Svar på kommentar

Jag tycker egentligen inte om att göra såna här inlägg men denna gången måste jag pga att den som skrivit kommentaren varken lämnat blogg eller mail. Detta fick jag på mitt förra inlägg;

"A girls friend om Nu blir det tävling: Jag har bara en fråga. Såg att du är med i kappahls tävling för kvinnor som är 44+ och är STOLTA över det. Du ligger 4 och så kommer man in här och det enda du vill är att gå ner i vikt?

Du tycker inte att du kanske gör fel som ställer upp i den tävlingen när det faktist finns dom som är nöjda med hur dom ser ut utan att ha någon slags "viktkamp".


Du vet att du har många läsare? Och du vet att många av dom gärna skulle rösta om du gjorde lite reklam här? Jag vet inte vem utav er som är mest patetisk, dom eller du?


Förlåt om jag låter hård men jag tycker bara att du framhäver en viss dubbelmoral.


/vän till en utav dom tävlande i tävlingen"


Svar: Jag känner inte direkt att jag behöver försvara mig eftersom jag skriver bloggen för min skull och allt jag gör står jag för. Men känner att jag vill ge vederbörande ett svar och då fick det bli på detta sätt. Ni mina bloggläsare behöver absolut inte stå på min sida, söker ingen sympati eller liknande.
Jag är stolt över hur jag ser ut, jag är som alla andra.. känner mig snygg ibland och förskräcklig ibland men nu för tiden mestadels snygg =) Vilket är en känsla som jag är stolt över. Att det enda jag vill är att gå ner i vikt har jag svårt att förstå när min blogg heter "Min kamp för ett gryn", jag går ner i vikt av hälsoskäl.. bland annat för att jag mest av allt vill ha ett barn.
Att jag gör reklam för mitt bidrag är helt enligt Kappahls regler, de uppmanar till att dela sitt tävlingsbidrag; Tipsa också dina vänner Så ökar Hennes chanser.
Mina läsare är de mest fantastiska som finns, inte det minsta patetiska. Bloggvänner är underskattade!
Du får gärna tycka att jag har dubbelmoral men jag står för att jag driver min blogg och samtidigt är med i tävlingen.

Kommentarer
Postat av: Tommy

You go girl :)

2012-08-06 @ 21:59:13
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Sofia Cyrus Kaulitz <3

SV: Tack! :)

2012-08-06 @ 22:16:50
URL: http://sofiacyruskaulitz.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fuck haters!!! Och spec de som ej vågar stå för sina ord

2012-08-06 @ 22:19:08
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: mickis

Jag står på din sida :-)

& tänker rösta idag igen på dig. Du är fin & ska vara stolt över allt du presterat :-)

Kram

2012-08-06 @ 22:22:52
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: "a girls friend"

Ja jag tackar för att du ägnade ett helt inlgg åt det jag skrev. Men fortfarande så förstår jag inte varför du är med när du säger att du hatar dig själv ibland och meningen är att man ska vara stolt?



Tänk om du skulle vinna och massa unga tjejer 44+ ser upp till dig och besöker din blogg och märker att du kanske inte mår så bra som dom trott över att vara 44+?



Jag förstår om du tränar för sjukdomar osv, men när man kommer in här möts man av "MIN MÅLVIKT, SI OCH SÅ VÄGER JAG NU"....det blir så inriktat på vikt så man får inte riktigt den tanken av att du går på gym för att bli "frisk", utan just för att du inte är näjd med hur du ser ut nu, 44+...

2012-08-06 @ 22:24:19
Postat av: "a girls best friend"

tråkigt att dina läsare är så inriktade på att jag är en "hater", jag är varken hater eler lover till dig, jag ville bara se hur du ställer dig till min fråga.



Sen om jag skriver mitt namn eller inte ska inte ha något med saken att göra. Vill du ignorera det så varsegod. Jag har själv en halv stor blogg och jag vet hur mycket folk tar efter det man gör och skriver där.



Jag har aldrig menat att såra dig eller något såndat? Väldigt tråkigt att många här ska vara så ensidiga och att man måste välja sida hit och dit.

2012-08-06 @ 22:36:38
Postat av: Anna

Jaja, men de finns ju de som är med och inte är 44+ vad jag kan se, vad gör dessa tjejer där då?

Man kan väl vara en stolt plusmodell trots att man vill gå ner i vikt ? Strunt i de där, de tjänar ändå ingenting till. Lägg energin på något bättre :D Kram

2012-08-06 @ 22:39:25
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Kväller Emma,,Lägg inget krut på "a girls best friend" hon är bara en anonym energitjuv...

