Om att öppna sig

För mig har det blivit viktigare och viktigare för mig själv att vara öppen och ärlig. Men vissa saker är svåra om att prata om bara i förbifarten som tex detta med svårigheterna kring att få barn eller mobbningen från mitt förflutna. Har fått många kommentarer om att folk inte visste mycket som de fick reda på i artikeln denna veckan. Det är ju inte direkt så att jag döljt något men samtidigt inte pratat om det heller. Tror att hade någon frågat hur min skolgång varit så hade jag nog inte svarat så utförligt som i artikeln men jag hade nog inte sagt att det varit bra heller.

Slog mig att alla som följt min blogg vetat mer om mig de senaste 2,5 året än vad många många andra runt omkring mig vetat.

Många som läst artikeln som känner mig har lite försiktigt närmat sig dessa två "problemområden" och frågat lite. Men känt sig besvärade och själva avslutat det ganska snabbt. Förstår inte varför det ska vara så tabu? Bägge problemen existerar mycket mer än man kan tänka sig. Tyvärr!

Varför ska alla svenskar vara så svenska och hålla saker för sig själva och inte våga fråga om de undrar något? Ska inte förneka att jag själv är sån oxå emellanåt men försöker att fråga om det är något jag undrar över hos en annan människa.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ibland tror jag att man känner att man skäms för att man blir retad eller mobbad. Så kände jag för under en period i grundskolan var min vikt på tapeten! I dag skulle jag kunna nita vissa personer...



Kram och stå på dig!

2012-02-11 @ 22:30:59
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Yvonne

Vi svenskar är stela.Min ena svärdotter har hjälpt ett par stycken som inte har kunnat få barn.Hon är en duktig massör.. SvarJag är glad att jag gick på träffen.. Man behöver komma ut då och då! Kram!

2012-02-11 @ 23:05:40
URL: http://skningen.wordpress.com/
Postat av: Singelmamman

Tack för din kommentar hos mig! Nu ska jag läsa in mig här.

2012-02-11 @ 23:06:22
URL: http://varannanveckamamma.blogspot.com/
Postat av: Mita

Jag tror nog att en del fick läsa saker om dig som dom inte visste. Du öppnade ju upp dig och berättade,och det tycker jag var väldigt bra gjort..

Vi svenskar är nog dom flesta av oss lite tillknäppta,

Kram vännen!

2012-02-11 @ 23:18:02
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Felicia

alla är vi väl som vi är! :)



puss

2012-02-12 @ 01:05:49
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: camilla

jag tror de handlar om rädsla att göra?



ÅÅ hoppas jobbet går bra?:D själv har jag plugg :/ har tenta vecka!



kraam

2012-02-12 @ 07:59:14
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Lôtten

Jag känner ju dig "bara" genom bloggen... men jag tror att när folk frågar lite halvt och halvt så tror jag att det har med osäkerhet att göra. Kanske var dom så pass i din närhet att dom skulle sett detta ? Kanske känner dom sig skyldiga nu, att dom inte såg? Det är ju så lätt att missa. Speciellt som det är som du säger - vi svenskar är bra på att blunda. Vi är rädda för för mycket närhet .



Jag älskar att fråga ! Om svaret blir jobbigt då frågar jag bara mer, så har jag ju antagligen fått ett bra svar sen, och då är det ju inte jobbigt längre!!



Kram till dig min sockerberoendekompis !!

2012-02-12 @ 08:17:28
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Marie Fränden

Hej ..tack för din kommentar på min ena blogg ..ser att du kämpar precis som många av oss andra med vikten :-( vill bara tipsa om du inte sett detta innan om min andra blogg http://omdukan.blogspot.com där många liksom jag anammat Dukandieten och det finns en länksida med många framgångsrika bloggare http://vidukanare.se titta dit vet ja

2012-02-12 @ 09:04:09
URL: http://omdukan.blogspot.com
Postat av: Madde / Mamma och blivande fröken

Läste precis artikeln och vill bara säga att det alltid gör så ont i mig när ämnet mobbning kommer på tal. Barn och vuxna kan vara så jävliga :(.

2012-02-12 @ 09:33:14
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: IAATC.SE

Vilken kämpe du är!

