Hämta inspiration och motivation


Att hämta inspiration och motivation är svårt och har för mig varit grymt svårt de senaste månaderna, har hälsoanalys på onsdag och har insett att det är för sent att få bra resultat på vågen så kämpar på för att förbättra mina resultat på styrke- och konditionstesterna. Blev tillsagd av Annelie i en kommentar att hon önskade viktuppdateringar och det finns inga sådana för jag har gått upp i vikt och stannat där. 5-6 kg plus är det nu. Kämpar för att gå ner dem men inte tillräckligt.. Jag har tränat som jag ska men inte ätit som jag borde, och därför har detta hänt. Men efter en väldigt inspirerande föreläsning av Blossom Tainton så hittade jag det. Hon pratade om balans i livet och det är precis vad jag behöver, balans på alla plan.. det är ju då det funkar, det vet jag ju. Men ibland behöver man en påminnelse om varför man kämpar. Om jag ska måste välja vad jag ska ta med mig från hennes föreläsning blir det frågan "Hur tänker du tänka?!" och "Tanken är en funktion som går att träna". Bägge grejerna kändes så himla klockrena. När det gäller träning är jag oerhört seg och envis men märker jag att en sak är jobbig psykiskt eller att det inte funkar första gången pga min kropp så ger jag lätt upp, där kommer jag ha användning av frågan Hur tänker du tänka?!. När det gäller kosten så behöver jag jobba med hur jag tänker, dvs träna den. Kändes som om hon pratade till mig hela föreläsningen. Det var nog en av de snabbaste 1½ timmarna i mitt liv ;) Hon lovordade av mina favoritövningar, Burpees.. Tack Blossom!

Nu jäklar ska jag inte förstöra mitt liv mer, utan fortsätta i samma goda hjulspår som innan jul. Mitt gryn väntar och därför måste jag fortsätta neråt så att vi får hjälp.

Jag hämtar inspiration och motivation i medmänniskor omkring mig, mina träningsresultat samt att jag faktiskt blir väldigt lycklig när jag får köpa en ny berlock. Omedvetet har jag inte ens haft på mig mitt armband sedan jag gick upp. Kanske borde använda det som en påminnelse?!

Många säger att jag är en stor inspiration och motivation men känner mig verkligen usel som gått upp och inte lyckas upprätthålla samma fasthet i kosten som jag hade förut.

Vart hämtar ni er inspiration och motivation?


Kommentarer
Postat av: ami

Jag kände exakt likadant tills jag läste ditt inlägg.

tack <3

2012-04-22 @ 16:55:07
URL: http://silverlady.blogg.se/
Postat av: Znogge

Då är det nya tag som gäller! Du klarar det och har min tumme för både viktminskning och gryn.Kram

2012-04-22 @ 17:04:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Joline

Jag kan tänka mig att det var en riktigt givande föreläsning! Va kul att få ta del av den!! Hoppas du fick ladda med massor av god energi och kämparglöd!

2012-04-22 @ 17:54:25
URL: http://enmatmissbrukareskamp.blogg.se/
Postat av: Tomtan

Har ingen inspiration alls för tillfället. Men du är en inspirationskälla!!! TACK

Postat av: anna

Tack för dessa ord, de behövde jag höra. Nu tar vi tag i de, kämpa kämpa! stor kram

2012-04-22 @ 18:07:36
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack för kommentar på min blogg!

Blossom är härligt inspirerande tycker jag - så sund både i träning och inställning. Balans som du nämner är så viktigt i det hela. Men inte helt lätt.

Jag hittar mycket inspiration i tidningar & på många bloggar som peppar & har bra tips. Sen så sitter så mycket i huvudet så jag brukar "inbilla" mig att saker är lättare & bättre än vad det eg. är. Till slut så blir det "sanning" .. ;) Flummigt!?

Jag anser att man kan välja hur man ska må .. fast även jag faller "dit" givetvis.

Men det är skönt vi har varandra så vi kan peppa varandra så gott det går!

Jag tycker du är jätteduktig! Och om Burpees är din favvo är du inte dålig ..;). Det är ju en skitjobbig övning - men så effektiv!!

Lycka till - du kommer fixa det !!= )

2012-04-22 @ 18:25:25
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Västgötskan

Helt ärligt så vet jag faktiskt inte....

Men visst är det tufft att hitta motivationen ibland. Vi tränar det fysiska men vi skulle definitivt (!) behöva träna vår mentalitet lika mycket!Bra att du hittat ett mantra/tänk som verkar funka nu. Kör hårt! :-)Kram!

2012-04-22 @ 18:42:50
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.se
Postat av: ZtorZillen

SV: Tack för tipset! Det måste jag faktiskt undersöka! Va roligt att se dig igen..jag har bytt dator i samband med detta så har jag tappat bort alla mina favoritbloggar! Så nu lägger jag till dig igen, allt är tillbaka i sin ordning! kram

2012-04-22 @ 18:56:00
URL: http://ztorzillen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är skit duktig och ge aldrig upp gumman!