Jag jobbade tillsammans med en Alfons på 60 talet,den enda med namnet som jag träffat..Haé Kram.

2012-08-06 @ 22:43:12
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: MMEELI.SE / L.A dreams & hairdressing (student)

Hej! Jag har nu bytt bloggportal eftersom blogg.se börjat krångla så fasansfullt! Arkivet kommer strax importeras över till mitt nya place men för tillfället är det rätt tomt.. Så det hade varit kul om du kunde lämna en liten kommentar för att fylla tommrummet! :D Kram Meli!

2012-08-06 @ 22:49:57
URL: http://mmeeli.se
Postat av: chris

bra skrivet!

2012-08-06 @ 22:57:29
URL: http://chriisss.blogg.se/
Postat av: Karro

Grrr åhh va jag hatar de där anonyma... Såå fega... Får oxå några såna, och så negativa..:-(

Du är sååå grym!

Nu ska jag gå in o rösta på dej!;-)

Kram K

2012-08-06 @ 22:58:42
URL: http://appelblomman.blogspot.com
Postat av: Mamma

Ett bra och ärligt svar som den anonyma "a girls friend" inte förstod ett smack av och det säger ju en hel del om denna människan!!



Kämpa du på för grynet och lägg ingen energi på dumbommar:)

2012-08-06 @ 23:23:11
Postat av: Pernilla

Ja, det är ju faktiskt så att man går ner i vikt av olika anledningar. Jag kan tycka att vissa tjejer är fantastiskt snygga när de är lite runda, men ska vi vara helt ärliga så är det ju inte hälsosamt för någon att bära på extrakilon (när det går över en viss gräns). Så, jag tycker inte det är fel att man vill gå ner i vikt fast man är stolt över sin kropp och deltar i en tävling för större modeller - särskilt inte när man kämpar för att gå ner i vikt för att kunna bli gravid.



Dessutom, vem är stolt över sin kropp varje dag? Alla hatar väl sin kropp någon gång - tjock eller smal spelar ingen roll...



En liten parantes till detta är att du inte är den enda av dem som ligger i topp av tävlingen som vill gå ner i vikt...



Jag önskar dig lycka till med tävlingen i alla fall och du har min röst :)

2012-08-06 @ 23:27:29
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Postat av: Nattis

Vill bara säga Heja dig!!!

Jag är en tjej som har gått upp 13kg på mindre än ett år och tappat lusten till allt. (Har förr varit en elitidrottare)

Svårt att hitta motivationen. Snubblade in på din blogg och gud vad glad jag blev. Fortsätt kämpa och berätta om dina dagar. Ger mig lust att ta tag i mitt eget liv. Lycka till i tävlingen och min röst är din i tävlingen.!!!!

2012-08-07 @ 00:17:44
Postat av: Linda

Ja min röst har du och jag står på din sida angående detta. Jag tror alla har dagar då de gillar eller inte gillar sig själva, oavsett om de är stora eller små. Jag har faktiskt också tagit din blogg som att det handlar mest om att du vill kunna få barn och attd et är därför du vill gå ned i vikt. Och jaha, so what om man är modell under tiden som man går ned i vikt??

2012-08-07 @ 00:33:03
URL: http://goingsmaller.blogg.se/
Postat av: elsa:D

tack så mycket!:)<3

2012-08-07 @ 00:33:24
URL: http://elsaedvardsson.blogg.se/
Postat av: Tommy

Till A girl friend:



Ännu en gång måste jag lägga mig i.

Vad på startsidan är det du misstolkar?

I sidomenyn finns en text där det i klartext står att Emma har denna bloggen i terapi för sin viktkamp och det står absolut ingenstans att hon är missnöjd med sin kropp.



Jag väljer absolut ingen sida och är absolut ingen ensidig människa, men jag blir irriterad på personer som dig, som ska komma med åsikter och egna värderingar när Emma i just detta inlägget har förklarat (även fast hon inte behövde )att hon tränar för att gå ner i vikt och ännu en gång, läs i headern och även Emmas svar än en gång.



Och att inte Emma ska kunna vara med i tävlingen för att hon har dagar då hon inte tycker om sin kropp, hur tänker du här egentligen? Det finns absolut ingen logik i det hela och alla har dagar där dom tycker mindre om sin kropp än andra dagar då man fullkomligt älskar den.



Helt ärligt så tycker jag att Emma ska vända dessa negativa kommentarer och ifrågasättande kommentarer till hennes fördel, att folk känner henne som ett hot i tävling.



Och mig veterligen så står det absolut ingenstans i Kappahls tävlingsindex att personer som tränar för att gå ner i vikt inte får medverka i tävlingen!



