Motivationsföreläsning

Sitter och dricker te samtidigt som jag försöker stukturera upp alla tankar som dagens föreläsning orsakade =)

Handlade om hur motiverad man är och hur man peppar sig själv, hur man tar en förändring och vad den medför, vilket stöd man har, styrkor och kompetenser, engagemang och planering samt snedsteg. Många funderingar kring allt blev det.. motivationen går ju upp och ner, så är det nog för alla. Man ska bara inte tillåta sig att göra mängder med snedsteg pga av dålig motivation anser jag.
Förändringen är stor för mig, på alla plan.. i takt med att mina kilon "rinner" av så har jag förändrats otroligt på många sätt.. inte bara kroppsligt. Jag vågar stå upp för mig själv på ett sätt som jag aldrig vågat förut, jag pratar med vilt främmande människor när och var som helst osv. Och det är sån jag alltid velat vara, älskar det sociala liv som min nya livsstil gett mig =) Eller gett och gett, har ju kämpat för det =) Det är inte alltid lätt att prata med nya människor men jag låter inte längre mitt dåliga självförtroende påverka mig på det sätt som de gjorde förr.
Dock så har jag insett att mina tankar över min egen smalare kropp inte riktigt hänger med, men jag jobbar på det.

Självförtroende? Vad är det egentligen? Förväxlar alltid självkänsla och självförtroende..

Vi fick en liten övning vi skulle göra angående styrkor och kompetenser där man skulle välja fem ord av en helmassa ord.. så himla svårt att ge sig själv positiva ord.. hade varit lättare med negativa ord.. konstigt att det är så egentligen..Varför vill man vara elak mot sig själv? En annan som var med på föreläsning sa att det antagligen ligger i ens uppväxt att man blir lärd att man minsann inte är värd mer än någon annan.
Mina ord blev iaf, envis, lyhörd, ansvarstagande, uppriktig och målmedveten.

Fick en tanke under föreläsningen när vi diskuterade engagemang och planering vad att det känns som om man ibland måste försvara sin nya livsstil med bra god mat och all träning som den innebär. Många emotsätter sig att jag ska träna fem dagar i veckan och så kommer jag på att jag står där och försvarar mig. Varför? Vill inte behöva försvara min nya livsstil! Det är mitt liv det handlar om.. jag vill detta.. mer än något annat i livet =) Vill inte sitta om 30 år och inte kan röra mig för att jag är otränad. Aldrig!

Och nej Linda, jag ska inte träna när jag mår såhär, det lovar jag dig ;) Tack för att du tänker på mig, betyder mer än du tror ♥


Kommentarer
Postat av: mickis

Hejsan!Tack för titten och kommentaren i min blogg :-)Läste att "kilona rinner av dej". Då blir jag nyfiken... Hur mycket har du gått ner och hur lyckas du med de`?ha en riktigt fin kväll!

Kram

2011-03-29 @ 21:50:30
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: Hebbe

Hejsan,,tack för besöket på min blogg,ja mor och son är väldigt lika,,nästan 30 år mellan bilderna..

Ja önskar dig all lycka i ditt minska vikt arbete,,du har ju redan gjort stora framsteg,,så Bra kämpat Tjejen..Haé Kram.

2011-03-29 @ 22:06:19
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com/
Postat av: zNisse

Hej hej! Helt underbart att det går så bra för dej!

Jag kommer nog kika in rätt som det är och läsa om dina framgångar!

2011-03-29 @ 23:24:14
URL: http://znisse.blogspot.com
Postat av: Gilla

Hej! Det var trevligt att du hittade in på min sida. Tack för besöket.Jag ser att du verkligen kämpar med din vikt och att du har kommit en bra bit på väg. Jag håller tummarna för att du kommer till målet precis som du önskade dej.Jag fick ett konstigt meddelande när jag gick in här: Stack overflow vad det kan betyda. Men så tittade jag på vad du har skrivit och det kom tillbaka om igen, samma sidor. Förstår liksom ingenting.Ha det så bra.

