Den mentala biten

Den mentala biten är så jäkla svår alltså.. det är nog det svåraste som finns med viktnedgång, och nu har det kommit ikapp mig.. är så j**la nedstämd att det inte finns ord för det. Egentligen är det bara struntsaker som påverkar mig men många bäckar små som dem säger. Det som påverkar mitt humör just nu är;

1. Mina höga krav på mig själv. Vet inte hur jag ska göra för att minska dessa kraven. Johan sa att jag måste bryta det tankemönstret såfort jag börjar tänka såna tankar. Ska verkligen försöka för när jag väl börjar tänka så spinner tankarna iväg snabbt och åt massa olika håll. Träningsmässiga krav, viktnedgångsmässiga, jobb, graviditet osv. Tips?

2. De onda knäna. Dem blir jag bara allmänt trött på. Dem gör mindre ont de dagar jag tränat, konstigt nog.

3. Att jag har svårt att ta till mig folks komplimanger. Var på en student igår och där träffade jag massa släktingar som jag inte träffat på länge. De slängde massor med komplimanger och sa hur impade de var osv. Det blir liksom för mycket ibland. En släkting sa tom att det fanns två människor i världen som han blev inspirerad och impad av och jag var en av dem pga vad jag gör och har åstadkommit. Visst det är jättekul att höra men som sagt, det kan bli för mycket. Sätt mig inte uppe på en pedistal, är bara en människa med motivation och kämparglöd som en gång för alla tagit tag i mitt ohälsosamma liv.

4. Negativt graviditetstest som jag gjorde i veckan. Nu låter detta som något man säger ofta, jag vet. Men denna gången kändes det verkligen annorlunda på många sätt. Samtidigt som jag blev glad för att jag ev. skulle vara gravid så var jag ledsen för att jag inte visste vad en graviditet skulle innebära för min viktnedgång och om jag skulle kunna slutföra Lifestyle. Trodde inte att jag skulle bli så jätteledsen av ett negativt test men det påverkade mig mer än jag kunde ana. Blev jätteledsen! Men jag tror på ödet, det finns en anledning till att vi inte blir gravida just nu. Eller?

5. Har sån ångest inför nästa hälsoanalys på snart två veckor, tänk om jag inte får se de resultat jag önskar? Vet egentligen inte vad jag förväntar mig men jag hoppas ju att fettprocenten gått under 45 iaf.. Blä! Så här mådde jag sist oxå fast det var ju av andra anledningar. När jag gjorde min allra första hälsoanalys så satte ju min dåvarande pt mina mål, på den tiden visste jag ju inte vad som var rimliga mål. Dessa mål var ganska tokiga inser jag nu, men tyvärr så sitter de där målen fast i bakhuvudet fast jag inte vill ha dem där. För jag och Johan har inte satt några mål alls.. förutom de jag har själv. Känns ganska skönt ändå =) Men det är ju det där med de höga kraven igen ;)

Nog med kräkandet, ska försöka fortsätta med mina positiva avslut på trista inlägg.. och denna gången är det svårt att säga om det är positivt eller negativt, beror på vem man frågar ;) haha men igår så kunde jag inte stå emot vågen.. ställde mig på den och den visade -0,7 kg =)

och så bjuder jag på en rolig strip som var med i Smålänningen imorse =)


Kommentarer
Postat av: Znogge

Rom byggdes inte på en dag! Så ibland får man skynda långsamt.



Kram

2011-06-11 @ 16:51:55
URL: http://zmogge.wordpress.com/
Postat av: Mita

Ja precis skynda långsamt, fast det kan vara jäkjligt svårt. Komplimanger kan också vara svårt att ta till sig,men jag blir glad. Så jag tackar för din,ler

Du är ju super med din energi,så fortsatt lycka till,

Kram vännen!

2011-06-11 @ 17:09:20
URL: http://mithasplace.wordpress.com
Postat av: Bildgatan

Jag förstår att det kommer deppighet och en hel del annat när man ändrar hela sin livsstil och visar inte vågen det man förväntar sig så blir det nog ännu jobbigare men nu visade din på minus och det är åtminstone åt rätt håll.



Vet inte hur mycket du ska gå ner men förstår att det är en riktig viktkamp för dig. Själv kan jag gnälla över några futtiga kilon och det handlar bara om att äta lite mindre och lite motion så går det fort, inget jag funderar så mycket över men visst kan det ibland kännas som ett riktigt i-landsproblem.