Puss och kram , ses på stan!



2012-08-07 @ 08:17:53
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Vivi

Jag tycker aldrig det är okej med påhopp, från ngn sida och ditt svar var bra Emma!

Läser man lite mer utförligt i din blogg förstår man och det är skillnad på att vilja vara sund och på att vikthetsa.

Jag som själv brinner mycket för att motverka vikthets tycker inte alls att det är det du gör i din blogg !

Så ... jag förstår kommentaren du fick och det är bra att folk bryr sig, samtidigt hade hon kunnat få svar på sin egen fråga om hon hade läst bloggen ordentligt.

Kram!

2012-08-07 @ 08:27:28
URL: http://www.missvivis.se
Postat av: Katia

Vare sig man är överviktig eller ej så tror jag minsann att alla någon gång i sitt liv inte gillar sig själv. Jag tror säkerligen att flera av oss, säkerligen inte alla, gillar att bara skriva av sig. Men jag gillar inte negativa kommentarer till bloggare över huvud taget. Har sett det även på större bloggar och jag ser det som rena påhoppen och ren mobbning. Att vi tränar är av olika anledningar. Vare sig man är nöjd med sin kropp eller inte eller av andra anledningar. Men jag blir ledsen när jag ser sådana direkta påhopp och fegt när man inte vågar stå för det.

2012-08-07 @ 08:37:25
URL: http://smabarnsmor.blogg.se/?tmp=16172424
Postat av: ishockeybilder.se

Stå på dig !



www.ishockeybilder.se

2012-08-07 @ 08:41:25
URL: http://www.ishockeybilder.se
Postat av: mickis

till a girls best friend.

Du skriver att det är synd att vi läsare ser så ensidigt på detta.. hmmm då undrar jag bara om du tycker att DU ser detta i ett större & bredare perspektiv.. NEJ du ser det VÄLDIGT ENSIDIGT!!!!



Jag hoppas att det är någon som verkligen är rund som vinner tävlingen & inte den söta tjejen som låg etta igår. Hon ser riktigt smal ut & då faller ju själva idén med "mulliga modeller"



De yngre läsare som hittar till denna bloggen & som då kanske "ser upp" till bloggaren kommer ju få en frisk & sund livssyn... VAR ÄR DET FEL?



SLÄPP DETTA NU!

Rösta på VEM DU VILL så röstar jag på den JAG VILL :-)



2012-08-07 @ 08:43:01
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: Lôtten

Det är varken Emma eller vi bloggvänner som är patetiska, det är A girls best friend, som tydligen gör vad som helst för att få sin vän upp i toppen. Jag är själv en tjej som alltid får kämpa med vikten, det är en kamp varje dag. jag har dock inte jättemycket övervikt, men att tala om att man inte kan vara med i en tävling om man inte varjde dag är nöjd med sig själv ? tror A girls ..... att modeller är stolta varje dag ? Jag tror att många av dom har ett rätt pissigt liv, med mycket hets och ångest. Att då en ärlig svensk lite överviktig tjej som Emma vill och vågar stå upp för det hon gör, genom att visa sig från alla sina sidor och ställa upp i en sån här tävling kan väl bara ses som en kick , både för henne och för oss andra ? Man kan vara en fin modell , en fin förebild även om man försöker förändra sitt dagliga liv !!!

Så jag och mina vänner fortsätter rösta på Emma ! Vänner till Emma skulle aldrig sjunka så lågt att dom går in på dom andra tävlandes sida och trasha !!

VI och EMMA är bättre än så !!!

Kram till Emma och alla andra fina på Emmas sida !

2012-08-07 @ 08:52:09
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Ezter

Vilken jobbig människa! Jag tror inte hon förstår anledningen till din viktkamp! Bry dig inte att förklara mer heller, det är aldrig lönt!

Men om hon aldrig är missnöjd med hur hon ser ut ibland, så är det ju en bra sak hos henne. Alla vi andra är det med jämna mellanrum!

2012-08-07 @ 09:55:32
URL: http://eztersvra.blogspot.com
Postat av: trollet

haha, va töntigt, klart man kan gilla sej själv även om man vill gå ner i vikt!! Bry dej inte om sånt trams=)) Kram

2012-08-07 @ 10:18:38
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Matilda

HEj, vad ska du göra i veckan? SUPER FIN BLOGG!

2012-08-07 @ 10:22:47
URL: http://maatildakaren.blogg.se/
Postat av: Mia

Alltså.. Det är ju skillnad på att vara stolt och att vara nöjd..