2011-03-29 @ 23:25:47
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Linda

BRA att du gör som jag säger! Annars får jag ingen att powerwalka med i sommar! ;)

2011-03-29 @ 23:38:58
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: JD | 65 kg ska bort!

bra text och skrivet :) heja!

2011-03-30 @ 06:44:58
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Petra

Ha en fin dag.

Kramar

2011-03-30 @ 08:19:10
URL: http://petra-vardagligating.blogspot.com/
Postat av: Fiffi

Hej!

Tack! Jo det är väl inte så där supermånga kilon som skall av mig men likt förbannat så måste jag ju dieta för att komma dit jag vill. Som alla andra! ;O)

Vad för diet kör du?

Ha en superfin dag!

2011-03-30 @ 09:46:36
URL: http://prinsessbakelsen.blogg.se/
Postat av: Västgötskan

Ja, det är konstigt det där... Jantelagen sitter nog mer rotad i de flesta av oss, än vi vill erkänna... :-(Självförtroende är om man är säker på det man GÖR/kan åstadkomma. Självkänsla är om man är säker på sig själv som person. (Har jag fått berättat för mig). :-)

2011-03-30 @ 10:04:01
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: tokmamma

Bra ord. Sorgligt att du måste försvara din sund friska livsstil. Det läskiga är "avundsjuka" Du gör det många planerar på kvällen men skjuter upp när det väl blir morgon

2011-03-30 @ 10:33:50
URL: http://tokmamma.blogspot.com/
Postat av: Pernilla

Verkar varit en intressant föreläsning! Blir sååå glad av att höra när du känner dig så mycket mer säker på dig själv och socialare :) Tror bara det är en tidsfråga innan tankarna om kroppen kommer i kapp. Det är ju ändå viktigast att ändras i huvudet först ;)Sv: Åh, tack så väldans mycket! Är såklart jätteglad själv! Lite irriterande att jag mår så dåligt att jag inte kan träna bara. Men hoppas det lossnar snart :)

2011-03-30 @ 12:07:51
URL: http://reasonstobebeautiful.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Det låter som om du har varit på en mycket bra föreläsning. Viktiga saker att tänka på det där. Jag förväxlar också självkänsla och självförtroende. Jag måste nog gå till botten med det där och reda ut det för mig själv. Vad skönt ändå att du märker redan nu hur förändrad du är. Och visst är det så, man får alltid försvara sina nya vanor... konstigt nog. Kram

2011-03-30 @ 12:20:39
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Vicki

Inne och kikar i din blogg och sätter ett litet tassavtryck efter mig.Är det länge sedan du startade din viktnedgång? Händer det något särskilt i nov eftersom du satt ditt mål dit?Vicki

2011-03-30 @ 13:10:12
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Postat av: JD | 65 kg ska bort!

ja visst är det, + att det är så skönt i solen :D

2011-03-30 @ 13:58:55
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Ida

fin header :)

2011-03-30 @ 15:01:14
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: JD | 65 kg ska bort!

går inte att kommentera det nyaste inlägget så skriver här:

god mat! jag vill ha!

jag åt bara en halv ostfralla :O

2011-03-30 @ 17:52:37
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: Susanne

Jag har ännu inte gått på Motivationsföreläsningen, men längtar efter den.

Sv: Det blir en hel del trevligheter nu när allas barn är vuxna eller nästan vuxna.

Kram

2011-03-30 @ 20:23:50
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com
Postat av: Matilda

Motivationsföreläsningar är ofta väldigt givande!

Vem höll i den?

2011-03-30 @ 21:38:44
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Matilda

Okej, verkar som om den var riktigt bra!

Och jo, har du någon gång möjligheten att lyssna när Thomas Fogdö håller en föreläsning så gör det, du kommer gå därifrån och vara livet evigt tacksam för att du fick den chansen.

2011-03-30 @ 22:59:21
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0