade hennes avslutsbetyg varit betydligt bättre... japp. DS

2011-07-28 @ 21:00:40
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Sus

Ja det är nog så, att just de som bullrat och sk.plågat en i skolan många gånger ville en väl!

Han hör dig säkert ;)

Kraaam

2011-07-28 @ 21:16:09
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Freja

Jag förstår att du så här i efterskott uppskattar det han försökte göra och ser att allt han gjorde var av omtanke. Men samtidigt önskar jag att han varit en bättre pedagog som förstod att individer måste mötas där de är, alla lär inte på samma sätt, hans stil måste anpassas efter den han just då vill uppmuntra och påverka. Då hade han kanske nått fram till dig bättre. För en lärare är det svårt att få den tiden med varje elev, det viktiga är ändå att ni till sist hittade fram till varandra och att du nu kan fortsätta ta till dig av hans ord.

2011-07-28 @ 21:58:09
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil
Postat av: Fröken M

Så som du sliter så är jag säker på att du kommer bli en riktig strand pingla !! Å andra sidan är stranden till för alla och inte ska du behöva hålla dig där ifrån. Var stolt för att du är du och gå och bada nästa gång solen skiner :) kram

2011-07-28 @ 22:03:42
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Kaffehörnan

Jaså du bor så nära

Då får du göra ett besök

2011-07-28 @ 22:22:11
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: ansepanse

som 14-åring är det inte alltid så lätt att ta emot någonting och förstå att allt bara är av godo, det kommer man på långt efteråt många gånger

bamsekramar

2011-07-28 @ 22:40:24
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Gilla

Tänk vad jag känner igen mej på den beskrivningen. Jag har för mej att jag skrev till dej om mina minnen av gymnastiken. På min tid talade man inte om skolk. Men i ärlighetens namn få gjorde jag ju det, när jag "glömde" min gymnastikdress. Men det var inte på grund av vikten eller nån slags mobbing. Mobbing förresten, det talades det inte heller om.Svar: Ja, simkortet kan man helt simpelt glömma nu.Gilla

2011-07-28 @ 23:24:50
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Henrik Olsson

Sådana människor är guld värda - även långt efter att dem lämnat oss!

2011-07-28 @ 23:24:52
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Anonym

massor av kramar till dej

2011-07-28 @ 23:28:48
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Ja det är skönt med kvällsdopp :-)

Ursäkta att jag inte läser ditt inlägg nu, kom precis hem.Återkommer imorgon!

2011-07-28 @ 23:45:14
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: anneli

tack så mycket, kanske det blir ändå? Kanske blir en skåneresa till september/oktober i år :)

2011-07-29 @ 00:27:53
URL: http://mineinspiration.blogg.se/
Postat av: Angelina

sv: ja det är de :)

2011-07-29 @ 00:43:57
URL: http://leath.blogg.se/
Postat av: Micke

Om några timmar börjar min semester, (igen), ha en riktigt bra helg! :-)

2011-07-29 @ 07:07:41
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Ja, vi har nog alla någon person som etsat sig fast lite extra i hjärtat :-) Härligt!

Gomorron

2011-07-29 @ 08:06:59
URL: http://stattinskan.blogspot.com
Postat av: Camilla

Ibland uppskattar man inte saker då det är utan det kan ta några år innan man inser att det var faktiskt bra.

Men jag måste säga att mina gympalärare klarade inte av att göra mig till en träningsmänniska ;)

Kram!

2011-07-29 @ 08:11:08
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Vivi

Tack, man blir alltid lite extra glad för beröm när man skriver om sådant som har varit viktigt i ens liv :)

2011-07-29 @ 08:35:57
URL: http://www.missvivis.se
Postat av: biggan

skönt ha folk med sig, kramar biggan

2011-07-29 @ 10:09:27
URL: http://torekovstjejen.blogspot.com/
Postat av: Anonym

fick du min kommentar? Datan haka upp sig.Skrev iaf att jag var helt uppe i varv igår efter den dagen hahao grattis t dina fina resultat!KRAM!

2011-07-29 @ 10:16:31
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: Marran

Tänk vilken stor inverkan lärare och tränare har på elever! Han vet säkert att du är tacksam för allting nu och han känner sig nog väldigt stolt över dig.

2011-07-29 @ 10:32:36
URL: http://tvjournalistjavisst.blogg.se/
Postat av: Malin

Klart man inte uppskattar en sån sak som överviktig fjortonåring, då vill man ju bara blunda och vara som alla andra. Men han har ändå påverkat dig och så här i efterhand känner du kanske att du är glad att han passerade genom ditt liv. Jag har oxå några såna människor.