2012-08-07 @ 10:22:55
URL: http://duvetmia.se
Postat av: Johanna

Jätte bra inlägg du skrivit! Jag undrar om hon, jag antar det är en hon, är medveten att alla som deltar kanske känner som du att de trivs ibland, är missnöjd ibland. Tycker hon skall fråga alla vad de känner så kommer hon se att svaren blir ungefär det samma!



Kram

2012-08-07 @ 10:27:31
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Nett

Klart att du skall kunna vara med i tävlingen. Och jag tror att de som säger sig vara nöjda stora inte är det egentligen. Något många säger bara för att de inte kan / klarar göra något åt sin vikt.

2012-08-07 @ 10:30:52
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Johanna

Ja den är riktig bra så det tycker jag :)

2012-08-07 @ 11:30:02
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Nathalie Nyrén

Jaa :)



Ha en bra dag!

2012-08-07 @ 12:03:58
URL: http://nathalienyren.se
Postat av: ansepanse

bra inlägg :) stå på dig, jag peppar dig här i bakgrunden

kramar

2012-08-07 @ 12:20:19
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Carro

Bra svarat där! Jag hade inte sagt det bättre själv, tycker absolut att du både kan va med i tävligen men samtidigt vilja gå ner i vikt. Tycker inte alls det är dubbelmoral!

2012-08-07 @ 12:38:09
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: GeMina Arts

bra svar av dig! De enda som är patetiska är människor som har ett behov av att ifrågasätta andra, klaga och komma med onödig kritik. Dessutom tycker jag att hennes resonemang är "svart eller vitt", som att man antingen älskar eller hatar sig själv. Naturligtvis finns alla dessa känslor hos alla. Man kan vara stolt över sig själv och ändå vilja förändra vissa saker, särskilt av hälsoskäl. Det ska man inte behöva förklara. Stå på dig!:) fin blogg!

2012-08-07 @ 12:40:41
URL: http://geminaarts.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: ja vi hade fruktansvärt kuL:D

2012-08-07 @ 12:45:54
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Vändaren

Heja dig, ser ingen dubbelmoral i att kämpa vidare mot nya mål samtidigt som man faktiskt kan tycka att det är ok att se ut som man gör. Viktminskning handlar ju inte bara om utseende utan om hälsan mest! Hoppas du vinner tävlingen!

2012-08-07 @ 12:54:31
URL: http://aretsomdetvander.blogspot.se/
Postat av: Sara

Ha en fin eftermiddag :)

2012-08-07 @ 13:36:48
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Mia

Har nyss hittat hit (som jag skrev via Vivi) och har inte någonstans läst det Anonym inte vågar stå för med namn och bloggadress ;-D och jag håller med flertalet som haft åsikter här om just detta - inte tycker man att man är perfekt varje dag, det gör inte ens de som skulle ses som perfekta i betraktarnas ögon, tror att även den snyggaste av modeller/skådisar/kändisar osv osv har bad-feeling-days, vi är ju alla människor oavsett hur vi ser ut, lika men olika i mångt och mycket.



Peppar på gör jag och håller tummarna för dina mål, för dig och de som du har närmast dig - det viktigaste för dig är ju ändå detta!

2012-08-07 @ 13:49:11
URL: http://fredthevov.blogg.se/
Postat av: Beatrice

Hej,

Jag vill gärna följa din väg till ett barn och viljan att se ut som sitt bästa jag och må bra. Jag skriver om samma saker ungefär, dock så har vi lyckats med en liten parvel redan via IVF.

/B

2012-08-07 @ 16:04:53
URL: http://gyttjegrisen.blogg.se/
Postat av: Ellen

Bra skrivet!

sv: Ja, det var riktigt gott faktiskt! Gillar också saffran väldigt mycket. När jag var liten ville jag alltid ha det på mitt kalas, trots att jag fyller år i augusti haha..

2012-08-07 @ 17:58:49
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tycker inte att du gör något fel! Klart man kan var stolt över hur man ser ut, men ändå välja att försöka förändra det på grund av hälsoskäl :)



Svar: Tack! :D Jo jag kommer ihåg massor med drömmar, jag tycker att det är ganska fascinerande!:) Kram!

2012-08-07 @ 20:36:47
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se/
Postat av: Thea

Vilken bra blogg du har.



Jag håller med, varför skulle man inte kunna vara nöjd med sig själv och ändå vilja gå ner i vikt??

"a girls friend" måste ju få ha sina åsikter men jag håller inte med henne.

Gör det som känns bäst för dig!

2012-08-08 @ 00:12:54
URL: http://theasutmaning.blogg.se/
Postat av: Thea

Vilken bra blogg du har.