När vi kommer till att det är ett hälsoproblem då är det andra saker och att må bra inombords är väl också viktigt, oavsett om det handlar om att vara nöjd eller en ned- eller uppgång i vikt.



Jag hoppas att du kommer över nedstämdheten och får tillbaka känslan av att vara så där duktig som alla andra fastiskt ser att du är. Kan tänka mig att det supersvårt att lyckas.

2011-06-11 @ 17:33:30
URL: http://bildgatan.designa.nu
Postat av: Linda

Kom igen Emma. Tänk positivt istället för på det tunga! :) Snart kommer jag och gör dig glader på en powerwalk :)

2011-06-11 @ 17:44:33
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Vicke

ha en fortsatt trevlig helg nu.

2011-06-11 @ 17:59:57
URL: http://enbloggomlivet.bloggplatsen.se/
Postat av: Tommy

sv: Tack så mycekt! Ja det är underbart.



Måste minsann läsa lite mer här , denna bloggen verkar intressant.

2011-06-11 @ 18:33:30
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Nett

Skynda långsamt brukar man säga fast det är inte alltid att man lyckas så bra med sina tankegångar så som man skulle vilja. Kram

2011-06-11 @ 18:59:21
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Skruttmärtha

Pepping till dej tjejen du klarar allt.

Tackar för att du tycker klubban var fin. Fnissar är kärringen mot störmmen och vill göra saker som inte andra gör.

Kram

2011-06-11 @ 19:12:37
URL: http://prue-voila.blogspot.com
Postat av: Johanna

hihi ja jag samlar på igelkottar, de är ju så söta!



det där med höga krav känner jag igen. men nu börjar jag släppa efter lite.... det tar tid..

2011-06-11 @ 19:14:56
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Katta

Tack tack tack tack!!! <3 Tänk nu på vad vi har pratat om och kommer prata med om ;) kraam<3

2011-06-11 @ 19:43:57
URL: http://kattasfett.se
Postat av: Lisbeth

Känner igen ditt sätt att tänka om positiva ord och komplimanger. Inte det lättaste att ta till sig. Jag har fått hjälp av en utomstående med tips och träning på saker jag kan använda för att lära mig ta emot. Tror att det skulle kunna vara något för dig tillsammans med viktjobbet

Ha en bra kväll o du vad DUKTIG du är som gått ner.

Kram

2011-06-11 @ 20:10:40
URL: http://tankelek.blogg
Postat av: Anonym

svar.ja...

2011-06-11 @ 20:22:00
URL: http://farytaleinblue.blogg.se/
Postat av: annemon

Det blir hon säkert glad att höra,tack för det.Lycka till med din viktnedgång och tänk positivt.

2011-06-11 @ 20:36:29
URL: http://annemon.bloggagratis.se
Postat av: Kina

Hej där! Brukar snurra in mig i negativa tankar emellanåt och det är svårt att bryta dessa. Ibland måste man få vara lite sån också innan det lossnar och blir bättre. Livet är ju lite upp och ner ibland. Jag tycker du är jätteduktig som kämpar på... Hoppas du haft en fin lördag.

Kram Kina

2011-06-11 @ 20:43:35
URL: http://kinasvardag.blogspot.com/
Postat av: Linda

Jag jobbar på det! :) Hoppas jag är frisk imorn bara för då kommer 10 000 pers som gäster på jobbet. Yiiiikes. Änyyyywäääj. Jag ska träna 9.00 på morgonen och sedan blir det väl en dusch kanske så ag åker nog in vid 11 eller halv 12 så ska jag träffa en kompis och kolla på hennes nya söta lilla beeebiiiiiiis men sen kan jag ju powerwalka efter det. Men du jobbar kanske och har annat att göra på måndag? :)

2011-06-11 @ 20:47:34
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: soffie

tycker du är så himla stark å duktig !!!hoppas du har en trevlig kväll

2011-06-11 @ 20:55:06
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Beate

Altså ärligt talat så ska du få deppa, fast över RÄTT saker. Din ambitionsnivå är fel sak, då du aldrig nått så länge som du har gjort utan den.

Deppa över komplimanger ska du heller inte göra. Ta åt dig, känn dig stolt. Komplomanger får man sååååå sällan ändå.