Kram

2011-07-29 @ 11:03:51
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: carrå - mamma till Isabella

Ja det var det verkligen :)

2011-07-29 @ 11:19:26
URL: http://ettnyttsteg.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilken fantastisk lärare, men ibland måste man själv vara mogen och ta steget, är man det hjälper det föga.... tyvärr...

2011-07-29 @ 11:34:16
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: lil' babustyle - foto & vardag

Actic är ett bra gym! :)Sv: Ja, visst var bilen snygg :D

2011-07-29 @ 11:40:13
URL: http://babustyle.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Så synd att han inte finns kvar och kan läsa detta fina hyllningsinlägg. Han hade blivit jätteglad!sv: Taco-fisken blev verkligen supergod! Tack för receptet (fast jag improviserade dit lite räkor och ost också ;-) )

2011-07-29 @ 11:50:47
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Dilan Faraj-www.dilanfaraj.blogg.se:)<3

Söt blogg du har!:)

Kommentera gärna min blogg vad du tycker om den;)

Kram:*

2011-07-29 @ 12:02:37
URL: http://dilanfaraj.blogg.se/
Postat av: Linda BT - 3barns tvillingmamma (tävling pågår)

vad duktig du är!!!Ja, jag har fastnat i en craving. jordgubbar och vaniljsås. såsen är inte så onyttig heller!ha en fin dag!

2011-07-29 @ 12:17:46
URL: http://lindabt.blogg.se/
Postat av: Tommy

sv: Skönt! Fick ni något regn i Malmö i går?

2011-07-29 @ 12:46:53
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: aniamanarczyk'

Ja visst ar det! :D Vad har du for mobil da?<3

2011-07-29 @ 12:55:41
URL: http://aaniias.blogg.se/
Postat av: mimmi

Det är riktigt fint att komma ihåg sånt och få de minnen tillbaka :)

Jag tycker du kämpar otroligt bra med din viktkamp :)

kram

2011-07-29 @ 13:11:04
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Nett

Minns mannen mycket väl... kan det vara så att vi gick i samma skola haha världen är bra liten ja han finns inte i livet idag men har lämnat många starka minnen efter sig.

2011-07-29 @ 14:06:58
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Lotta

Många med dig minns nog säkert sin jobbiga gymnastiklärare. Jag som älskade gympan fick många gånger inte den lektionen som jag ville ha för alla som inte tog det seriöst. Men gympan är ett känsligt ämne för många man kan ju liksom inte fuska sig till något, man prestera ju det som man faktiskt bara kan vis upp.Du är så duktig som kämpar på och jag lovar dig att "Ragge" ler nickande från sin himmelska höjd.Kram

2011-07-29 @ 17:59:17
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Fy tusan vad klokt sagt det där med startssträckan - är ju precis så det är! Tror nog minsann han kikar ner från himlen och ler lite över dina framsteg just nu :)Sv: Vet inte vad jag ska säga mer än TACK! Dina ord betyder såå mycket! Kramar

2011-07-29 @ 18:24:46
URL: http://reasonstobebeautiful.wordpress.com
Postat av: Sussi

Men antagligen var du inte redo då. Men det är härligt att höra att det finns lärare som faktiskt bryr sig..

2011-07-29 @ 20:13:28
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: ida

Han såg ganska hård ut.. ;)

Men jag förstår dig helt vad du menar! Alla behöver en sån man/kvinna i vad man än gör, någon som verkligen stöttar en!

Hade jag inte haft min pappa tex. så hade jag aldrig vågat resa runt och leva hippie-liv som jag gör, i en småstad är det liksom inte okej att göra så.. Men ja, pappa han är bra att ha som stöd :)

2011-07-29 @ 20:21:57
URL: http://www.chavita.devote.se
Postat av: Junitjej

Han ser tuff ut!!Svar: Ja, jag får koll amed gymmet om de har sådan t-shirt till mig. håll tummarna för det!

2011-07-29 @ 21:37:50
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Tinefis

Underbart att ha såna personer i livet, som stöttar en. En kommer och en annan går. Sånt är livet.

För mig har det mer varit en situation, inte en person, som hjälpt mig. Lumpen gjorde sitt. Daglig träning i flera timmar osm gjorde att kilona rann av mig. Sen var det motivation med promenader varje dag efter lumpen för att hålla kilona borta. Men nu är jag på den tyngre sidan igen. Situationerna förändrades och mat blev mer viktigt än motion. Typiskt.

Otroligt bra med dina 775 minuters träning förra veckan! Wow! Du är en inspiration. =o)

2011-08-01 @ 03:22:30
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com
Postat av: Erica

Förstår att du kommer ihåg honom. <3

2012-11-11 @ 22:18:50
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0