Omgivningen är gravid

Det är sju stycken i min omgivning som är gravida, det är påfrestande för det mentala. Innan jag fortsätter ska jag be er att missförstå mig rätt och om ni tycker jag uttrycker mig klumpigt så fråga vad jag menar innan ni hetsar upp er, har märkt att säga sina åsikter om att andra är gravida är provocerande ;)

Jag är såklart överlycklig för de fina människorna i min bekantskaps- och vänkrets som är gravida, det är verkligen värda det och jag missunnar absolut inte dem att få ett barn. Men att jag hela tiden ska vara bland de sista i alla sällskap som får barn är oerhört sårande, såklart är jag inte sist men man ser ju ibland inte längre än näsan når ;) Men ni förstår säkert vad jag menar. Ibland berör det mig inte alls att andra blir gravida men just nu är det påfrestande och speciellt när det är så många på en gång.

Tankar som, att det borde vara jag som är gravid, min mage som växer och jag som måste tänka på vad jag äter, är självklart nära till hands. Vad har jag gjort eller inte gjort som dem gjort för att få bli gravida?

Ibland känns det hopplöst och ibland hoppfullt. Trådfin gräns som gör vilken sida jag står på. Deppigheten som uppstår när någon berättar att dem är gravida gör att jag skäms för att jag ens blir ledsen. En graviditet är något fantastiskt och det borde inte finnas några såna känslor inblandade.

Vill avsluta med att berätta att min fina vän 113, som gästbloggade hos mig i somras, har blivit gravid =) Vi har försökt lika länge att bli gravida, hennes graviditet ger mig hopp och glädje! =)


Kommentarer
Postat av: Tommy

Sv: Tack ska du ha.. Ja absolut, alltid kul att fota.. Sugen på ställa upp som försöks kanin?

2012-02-03 @ 23:05:51
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Du.... det blir din tur snart.Tack för ditt deltagande om min mors död .Ger dej många peppkramar

2012-02-03 @ 23:20:11
URL: http://skningen.wordpress.com/
Postat av: Tommy

Sv:Sedär ja .. vad är det för intervju?

2012-02-03 @ 23:23:13
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: Mita

Jag förstår att du känner som du gör,inte så konstigt.

Men det blir din tur också ska du se,

Kram vännen

2012-02-03 @ 23:36:40
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Hebbe

Ja för tusan frys aldrig bananer,,dom blir läbbiga..Haé Kramen.

2012-02-03 @ 23:38:25
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Sussi

Jag missförstår dig rätt! Kul för din vän som provat så länge att bli gravid. Nu måste det ju vara din tur. Jag håller tummarna!

2012-02-03 @ 23:43:47
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: ENDENISE

snart, snart är dagen här!!



2012-02-04 @ 00:15:40
URL: http://endenise.se
Postat av: Madde

Jag förstår precis vad du menar efter nästan 5 års försök att bli gravid och som sen slutade men en svidande skilsmässa så var det verkligen hårt att hamna på botten och steget mot att bli gravid är långt borta. Men jag kan verkligen inte ge upp min dröm om att bli mamma och har haft många tankar ska man ut och ses sig om ett engångsligg eller ska man skaffa donator åka till Danmark eller en privat? ja många tankar har det varit farm och tillbaka och jag skulle inte klara av att hitta en på krogen och "lura" tills äng för ett syfte att befrukta mig, nä det är inte riktigt min melodi och jag är inte på krogen och ränner heller. Utan jag försöker ta tag i min övervikt ihop om att kärleken kommer under vägens gång så har jag inte vikten emot mig när tiden är kommen. Men jag börjar närma mig 30 och känner en enorm stressande känsla då jag vet att det inte gick på 5 år med mitt ex så sitter det som en elaking på axeln och säger du kommer aldrig lyckas bli gravid för du börjar bli gammal och du ser hur bra det det gått hittills =( sen på andra sidan så sitter en ängel som säger att allt kommer ordna sig till slut slappna av allt kommer inom sin tid. Jag har följt din blogg länge och jag håller tummar och tår för att du kommer skriva att du är gravid m.m. Och ge inte upp hoppet utan när man minst anar det så kommer det gro nått helt underbart i dig och då kommer jag vara glad för din skull som jag är för alla mina vänner här hemma med även om det skär i hjärtat när folk får en två tre barn och jag inte ett enda ibland känns det inte rättvist. Men försöker leva efter att allt sker av meningen! Du ska se att du kommer gro nått när du minst anar det! StyrkeKRAMAR till dig =)