2012-02-12 @ 09:42:42
URL: http://www.iaatc.se
Postat av: Silla

Hej tack för besöket på min blogg.. Ska titta runt här..

Läste lite och som du kämpar för vikten helt otroligt och du inspirerar mig..

2012-02-12 @ 09:58:58
URL: http://sillas.blogg.se/
Postat av: Sussi

Ibland är det lättare att skriva om saker än att prata om dom. Som du skriver så är det nog typiskt Svenskt. Många gånger undviker man "obehagliga" samtal (också typiskt Svenskt ;)). Jag är glad att din vardag idag inte alls är i närheten av vad den var när du gick i skolan..



Kramisar

2012-02-12 @ 10:22:16
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Linda

Om du läser bloggen så förstår du varför Emma lilla ;) Jag har så mkt problem med magen. Kan inte äta något utan att få jätteont och min doktor rekommenderade detta som reningskur då många med mina problem blivit mycket mycket bättre. Just nu gör jag vad som helst bara jag slipper smärtan och obehagen. Kan inte äta/dricka mjölk/mjölprodukter alls. Inte ens laktosfria och soyamjölk eller glutenfritt. Kan inte käka en vindruva eller apelsin, inte heller äpple eller salta saker. Får ont i magen, typ kramp och går runt och hickar en massa. Än så länge verkar det inte som någon förändring men jag har bara gått på detta en dag. Min kompis gick på detta för över ett år sedan med ungefär liknande obehag som jag har och gick ner 30 kg i vikt samtidigt som hon blev av med obehagen och då gick hon bara på pulver 5 veckor. Hon har fortfarande varit av med obehagen och hållit vikten nere. Så vi får se vad som händer.

2012-02-12 @ 10:49:12
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det där med tabun har jag också märkt mycket av, det är nästan som om problemen försvinner om ingen pratar om dem, så enkelt är det ju inte.....

styrkekramar

2012-02-12 @ 11:09:45
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack, vad goe du är :)

Jag håller med dig, varför ska det vara så tabu kring de?! Det är ju superviktigt att prata om de för de förekommer precis hela tiden. En öppenhet kanske förändrar det lite iaf. Jag tycker det är fruktansvärt att det förekommer. Det kan förstöra så mycket. Jag läste senast om en tjej som tog sitt liv. Jag blir så berörd av sånt här. Man kan prata länge om de. Stor kram till dig!

2012-02-12 @ 12:05:32
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Sanna

Många håller väl inne med det "innersta" beroende på hur det ser ut allmänt runt omkring en. Har man inga nära vänner kan det lätt bli så att man måste prestera så mycket mer istället och vara duktig. Att då sätta sig ner och prata om känsliga saker kan ju uppfattas som patetiskt och avsaknad av moraliska känslor för varandra.

Jag tycker din artikel var precis lagom berättat och har man vänner så kommer frågorna sakta att komma dag för för dag och kan ju vara precis lika känsligt för den andra personen som för ex dig. Så ta inte det här så allvarligt utan nöj dig med att du är du och otroligt vacker och duktig tjej. En dag i taget som brukar säga och passa på att leva också så du inte glömmer glädjen i livet.

Må gott!

Kramar/Sanna

2012-02-12 @ 12:06:50
URL: http://sancha.bloggplatsen.se/
Postat av: charlie

thanks sweetie <3

2012-02-12 @ 12:29:24
URL: http://mscharlie.blogg.se/
Postat av: Ninja

Det är en styrka att kunna vara öppen och ärlig. Men att öppna sig kan göra dig sårbar.....och alla är inte så snälla därute.....

Men när man känner sig mogen för det, kan erfarenheter vara till nytta både för oss själva och andra...

2012-02-12 @ 12:33:23
URL: http://nordtellus.blogspot.com
Postat av: Tomtan

De svåra med att fråga är om man får ett svar så att man själv måste börja känna.... De är enklare att prata om vädret eller den där eländiga grannen.... Tyvärr. Själv är jag jättedålig på att prata om "viktiga" saker....

Postat av: mimmi

Det är bra att folk kan skriva om sånt ..så det ta gjorde du också bra :)

kram

2012-02-12 @ 15:12:48
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: ZtorZillen

Jag förstår vad du menar...jag är också mycket mer ärlig i mon blogg än i verkligheten..speciellt när det kommer till mobbningen i skolan...å så...