Jag håller med, varför skulle man inte kunna vara nöjd med sig själv och ändå vilja gå ner i vikt??

"a girls friend" måste ju få ha sina åsikter men jag håller inte med henne.

Gör det som känns bäst för dig!

2012-08-08 @ 00:15:17
URL: http://theasutmaning.blogg.se/
Postat av: tess

Tråkigt med såna kommentarer men som sagt man kan ju trots att man vill gå ner ändå vara nöjd men att man pga hälsa ändå behöver tappa kilon. Jag är inte heller missnöjd har varit som en sticka hela livet och lidigt av detta nu lider jag av sötsug pga min medicin och går upp i rasande fart klart jag inte vill bli jättestor då det inte är bra för hälsan i längden.

2012-08-08 @ 09:06:31
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Marina

Din blogg är en inspiration, även för mig som ligger i min målvikt. Jag har lätt för att gå upp och vill gärna hålla mig i en hälsosam nivå. Vissa människor ser bara till utseende och ser saker från sin vinkel. Klart du ska vara stolt över vad och vem du är, samtidigt som du ska sköta om dig och dina mål!

2012-08-08 @ 09:47:59
URL: http://[email protected]
Postat av: Emma

Det var ju lite dumt skrivet, jag menar, hon dömer dig innan hon ens vet din bakomliggande tanke. Blir väldigt irriterande på människor som faktiskt gör så... Själv tycker jag att din blogg är jätteinspirerande och förstår din anledning till att verkligen träna. Alla är perfekta som dom är och det verkar du veta och därför gör du det inte bara för utseendes skull, om jag nu tolkat dig rätt. YOU GO GIRL!<3

2012-08-08 @ 17:52:16
URL: http://emmagester.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, nu måste jag helt enkelt lämna en kommentar också. Läste precis inlägget som du publicerade. Jag blir riktigt upprörd när jag läser det. Jag håller självklart med om att man skall älska sig själv och sin kropp och att inte utseendet är det viktiga... Men, som du skriver om dig och din blogg så vill du gå ner i vikt för hälsans skull. Det är att älska sig själv och sin omgivning. Du respekterar dig och din kropp och din framtid. Go girl! Jag tycker att du är fantastisk. Och om du har den stora lyckan att bli gravid senare i livet har du vunnit högsta pris. Kramar i massor.

2012-08-08 @ 21:45:08
URL: http://mammakliniken.blogg.se/
Postat av: Malin-Charlotta

Oj vilken fart det var här! Jag konstaterar att vi alla är olika, har olika värderingar och sätt att se på saker. Att vi har just det, beror på våra erfarenheter som vi fått med oss i livet. Det är också en gåva att få dela, tycka och tänka, eftersom det alltid finns något att lära.



Hur som, jag har också en åsikt. För det första, om man deltar i en tävling där folk ska rösta, vore det väl väldigt dumt att inte göra reklam för sig? Hur ska annars rösterna komma in? Det är som att starta ett företag och hoppas att kunderna hittar mig automatiskt medan jag sitter på min stol och väntar.



För det andra, ingen människa är ständigt nöjd med sig själv varje dag, varje timme eller varje minut. Livets känslor pendlar och det är helt i sin ordning. Jag upplever Emma skriver från hjärtat och hur efter dagsformen ser ut och det mina vänner, är en stryka. Att vilja gå ner i vikt av hälsoskäl och en stark önskan om att få barn, tycker jag som Emma, inte behöver försvaras, det är ett självklart val hon gör för att få det hon önskar mest här i livet. Och det vill vi väl inte ta ifrån henne?



Att tycka om sig själv och sin kropp samtidigt, gör att hon kan kraften att nå dit hon vill eftersom hon inte behöver kämpa så in i norden med sin självkänsla. Så oavsett vad ni läsare tycker och vad jag tycker, så är min åsikt att låta Emma göra som hon vill, eftersom det är då hon blir lycklig. Och vad som gör Emma lycklig, vet hon bäst själv.



Tackar för ett intressant inlägg som satte lite fart på bokstäverna!

2012-08-11 @ 11:28:41
URL: http://malin-charlotta.blogspot.com
Postat av: Camilla

Så bara för att man kämpar med vikten så är man missnöjd med sig själv!? Som om det skulle vara ett måste att tycka illa om sig själv för att man är överviktig..? Herregud vilka trångsynta människor det finns!



Riktigt bra svarat av dig! ;) Du gör helt rätt, va stolt och kämpa för hälsan<3

2012-08-18 @ 17:41:36
URL: http://klokarebestyr.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0