2012-02-04 @ 07:08:26
URL: http://motminadrommarsmal.webblogg.se/
Postat av: camilla

förstår hur du känner men de kommer <3



ÅÅ vad skoj med s mkt fester hihi :D själv ska jag till ikea idag och träffa en vän imorn :D



kraam

2012-02-04 @ 08:01:24
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Tackan

Man får va arg och jävligt avundsjuk på alla som lyckas. Man får tycka att de är dumma i huvet osv det är helt ok. Jag förstår, känslan är hemsk!! Hur förklarar man för vänner som delar det finaste beskedet av dem alla med en och som är så lyckliga att de nästan vibrerar hur förklarar man att beskedet känns som en hård spark i magen.



Jag önskar hoppas och tror att du snart är där. Det är värt all smärta och alla tårar. Kram på dig och kämpa på.

2012-02-04 @ 08:37:45
URL: http://farhuset.blogg.se/far
Postat av: Malin-Charlotta

Vi har alla känslor boendes i kroppen, även svartsjuka och avundsjuka. Alla har det och det är helt normalt, inget att skämmas över. Det är vad vi gör med våra känslor som är det viktiga och där är vi olika eftersom vi kommit olika långt i vår medvetenhet.



Bara att du skriver om din sorg här är ett tecken på kärlek och respekt till de som väntar barn. Att längta är jobbigt för själen, det kan bringa fram mycket hos människan. Jag är dock säker på att din längtan snart är i hamn. Det vill jag verkligen tro på.



Kram min fina



2012-02-04 @ 09:16:14
URL: http://malin-charlotta.blogspot.com
Postat av: Ezter

Förstår hur du menar, men det blir din tur också.

2012-02-04 @ 10:33:42
URL: http://eztersvra.blogspot.com
Postat av: caiza

sv: tyckte jag också! :)

2012-02-04 @ 10:38:51
URL: http://caizawidin.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack, hoppas på de med och att han vill sitta still =)



Jag förstår dig fullkomligt. Det är känsligt med all rätt. Du avslutar med något väldigt bra. Det finns hopp och glädje och just hopp är viktigt att ha. Jag håller tummarna och tänker på er!kram

2012-02-04 @ 10:43:15
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: ansepanse

jag förstår precis hur du menar, det kan inte vara lätt när så många i omgivning är gravida och du själv brinner av längtan efter att själv bli det ♥ en dag är det din tur vännen

styrkekramar

2012-02-04 @ 11:17:22
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Susanne

Kan förstå hur du känner och det kan vara lika jobbigt åt andra hållet. Ger ett exempel: När jag var höggravid, så såg jag en väninnans väninna som precis hade fått sitt 5:e missfall. Jag tyckte att det var så "jobbigt" att jag var gravid, så jag gömde mig bakom en hylla.

Kramar

2012-02-04 @ 12:07:47
URL: http://mittlivsomsusanne.blogspot.com/
Postat av: emma härnqvist

det gör ont i hjärtat ocj jag förstår precis vad du menar, även om jag varken försöker eller planerar att bli mamma än på ett tag. jag har inte läst så mycket i din blogg tidigare men förstår av vad du skriver att du länge försökt? en dag <3

2012-02-04 @ 13:02:27
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: linnea

Tack snälla för din fina, uppmuntrande kommentar i min blogg! Stort lycka till även till dig i din kamp! Kramar!