2012-02-12 @ 17:19:44
URL: http://ztorzillen.blogg.se/
Postat av: anna

Jag är tyvärr också rätt stel och håller oftast alla jobbiga saker för mig själv, men det bör man ju egentligen inte göra för att bearbeta på "rätt" sätt! Men jag tror att det är något man måste jobba på för att få bort det :)

2012-02-12 @ 19:42:25
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

du har en styrka som många inte har och du verkar va en sån stark person,kramen

2012-02-12 @ 19:43:23
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Sus

Oj oj vad Jag håller inom mig.

Mycket jobbigt som jag gått igenom dämpar jag ner till en snäll sanning som jag sällan nämner.

Nytt jobbigt som drabbar mig formar jag för att inte vara till besvär.

Skönt att du börjar närma dig ditt jobbiga och kaan prata om det. Det lättar, det hjälper!



Kraaaaaaam

2012-02-12 @ 21:10:13
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Jennie

jag håller vissa saker inom mig oxå, men det är som du säger - bloggläsarna vet mer än folk runt omkring mig ;P



svar: Är du i Göteborg nån gång så kan vi ordna en fotografering :)

2012-02-12 @ 21:55:17
URL: http://hallon8.se
Postat av: Veiken

Ett jättegrattis och jag lyfter på hatten för dig som kämpar så fantastiskt bra! Du har verkligen visat vad vilja och karaktär är. Det är bara att fortsätta på samma suveräna vis! :)

2012-02-12 @ 22:00:02
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Caroline

Ja vissa ämnen är verkligen tabu att prata om, förstår inte varför.

Man märker det så väl om man skriver något lite mera tabubelagt i bloggen, så kan det vara väldigt få kommentarer. Behöver inte vara så, men ibland så.

Även när man möter på folk som läser bloggen, just när man skrivit något mera känsligt. Inte ofta de får sig för att säga något.

Problemet är nog att folk inte vet vad de ska säga...

2012-02-13 @ 02:19:39
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: ♥ Sojkas framtid ♥

haha såg det i Johans blogg! Vart hade han köpt den då?

Jo det kändes bra. Hårt var det men skoj. Man mår ju så bra av att pressa sig så så det är bara roligt. Men jag nös fan hela kvällen och dagen efter haha. Mina slämmhinnor i näsa och hals tog stryk haha.

KRAM!!

2012-02-13 @ 14:07:35
URL: http://www.sojkasframtid.se
Postat av: Evelina

Jag känner likadant om det där med att de som följt min blogg de senaste 4 åren.. De vet mer om mig än de nära och kära som inte gjort det ;p Sjukt egentligen.

2012-02-13 @ 15:53:15
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Malin

Visst finns det en rädsla för de här ämnena, men jag tror även att det kan handla om en missriktad välvilja, att man inte vill tränga sig på. Vi uppfostras till att man inte ska "lägga naan i blöt" i andras privatliv.

Det är så många som är ofrivilligt barnlösa och får kämpa länge innan det funkar, och det tycker jag verkligen är synd att det inte finns en större öppenhet kring. Det verkar så himla lätt att få barn om man lyssnar på de som gladeligen uttalar sig, medan de som kämpar för att få ett barn lider i tysthet. Även över detta ligger det skuld och skam. Men om man skrapar på ytan är det ju jättemånga som inte kan eller har svårt att få barn. Va synd att man inte kan stötta varann istället. Hatten av för Pia Johansson som berättade om sin ouppfyllda längtan att få barn i SVT-serien "Barn till varje pris".

2012-02-13 @ 22:58:01
URL: http://justdo.se
Postat av: Malin

Hehe, "lägga näsan i blöt" skulle det ju stå...

2012-02-13 @ 23:00:54
URL: http://justdo.se
Postat av: Ann-Mari

Jag tror att rädsla för att uttrycka sig fel, eller såra gör att många ämnen blir tabu.

Jag blev tårögd när jag läste om mannen du inte kände, som gav dig en komplimang...tänkte att vad många människor man har att göra med som man inte ser och uppmärksammar, och att man själv ofta verkar "osynlig"...

kramar till dig!

Ann-Mari

PS. Jag visste ju det - om trosorna, hade bara glömt bort det fiffiga knepet! Nästa gång :-)


Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0