2012-04-22 @ 20:15:57
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: Anonym

va bra föreläsning och jag tycker du är jättebra.men ibland tappar man helt enkelt all motivation men ge dej inte du fixar detta:)

va fin bild på er.kul att träffa en kändis:) inspiration hmm vart hittar jag den,det är nog från mej själv jag ger mej tusan på att klara av det jag vill:) kram

2012-04-22 @ 20:32:48
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: eva

men shit!!! du har ju gått ner en hel människa! vilken fantastisk prestation! du är ju helt otroligt! jag är glad att jag hittade hit, och blir så inspirerad. och vet du...eller jag vet inte hur jag ska skriva för jag förstår ju din längtan efter den där lilla ungen...men kämpa på med din vikt, fokusera och kör på stenhårt. När det där fröet grott klart och kommer ut, så finns nada tid för träning i början och på en lång tid framöver. Jag ser dig redan gå svinlånga o underbara promenader med den där barnvagnen, och jag håller alla tummar o tår för att det ska vara snart. varm kram och pepp pepp pepp!!! kör hårt nu!

2012-04-22 @ 21:42:43
URL: http://frokenblundslardank.blogspot.se
Postat av: charlie

aw vad söt du är tack för den fina kommentaren o för ditt stöd. betyder så mkt! <3

2012-04-22 @ 22:29:03
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: Katia

Bara man inte ger upp helt enkelt. Har man en period där man går upp i vikt igen och känner att det börjar blir jobbigt på många plan så är det viktigare än någonsin att inte ge upp. Men titta inte för mycket på vågen. Se till alla andra underbart braiga resultat som du gör med ditt liv. Att hitta balansen och fortsätta är svårt men jag tror verkligen på dig.

2012-04-23 @ 06:12:55
URL: http://smabarnsmor.blogg.se/?tmp=16172424
Postat av: RackarTuss

Hej!

Tack för titten hos mig :)

Jag som inte följt din blogg så länge vet inte hur länge du har kämpat. Visste inte heller vad du väger nu och vad du vägde när du startade - föränn idag, när jag läste presentationen på V sida.

applåderar

Bra jobbat tjejjen, jag är stolt över dig!

2012-04-23 @ 08:57:39
Postat av: Frugans viktiga resa

Jag har oxå det tungt just nu, men jag vet om att vi båda kan och vi kommer att fixa detta

2012-04-23 @ 09:10:07
URL: http://mammasbusungar.blogg.se/
Postat av: JD

sånt är viktigt! jag hämtar de lite överallt beroende på humör, ibland behövs det inte mycket alls :)

2012-04-23 @ 12:07:41
URL: http://josdil.blogg.se/
Postat av: ♥ Sojkas framtid ♥

Tack vännen! Jag hade en jätte mysig kväll! :)Kram!

2012-04-23 @ 13:13:37
URL: http://www.sojkasframtid.se
Postat av: Lôtten

Du är absolut inte usel på nått plan !

Ta du på dig ditt armband och var superstolt !!

Alla kommer av motorvägen ibland, på fel avfart, men då svänger vi bara tillbaka och fortsätter åt rätt håll igen !!

Kram detta klarar du !! Som den förebild du är, oavsett ditt lilla bakslag ! HÄNG I . KRAM

2012-04-23 @ 19:07:45
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: camilla

du ska då verkligen inte känna dig usel, alla har vi dagar/perioder då vi är mer eller mindre motiverade. du är en stor förebild tro mig:)hur mår du idag? kraam

2012-04-23 @ 20:53:33
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Patricia♡

Hejja dig!

2012-04-26 @ 09:51:05
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: Malin

Man ar en riktigt inspirationskalla om man ar mansklig - tycker inte alls att du ska vara hard mot dig sjalv eller se dig sjalv som en dalig forebild bara for att du gatt upp ett par kilo har eller dar. Du har forbattrat din halsa - din livsstil och du har lart dig om verktygen och hur man anvander dem. Den kunskapen kan nagra kilo pa vagen aldrig ta ifran dig. Livet gar upp och ner, vagen kommer ocksa gora det men pa insidan kommer ditt hjarta kanna skillnaden fortfarande. Kampa pa! Klart du kan ta dig tillbaka, du har ju inte gatt nagonstans, du har bara gatt ner for en gata som var lite krokigare an den du var pa innan. Det betyder ju inte att du stannat upp eller gatt vilse och det betyder absolut inte att du gett upp! Du kan!Later som en fantastisk forelasning och jag onskar jag hade kunnat fa ta del av den ocksa. Hon ska vara en riktigt duktig forelasare har jag hort fran manga! :)

2012-04-26 @ 12:40:01
URL: http://piccadillytears.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0