2012-02-04 @ 14:50:29
URL: http://linneahs.wordpress.com
Postat av: Katia

Jag håller alla tummar och tår för att det snart blir din tur som du kämpar. kram

2012-02-04 @ 14:50:41
URL: http://lillchippen.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Hej!

Hur är det idag allt som det ska vara?

Pusssheej!

2012-02-04 @ 15:54:28
URL: http://neliin.blogg.se/
Postat av: 113

åh fina du!

Jag vet att du är lycklig för min skulle, jag vet det och jag förstår sååå väl hur det känns. Så väl!

Jag vet att du aldrig skulle missunna någon enda människa ett barn, aldrig. Det skulle inte jag heller. Men i det allra svartaste svarta är det så lätt att tänka "Varför dom och inte vi, varför hon och inte jag". Det är alldeles för lätt efter flera års kämpande för ett gryn.



Du är en otroligt fin förebild för så många människor. Att vädra sina tankar och känslor så som du gör är nyttigt och bra. allt är inte rosor!



Tack för din glädje och tack för att du är min vän fina, fina E!!

KRAM

2012-02-04 @ 15:55:06
URL: http://hundratretton.blogg.se/
Postat av: Lôtten

Såklart både svider det och gläder !!

Allt är lika normalt som tillåtet !!!



Ge inte upp... häng i ! Att öva är oxå mysigt ;)

Kram fining!

2012-02-04 @ 16:22:40
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Jess

Jag förstår dig och håller tummarna för dig!

2012-02-04 @ 17:14:29
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Anonym

ja det måste kännasjättejobbigt att inte ni lyckas bli gravida ,hoppas det blir snart för er och grattis till din vän som nu lyckats. kramen

2012-02-04 @ 18:58:58
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Evelina

Oj! Så många som är gravida i din närhet? ;p Vilken babyboom!

2012-02-04 @ 19:41:44
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Tinefis

Hej!

Ledsen att jag inte varit inom så mycket sen jag kom hem från Afrika. Inte haft tid till nåt känns det som.

Förstår hud du känner det med graviditet runtom dig. Ibland kan jag inte ens se på TV:n när folk är glada och gravida eller föder barn. Blir så deprimerad.

Inte går det bra med viktnedgången heller. Blir så trött. Hur går det för dig?

Kramar

2012-02-05 @ 08:02:22
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com
Postat av: Annelie

Hej!

Känner så väl igen mig i dina tankar och önskan om ett barn. Du är absolut på rätt väg. Jag fick på min tid tips om e-vitamin och bidrottninggelé (ej den som finns i hälsobutikerna, den är för svag, ska vara den som finns på nätet. Man tar den från mensens första dag till ägglossningen ca 14 dagar). Lycka till har fungerat 5 gången för min del!

Kram

2012-02-05 @ 09:41:04
Postat av: Annelie

Håller verkligen tummarna för att det blir er tur snart! Förstår att det känns enormt tungt att inte bli gravid när alla andra runt om en blir gravida. Klart man blir glad för andra men kan tänka mig att det känns lite bitterljuvt på nå vis. Hoppas som sagt att det är er tur nästa gång <3 Kramar

2012-02-05 @ 19:51:43
URL: http://aky.se
Postat av: Yohanna i Las Palmas

Så ledsamt att höra. Men jag kan berätta en sak för dig, jag HAR två barn, ska inte ha fler och jag blir OCKSÅ avis när folk berättar att de är gravida. Det känns så sorjligt att jag inte ska ha fler ;)



Fast att du kommer få, det är jag BOMBIS på ;) Det kommer nog med tiden. Jag håller tummar och tår.



Hälsningar

Yohanna

2012-02-23 @ 21:34:26
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Välkommen åter!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0