Graviditetstestet tycker jag inte heller att du ska vara ledsen över. Gå ner till din önskade "drömvikt" först, sedan kan du tänka på att bli med barn.

Sorry, men så tycker jag!!!

Grattis till ytterligare en viktnedgång!!!

2011-06-11 @ 20:57:45
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Barnens Hjältar

Ibland bara måste man få ur sig lite elände för att kunna ta nya tag igen :-) Hoppas det känns bättre snart!

2011-06-11 @ 20:58:29
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Malin I Form

Håller med, det mentala är svårast, tyvärr.

2011-06-11 @ 21:21:23
URL: http://www.maliniform.com
Postat av: Lillrika

Du ska se att det blir bättre. Man måste få ha lite jobbiga dagar ibland.



Har själv varit med om en viktnedgång på 16 kg för några år sedan. Det många kommenterande var: "Men vad fin du blivit!!" Men vaddå??? Var jag SÅ ful innan??

2011-06-11 @ 21:23:22
URL: http://www.lillrika.se
Postat av: ansepanse

livet är ju lite up and downs och du som kämpar så hårt för att gå ner i vikt känner dig så ibland det är förståeligt, men det vänder igen vännen och du HAR ju gått ner

bamsekramar

2011-06-11 @ 22:04:56
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: ' Saveu ♥ - Fobi, Livet, Musik

gillar inte viktbloggar men.. lycka till!



2011-06-11 @ 22:16:48
URL: http://saveu.blogg.se/
Postat av: Frederica

Låter tungt tjejen...

Men du är ju stark, så fortsätt kämpa ;)



Har själv haft knäproblem. Fick både linda och smörja med tigerbalsam m.m.. inte roligt alls! Men när jag slutade träna försvann det..och nu när jag börjat träna lite smått (ca.8 år senare :P) så har det faktiskt inte kommit tillbaka än. Så dom behövde väl vila :)

Hoppas dina blir bättre snart!



-0,7 är ju jätte bra! Lite avis är jag minsann ;) Här går det nästan uppåt känns det som. Varit för lat.

Men efter att ha kikat in här får jag lite motivation igen ;)

Även om det här var ett "kräkinlägg" :P



Är du smålänning? ;)

Det gillas, är det själv.



Kram på dej!!



2011-06-11 @ 23:33:17
URL: http://ljuvligtvitt.blogg.se/
Postat av: Tess

Det är supersvårt att komma med tips och råd men du måste försöka att ta in det positiva som du får i form av komplimanger och fina ord. DU är ju faktiskt makalöst bra som gör det du gör. Sen är det inget konstigt att man hamnar i svackor ibland. Sedan håller jag med din partner när han säger att du måste försöka bryta det negativa tankemönstret. Försök att fokusera på det du har och som du känner tacksamhet över. Fokusera inte på det du inte har just nu... Lägger du om ditt fokus så får du en skjuts på vägen! Sen vet jag att det ibland är lättare sagt än gjort men försök iaf!



Kram på dig och hoppas du lyckas med meditationen.



2011-06-12 @ 09:11:37
URL: http://lagenomattraktion.blogspot.com
Postat av: Gunilla och Frasse

Det värsta är inte när man deppar i motgång utan när man inte kan glädja sig åt sina framgångar. Men så är det ibland och jag har inget bättre tips än att man får gå på - sätta ena foten framför den andra och hålla ut tills det vänder. För det brukar det göra, åtminstone enligt mina erfarenheter :-)

Kram

2011-06-12 @ 18:14:32
URL: http://gunillaofrasse.allas.se/
Postat av: n00bis

Den mentala träningen finns alltid med, oavsett vikt. Det är den största utmaningen. När du väl vill förändra den biten kan du komma långt. Det tar tid. Det tar kraft. Men det är såå värt det <3

Kramizar

2011-06-12 @ 22:01:21
URL: http://overviktig.blogspot.com/
Postat av: Anna Andersson

Kämpa på Emma!

Det finns dagar man får vara nedstämd och sen kommer de bra dagarna då du är extra pepp på saker och ting.



Det med barn det kommer när kroppen är redo så jag tror att det finns en anledning till att det väntar men när du minst anar det så kommer överraskningen och belöningen för ditt slit med din viktnedgång =)



Fortsätt kämpa, jag tror på dig!!!



Kram

2011-06-12 @ 22:15:54

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0